Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.04.2021 10:20 | Šport | Hokej

V Hamuliakove trénuje malé deti: Keď sa skončí pandémia, aktívne už hrávať nebudem

Stará láska nehrdzavie. Málokto vie, že bývalý výborný futbalista Július Šimon (55) v mladosti hrával aj hokej.

V pätnástich rokoch sa však definitívne rozhodol pre „kožené čudo“ a urobil dobre. Ako futbalista to dotiahol až do reprezentácie a vo svojej dobe patril k najlepším slovenským futbalistom. Dnes sa však paradoxne venuje výchove hokejového drobizgu, ktorý už šiesty rok trénuje v klube HO Hamíkovo.

Bývalý slovenský reprezentant bol v mladosti „obojživelníkom“, keď sa v rodnom Lučenci venoval naraz aj futbalu, aj hokeju. „Vtedy sme však nemali krytý štadión, takže podmienky na hokej neboli ideálne. Tak som sa napokon rozhodol pre futbal,“ zaspomínal na mladosť populárny Ďuso.

Na otázku, či by to aj na ľade dotiahol rovnako ďaleko ako na trávniku, odpovedal šalamúnsky. „Kto- vie, možno áno, možno nie.“ V každom prípade si ho dodnes fanúšikovia pamätajú ako výborného futbalistu, ktorý ešte minulý rok, do vypuknutia pandémie, hrával v nižšej súťaži v Ružinej spolu s ďalším bývalým reprezentantom Marekom Penksom. „Aj keď sa skončí pandémia, súťažne už hrávať nebudem. Jedine tak za starých pánov. Po zápasoch ma už totiž bolí ,celý človek‘,“ posťažoval sa na pribúdajúce roky. Na hokej však nezanevrel a okrem toho, že si ho rád zahrá, venuje sa aj výchove najmenších talentov. „V Hamuliakove šesť rokov pôsobím ako tréner prípravky. Práca s deťmi ma baví, ja mám rád ich, ony mňa. Zažívame spolu veľa zábavy, akurát nám to pokazila pandémia. Ale možno budúci týždeň začneme opäť trénovať,“ teší sa Ďuso, ktorý nevylučuje ani možnosť trénovať malých futbalistov. „V hlave mám nejaké nápady, chcel by som spolu s bývalými futbalistami usporadúvať futbalové kempy. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť,“ dodal Šimon.

 

Július Šimon pôsobil počas kariéry vo viacerých kluboch, pričom jedným z nich bol aj DAC Dunajská Streda. Práve tá sa dnes stretne v šlágri kola so Slovanom. Ako to podľa neho dopadne na trávniku? „Bude to zápas o život. Výsledok si netrúfam tipovať, ale Slovan bude chcieť určite vyhrať. Aj keby sa mu to nepodarilo, myslím si, že by sa musel stať zázrak, aby mu titul unikol,“ prorokoval bývalý reprezentant.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: bb

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej