Nepoužívajú polotovary
Tajomstvom úspechu sú podľa Ivety hlavne čerstvé ingrediencie. Všetky polevy vrátane cesta si pripravujú sami a bez použitia akýchkoľvek polotovarov. „Dnes máme veľmi veľa pizzerií, kebabov či burgerov, ktoré sa opakujú. Ponuka sladkého je však pomerne malá. Voľakedy boli klasické cukrárne, ale tie už pomaly úplne vymizli. Mnoho ľudí v oblasti gastra pracuje s množstvom surovín a veľkým menu, no na to potrebujete veľa surovín, ktoré sú aj kazové. My sme to celé postavili na jednom produkte s viacerými variáciami a ‚vsádzame‘ na to, že my tu nemáme ani čo pokaziť,“ opísala Iveta. Ako ostatní podnikatelia, aj oni sa tešia na leto a vidinu uvoľňovania opatrení, čo by do ulíc centra prilákalo davy domácich.
Blahodarné účinky škorice
Mnohí ani nevedia, že škorica má tzv. hypoglykemický účinok, čiže reguluje hladinu cukru v krvi, čo potvrdili aj odborníci. Je teda vhodná hlavne pre ľudí s cukrovkou. Škorica je taktiež výborná pri úprave telesnej hmotnosti, pretože patrí ku kategórii tzv. hrejivého korenia, ktoré vedie k určitému vzniku tepla v ľudskom tele. Produkcia tepla spotrebováva veľa energie, a tým aj kalórie. Môže pomáhať aj pri Alzheimerovej chorobe. Podľa vedcov škorica môže blokovať vznik nepriaznivých usadenín v mozgu, či dokonca ich odbúravať. Podľa odborníkov by to však ľudia so škoricou nemali veľmi preháňať, pretože obsahuje aj látku kumarín, ktorá je vo vyšších dávkach pre telo toxická.