Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.04.2021 22:58 | Šport | Futbal
Video

Real Madrid vyradil Liverpool, do semifinále ide aj Manchester City

Futbalisti Realu Madrid a Manchestru City postúpili do semifinále Ligy majstrov 2020/2021 a doplnili v ňom duo Paríž St. Germain a Chelsea Londýn.

V stredajšej štvrťfinálovej odvete Real bezgólovou remízou na Anfielde proti FC Liverpool potvrdil postup po výhre 3:1 z prvého zápasu.

Medzi elitné kvarteto sa prebojoval aj Manchester City, ktorý po domácej výhre 2:1 nad Borussiou Dortmund zvíťazil rovnakým výsledkom aj v odvete vo Vestfálsku.

V dortmundskom Signal Iduna Parku otvoril skóre v 15. minúte najmladší hráč na ihrisku Jude Bellingham. Dlhý nákop dobehol Erling Haaland, prihral ju Mahmoudovi Dahoudovi, jeho zblokovaná strela sa odrazila k Angličanovi a ten prudkou technickou placírkou dostal loptu do siete. Stal sa tak vo veku 17 rokov a 289 dní druhým najmladším hráčom v dejinách LM, ktorý skóroval vo vyraďovačke súťaže. Najmladším je stále Bojan Krkič, ktorý v drese FC Barcelona strelil gól Schalke vo veku 17 rokov a 217 dní v apríli 2008. Hostia potom boli aktívnejší a pripravili si viacero dobrých šancí, v zakončení ale zlyhali. Strelu kapitána Kevina De Bruyneho zastavilo brvno, Phil Foden z bezprostrednej blízkosti trafil nohy domáceho brankára Marwina Hinza a rovnako pochodil aj Riyad Mahrez v ešte lepšej pozícii. Ďalšiu dobrú šancu mal následne aj Oleksandr Zinčenko, gólman BVB ale opäť spoluhráčov zachránil.

 

Výber Pepa Guardiolu pokračoval v nastolenom trende aj v druhom dejstve a v 52. minúte mal aj šťastie, keď domáci Emre Can hlavou trafil vlastnú ruku v šestnástke a rozhodca po konzultácii s VAR nariadil penaltu. Tú Mahrez v 55. minúte bezpečne premenil - 1:1. V 59. minúte Foden vrátil loptu do ohňa a trafil hornú tyč, Hinz ale situáciu kontroloval. Borussiu mohol dostať opäť do vedenia v 69. minúte Matts Hummels, jeho hlavička po centri zo štandardky sa ale len obtrela o hornú tyč. Udrelo tak na druhej strane, keď Foden po signáli z rohu napálil loptu k bližšej ľavej tyčke, Hinz ju končekmi prstov ešte stihol tečovať, ale od žrde sa odrazila do siete. Borussia potom už nedokázala nájsť sily ani na vyrovnávajúci gól a tak sa "Citizens" v semifinále stretnú s Parížom SG.

V Liverpoole ešte pred zápasom rozbili domáci chuligáni okno na autobuse Realu, za čo sa vedenie domáceho klubu promptne ospravedlnilo. Už v 3. minúte mohol otvoriť skóre Mohamed Salah, ale trafil len nohu brankára hostí Thibauta Courtoisa. Toho poriadne natiahol padajúcou strelou aj James Milner. V 20. minúte mal dôležitý gól na kopačke kapitán "bieleho baletu" Karim Benzema, trafil len do tyčky. Domáci sa snažili, Sadiovi Manemu chýbal na zadnej tyčke krok k zakončeniu a v 41. minúte sa v dobrej šanci po otočke nepresadil opäť Salah. O pár okamihov sa neujala ani strela Georginia Wijnalduma, lebo v nádejnej pozícii vypálil nad. Courtois podržal Real hneď na začiatku druhého dejstva, keď Firmino z päťky napálil len jeho telo. V 67. minúte mohol hostí upokojiť Vinicius Junior, ale domáci brankár Alisson Becker včasným vybehnutím jeho šancu zmaril a následne kryl aj dorážku Benzemu. Rekordný 13-násobný európsky šampión zo Španielska rutinérsky kontroloval priebeh, domácich žiadnymi chybami do ničoho nepúšťal a sami hráči LFC sa do šancí vôbec nepresadzovali. V boji o finále sa tak "pusinky" pobijú s ďalším anglickým klubom Chelsea Londýn.

FC Liverpool - Real Madrid 0:0
Rozhodoval: Kuipers (Hol.), ŽK: Robertson, Phillips - Casemiro, bez divákov.

Liverpool: Becker - Alexander-Arnold, Kabak (60. Jota), Phillips, Robertson - Fabinho, Milner (60. Alcantara), Wijnaldum - Salah, Firmino (82. Shaqiri), Mane (82. Oxlade-Chamberlain)

Madrid: Courtois - Valverde, Militao, Nacho, Mendy - Kroos (72. Odriozola), Casemiro, Modrič - Asensio (82. Isco), Benzema, Vinicius Junior (72. Rodrygo)
      /prvý zápas: 1:3, Real postúpil do semifinále/

Borussia Dortmund - Manchester City 1:2 (1:0)
Góly: 15. Bellingham - 55. Mahrez (z 11 m), 75. Foden. Rozhodoval: Cerro Grande (Šp.), ŽK: Bellingham (Dortmund), bez divákov.

Dortmund: Hitz - Morey (81. Tigges), Akanji, Hummels, Guerreiro - Dahoud, Can, Bellingham (80. Brandt) - Reus, Haaland, Knauff (68. Reyna)

Manchester: Ederson - Zinčenko, Stones, Dias, Walker - Gündogan, Rodrigo, De Bruyne - Bernardo Silva, Foden, Mahrez (88. Sterling)
      /prvý zápas: 1:2, Manchester City postúpil do semifinále/

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?