Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.04.2021 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Investujete do kosačky? Na dobrom výbere záleží

Záhrada je miesto oddychu, a to by malo platiť aj pri jej údržbe. Na to však potrebujete ten správny stroj.

Záhrada sa za ostatný rok pre mnohých stala miestom odpočinku a odreagovania sa od stresu. A aj napriek postupnému uvoľňovaniu opatrení a obnovenej túžbe po cestovaní je čaro záhrady stále rovnaké. Nič nie je lepšou vizitkou modernej domácnosti ako dobre udržiavaný trávnik. Sýtozelená nádhera pred domom však vyžaduje adekvátnu starostlivosť a výber správnej kosačky je kľúčovým rozhodnutím, ktorým si starostlivosť o trávnik môžete podstatne zjednodušiť, alebo aj skomplikovať. Kosenie však nemusí byť len doména mužov tlačiacich pred sebou ťažké a nemotorné benzínové stroje, ale môže sa stať vyhľadávanou oddychovou aktivitou pre celú rodinu, pokiaľ si vyberiete správne.

Elektrická revolúcia neobišla ani záhradnú techniku

Odvetvie záhradnej techniky momentálne zažíva najdramatickejšiu zmenu za posledných 100 rokov v podobe ekologickej renesancie poháňanej pokrokom v oblasti vývoja batérií a čistých technológií. Zastaralé benzínové stroje sú nahrádzané modernejšími a výkonnejšími aku zariadeniami, ktoré dokážu konkurovať svojim benzínovým náprotivkom v každom ohľade. Táto zmena je čisto pragmatická. Ľudia si začínajú uvedomovať nielen obstarávacie náklady záhradnej techniky, no taktiež náklady na jej prevádzku a náročnosť jej údržby.

Otvoriť galériu

Kosenie bez starostí

Tu akumulátorové kosačky jednoznačne dominujú, keďže sú vďaka bezuhlíkovým motorom prakticky bezúdržbové. Odpadajú tak starosti s pravidelnými servisnými prehliadkami motora, ladením karburátora či výmenou sviečok. Nemusíte kupovať benzín a olej a vyhnete sa komplikovanému štartovaniu za studena pri benzínových kosačkách. Konečne prišli aj na slovenský trh kosačky, ktoré nesmrdia, nezašpiníte sa pri nich, sú ľahké, tiché a zapnete ich jedným tlačidlom – akumulátorové kosačky od spoločnosti EGO POWER+. Ich použitie je také jednouché, že si prácu s nimi užijú aj ženy.

Otvoriť galériu

Na výkone záleží

Vďaka pokročilej 56 V lítiovej technológii je spoločnosť EGO POWER+ lídrom v segmente aku záhradnej techniky. Tajomstvo je ukryté vo vyššom napätí, ktoré umožňuje podať až o 50 % vyšší výkon a výdrž v porovnaní s bežnými 36 V aku zariadeniami. O tom, že práve 56 V je to správne napätie pre záhradnú techniku, vás presvedčia inovatívne kosačky s výkonom benzínu, s ktorými pokosíte od 300 až do 1600 m2 na jedno nabitie podľa použitej batérie.

Otvoriť galériu

Vyberte si tú správnu kosačku

Máte malú záhradu do 400 m2, kde potrebujete ľahkú a obratnú kosačku na kosenie okolo záhonov a pod nízko-položenými konármi ovocných stromov? Model LM1701E so záberom 42 cm je ako stvorený pre túto úlohu. Váži len 23 kg aj s 2.5 Ah batériou a na jedno nabitie pokosí až 400 m2. Trávu môžete zberať do veľkého 55 l koša alebo mulčovať a k dispozícii je taktiež pojazd s variabilnou rýchlosťou. Pre stredne veľké záhrady je ideálna 47 cm kosačka LM1903E-SP s hmotnosťou 25 kg. Vďaka nezávislému pojazdu s variabilnou rýchlosťou a funkcii mulčovania s ňou bez námahy pokosíte aj väčšie svahovité pozemky. V sade s priloženou 5.0 Ah batériou pokosí na jedno nabitie až 800 m2.

Otvoriť galériu

Najľahšia 52 cm kosačka na trhu

S naozaj veľkými pozemkami s vysokou trávou si s ľahkosťou poradí 52 cm kosačka LM2135E-SP. Vďaka pojazdu ju nemusíte tlačiť a vďaka bezkonkurenčnej hmotnosti len 26 kg je manipulácia s ňou naozaj jednoduchá. S priloženou 7.5 Ah batériou pokosí až 1000 m2 na jedno nabitie, pričom s rýchlonabíjačkou batériu znovu nabijete už za 60 minút. Unikátny dvojitý nôž prináša prémiovú kvalitu kosenia a vynikajúcu efektivitu zberu aj pri vysokej a hustej tráve. Vďaka inteligentnej regulácii otáčok si kosačka sama nastaví rýchlosť noža podľa výšky trávy a zabezpečí tak maximálnu výdrž a optimálny výkon v každej situácii. Samozrejmosťou je mulčovanie a ľahké zloženie pre jednoduché uskladnenie v garáži či v záhradnom domčeku.

Otvoriť galériu

Za spoľahlivosť našich kosačiek ručíme

Aby toho nebolo málo, všetky produkty EGO majú jedinečnú 5-ročnú záruku na zariadenie a 3-ročnú záruku na batériu. Nestane sa vám tak, že po zime nájdete batériu vybitú a nepoužiteľnú. Batérie sú skutočne palivom budúcnosti. Už dnes sú natoľko ľahké a výkonné, že zastaralé benzínové stroje pomaly, ale isto strácajú svoj význam. Ak ste sa rozhodli ísť s dobou, aku záhradná technika je investíciou, ktorá sa naozaj oplatí. Každá batéria EGO je kompatibilná s celým sortimentom, takže vám stačí jedna batéria a nabíjačka na napájanie všetkých zariadení, či už potrebujete kosačku, kultivátor, reťazovú pílu alebo krovinorez. Konečne môžete pri práci v záhrade dýchať čistý vzduch a pracovať slobodní od káblov, hluku a vibrácii.
Viac informácií nájdete na www.egopower.sk.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Rezort financií má farmárom poskytnúť návratnú finančnú výpomoc: Musia splniť podmienky
Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky