Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Máme otvorené ďalšie vakcinačné centrum: Rýchlosť očkovania brzdí nedostatok vakcín

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) otvoril vo štvrtok v športovej hale vo Veľkom Krtíši svoje ôsme veľkokapacitné očkovacie centrum.

Okresné mesto sa tak pridalo k Žiaru nad Hronom, Revúcej, Rimavskej Sobote, Breznu, Banskej Bystrici, Lučencu a k Zvolenu.

"Je to ôsme z ôsmich plánovaných centier a môžem povedať, že sme tak naplnili náš záväzok, ktorý sme dali obyvateľom pred mesiacom a pol. Máme dostatok kapacít na to, aby keď bude dostatok vakcín, sme mohli v priebehu dvoch mesiacov zaočkovať všetkých záujemcov v našom kraji," reagoval pre TASR podpredseda BBSK Ondrej Lunter.

Podľa neho má BBSK najviac očkovacích centier spomedzi všetkých krajov. "Naše týždenné kapacity dosiahli okolo 50 000 zaočkovaných týždenne v prípade dostatku vakcín. Žiaľ, v týchto dňoch očkujeme len okolo 5000 ľudí týždenne, čo je dané tým, že dodávky vakcín sú ďaleko pomalšie. Sme pripravení zaočkovať všetkých záujemcov," konštatoval podpredseda kraja.

 

Kraj pri očkovaní spolupracuje s veľkokrtíšskou nemocnicou. Očkovanie v priestoroch športovej haly bude zatiaľ prebiehať počas jedného dňa. "V tomto centre sme pripravení zaočkovať týždenne 500 ľudí, no v prípade zvýšenia počtu vakcín vieme kapacitu výrazne zvýšiť. Vďaka iniciatíve BBSK je očkovanie bližšie k ľuďom a dostupnejšie," zdôraznil predseda BBSK Ján Lunter.

Obyvateľov kraja vyzýva, aby sa nebáli očkovania a na prihlasovanie využívali tiež portál nahradnici.sk, ktorý zriadili pre všetkých záujemcov. Registrovať sa tam môžu všetci, ktorí majú viac ako 18 rokov a sú z BBSK. Toto prihlasovanie neslúži ako náhrada za prihlásenie sa cez stránku ministerstva zdravotníctva na riadny termín, ale pomáha využiť voľné vakcíny v prípade, že sa nedostavia uchádzači zaregistrovaní cez korona.gov.sk.

Očkovací tím poskytla Nemocnica s poliklinikou Veľký Krtíš, ktorá vo štvrtok vyslala štyroch lekárov a tri zdravotné sestry. Ostatných pracovníkov zabezpečil kraj.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Bratislavské módne dni. Na snímke Martina Zábranská.
Foto
Maca Zábranská opäť pod paľbou kritiky: Drsný odkaz pre herečku! To myslia vážne?
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
AktualizovanéFoto
Začal sa proces s Mikulášom Černákom: Bleskový koniec súdu!
Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude
Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kontroverzné rozhodnutie envirorezortu: Zloží Taraba slovenské národné parky na kolená?