Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.04.2021 10:07 | Správy | Politika

Matovič to schytáva z každej strany: Pellegrini na ňom nenechal nitku suchú, tvrdá rana od Nicholsonovej!

Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) by mal navrhnúť odvolanie ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) z funkcie.

Strana Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) to uviedla v tlačovej správe, ktorú zaslala hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková. Strana tak reagovala na Matovičovu tlačovú konferenciu z 15. apríla. Šéf rezortu financií na nej zopakoval, že stanovisko Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) poškodilo dobré meno vakcíny Sputnik V vo svete. Riaditeľku ŠÚKL Zuzanu Baťovú zároveň obvinil zo šírenia bludov. Matovič sa okrem toho priznal, že zmluvy k nákupu ruskej vakcíny proti ochoreniu COVID-19 nečítal.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

„Igor Matovič nevie riadiť štát, ponižuje jeho diplomatickú službu, nečítal zmluvu, ktorú sám dohodol, nezaplatil za vakcíny ruskej strane a vinníka našiel v Zuzane Baťovej a slovenských médiách. Jeho tlačovka je ďalším dôvodom pre premiéra Eduarda Hegera, aby ministra financií okamžite navrhol odvolať,“ uviedla strana Hlas-SD v stanovisku.

Podobný názor zastáva aj europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová (ECR). Tá vo svojom profile na sociálnej sieti uviedla, že Matovič by mal odísť nielen z postu ministra financií, ale možno aj z politiky celkovo. Matovič podľa nej poškodzuje dobré meno Slovenska, dehonestuje novinárov a preukázateľne klame. „Ukazuje prstom na Ivana Korčoka (nom. SaS) a Martina Klusa (SaS) a nazýva ich idiotmi, pritom užitočným idiotom Putinovej vlády je on sám. Dnes je to Igor Matovič, ktorý preukázateľne klame tak, že by sa za to nemuseli hanbiť ani Fico a Kaliňák. Matovič musí odísť z vlády, najlepšie z politiky. Len nájsť toho, kto ho k tomu prinúti. Premiér Heger, ani koaliční partneri to asi nebudú, že?,“ napísala Ďuriš Nicholsonová.

 

Predseda Občianskej konzervatívnej strany (OKS) a člen poslaneckého klubu Sloboda a Solidarita (SaS) Ondrej Dostál vyzval ministra fincancií, aby svojím konaním ďalej neznižoval dôveru ľudí vo vládu a v nezávislé inštitúcie na Slovensku. Rovnako by mal podľa neho prestať s útokmi na novinárov, vedcov a oponentov a so spôsobom komunikácie, ktorý vyvoláva vášne a nenávistné prejavy na sociálnych sieťach.

Podpredseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Truban vo svojom profile na sociálnej sieti napísal, že Matovič sa pred voľbami tváril, že „transparentné nakladanie s verejnými peniazmi a zverejňovanie zmlúv je pre neho principiálnou vecou“. Preto by podľa Trubana mal zverejniť zmluvy o nákupe ruskej vakcíny Sputnik V. „Máme právo poznať jasné fakty a vidieť dokumenty. Zmluva musí byť zverejnená. Ani tri hodiny tlačovkového zahmlievania a obviňovania na tom nič nemenia,“ dodal Truban.

Na tlačovú konferenciu reagovala aj predsedníčka poslaneckého klubu strany Za ľudí Jana Žitňanská. Tá sa dnes so Zuzanou Baťovou stretla a poďakovala jej aj zamestnancom ŠÚKL za vykonanú prácu. „Nie je v poriadku útočiť na ženu takýmto spôsobom, nie je v poriadku vťahovať ju do politiky, nie je v poriadku spochybňovať cez jej osobu celú inštitúciu a jej nezávislosť a už vonkoncom nie je v poriadku traumatizovať spoločnosť hľadaním domnelého vinníka,“ povedala Žitňanská. Dodala, že Matovič by nemal takýmto spôsobom eskalovať napätie len preto. že si nezávislá inštitúcia a žena na jej čele dovolí mať nezávislý názor, tak ako jej to káže zákon.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Doktor Kubiš sa môže pochváliť 80-percentnou úspešnosťou liečby.
Sexuológ Ivan Kubiš má po covide oveľa viac práce: Impotentných mužov lieči vlnami!
(ilustračné foto)
Slováci, to tu už dlho nebolo: Príde to v noci a platí výstraha prvého stupňa!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Strašná spúšť v Stropkove: Postavia v osade byty? Takmer 50 ľudí nemá strechu nad hlavou
Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj.
Pre Ameriku má drsný odkaz Rusko aj Zelenskyj: Prichádza pomoc príliš neskoro?!
Slováková zostala zhrozená po tom, ako zbadala izbu.
Nela Slováková ZHROZENÁ po ubytovaní v luxusnom hoteli: Ty p*čo, povraciam sa! Za TOTO zaplatila 800 eur na noc
Vodič vošiel do protismeru a spôsobil nehodu.
Foto
Z auta ostala kopa šrotu: O tom, čo sa stalo, nemohol vodič tušiť! Môže sa to stať každému
(ilustračné foto)
Chráňte svojich psíkov! Šíri sa NÁKAZA srdcovým červom: Desivé, čo parazit spôsobuje
(ilustračné foto)
Tínedžerka na východe mala chlapcovi zaplatiť za sex: Láska za 3 eurá so šokujúcim záverom!
Magda Šebestová (38).
FotoVáš Tip
Desivá NEHODA missky Šebestovej: Chvíľa nepozornosti ju stála veľa! S TÝMTO sa môže rozlúčiť
(ilustračné foto).
Špecializovaný trestný v kauze Rapid Life: Oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho?
(ilustračné foto)
Ukrajine sa podarila veľká vec! Hlásia úspech: Rusi budú zúriť
 Ženu zatkla polícia po tom, čo dotlačila mŕtvolu svojho strýka do banky, aby získala pôžičku!
VIDEO Otrasný prípad: Žena do banky dotlačila mŕtvolu svojho strýka! Chcela získať pôžičku