Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.04.2021 13:55 | Šport | Šport mix

Mauro Pini? V hre sú traja kandidáti na post trénera Vlhovej: Magoni by mohol zamieriť k mužom

Koľko rôznych kombinácií už obletelo svet, ale žiadna sa ešte nenaplnila. Piatkové zaručené talianske správy o novom trénerovi hviezdnej slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej (25) zmietol jej otec a šéf Vlha tímu zo stola.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

„Ešte sme sa nedohodli. V hre sú okrem neho ďalší traja tréneri,“ vyhlásil pre sportnet.sk Igor Vlha s tým, že meno nového trénera chce aj on uzavrieť v krátkom čase. V predstihu chce mať jasno aj Livio Magoni, ktorému našli médiá už štyri „isté“ pôsobiská.

Ani jedna strana však ešte rozhodné slovo nepovedala. Kto sa rozhodne skôr? Bude mať Petra skôr nového kouča, alebo sa svet dozvie, koho bude v olympijskej zime ničiť Magoni.

Je v hre ?

 

Švajčiar Mauro Pini, ktorý je pre taliansky portál neveitalia.it istotou, si na rozhodnutie Vlha tímu musí počkať. Ako povedal Igor Vlha, nie je jediný, ktorého majú v hľadáčiku. Je však isté, že Petru opustí servisman Pierluigi Parravicini, ktorého si nevedela vynachváliť.

Želanie ostať z talianskej enklávy, ktorá Slovenku priviedla k veľkému glóbusu, trom malým glóbusom, 41 pódiovým umiestneniam v SP, z toho devätnástim víťazným, trom medailám (1 - 3 - 1) z MS, prejavil len druhý servisman Matteo Baldisarutti, ktorého k Petre priviedol práve Magoni.

„Kľúčové bolo, že Petra chcela, aby som ostal. Povedala, že potrebuje dobrých ľudí, ktorí jej vytvoria pohodu, pokoj a dobré podmienky na prácu a tréning. Rozhodol som sa rýchlo,“ povedal Talian, ktorý ostal Vlha tímu verný, tri dni po ohlásení rozchodu tandemu Vlhová - Magoni.

Odíde od žien?

V prípade Livia Magoniho je v hre aj táto možnosť. Taliani veria, že sa vráti k Federice Brignoneovej, Švajčiari, že vezme pod svoje krídla Laru Gutovú Behramiovú. V lyžiarskom svete sa spomína aj jeho návrat do Slovinska, kde by mal dostať na starosť ženskú reprezentáciu, ktorá sa doteraz pripravovala roztrieštene vo viacerých individuálnych tímoch. Okrem toho sa Magoniho meno spomína aj v súvislosti s Nórom Henrikom Kristoffersenom, s ktorým koketoval ešte pred Petrou Vlhovou.

A napríklad počas pre Slovenku takých úspešných MS 2019 v Aare si všetci spolu zatrénovali na svahu v Trisyle. Kristoffersen nemá za sebou práve naj sezónu a Peking už dávnejšie ohlásil za vrchol kariéry, takže je na tvrdý tréning á la Magoni pripravený. Pre zaujímavosť, Nóra a Slovenku spája Jasná 2014 a juniorské MS, kde on získal dva tituly v točivých disciplínach a ona vyhrala slalom dievčat.

Po toľkých konšpiráciách si na definitívne vyriešenie otáznikov okolo Vlhovej trénera a Magoniho nového džobu treba ešte počkať. Určite len chvíľu, lebo času nie je veľa. Do začiatku olympijských zápolení v Pekingu ostáva 291 dní. 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: uka

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Poľský premiér Donald Tusk
Tusk: Poľsko musí zlepšiť protivzdušnú obranu, aby bolo bezpečné ako Izrael
Ilustračné foto
Dvaja manželia kruto zabili svoje ženy: Ľudia povstali, toto nebudeme tolerovať!
Na snímke predseda Súdnej rady SR Ján Mazák.
Opozícia opäť spustila kritiku: Nepáči sa im odvolanie Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Princ Harry s manželkou Meghan
Foto
Bývalá sekretárka po rokoch prelomila mlčanie: Takáto je Meghan naozaj! A nie je to príjemné...
Český premiér Petr Fiala počas návštevy USA.
Český premiér Fiala pred návštevou Kongresu: Poviem, čo je pre Ukrajinu kľúčové
Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Marek Eštok
Upokojenie situácie musí prísť čím skôr: Štátny tajomník rezortu diplomacie podporil jednotnú rekciu Únie
Lawn crystals water green
Mrazy budú opäť úradovať: Na chladné počasie sa pripravte najmä v týchto častiach Slovenska
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!