Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.05.2021 05:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Moderátorka Petra Bernasovská: Konečne mám trvalý pracovný pomer!

Petra Bernasovská (49) sa roky živí ako moderátorka, nie­ktorí z nás už zrejme aj zabudli, že kedysi sa venovala herectvu.

Jej manžel je Ľudovít Jakubov (55), ktorého poznáte skôr pod prezývkou Mravec. Majú dve dcérky Johanku (18) a Elišku (11). V rozhovore prezradila, prečo jej už nevyhovovala práca na voľnej nohe a ako je možné, že s Mravcom tvoria tak dlho spokojný pár.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Keď si človek pozrie váš pracovný profil, tak má pocit, že ste pracovali všade.

Vyštudovala som konzervatórium, hudobno-dramatický odbor. V poslednom ročníku, keď sme končili, vzniklo prvé komerčné rádio. Bolo to rok po revolúcii, účinkovala som vtedy v programe s Kopytovcami. Po premiére za mnou prišiel taký chalan, že doň hľadajú babu, pretože v rádiu majú samých chalanov. Tak som tam išla a aj som tam ostala.

Takže ste boli prvou ženou-moderátorkou?

Áno a boli to krásne roky. To úvodné budovanie a tvorenie, partia, ktorá tam bola, to boli naozaj nádherné roky. Potom prišla na trh prvá komerčná televízia a keď už približne pol roka vysielala, oslovili ma na spoluprácu. Veľmi rada som sa podujala vyskúšať aj to. Počas najbližších 9 - 10 rokov som tam moderovala veľa relácií.

 

A keď prichádzali deti, tak sa kariérny profil menil…

Každé dieťa, každé tehotenstvo takúto kariéru preruší. Ja som vždy prišla o prácu. Keď sa mi narodila Johanka, ešte som robila nejakú menšiu reláciu, ktorá bola po pár mesiacoch zrušená. Potom som sa zamestnala v inom komerčnom rádiu, ktoré bolo v tom čase najpočúvanejšie, čo zase prerušilo druhé tehotenstvo, keď sa mi narodila Eliška. No a potom som sa zamestnala vo verejnoprávnom rozhlase, za čo som dodnes vďačná.

Mali ste niekedy pocit, že pracovné pomery nie sú veľmi naklonené matke s deťmi?

Samozrejme. Ale ja som s tým trochu bojovala aj ako matka. Jednak som cítila, že mám tie deti a chcem s nimi byť minimálne tie prvé tri roky, jednak som si bola vedomá toho, že mediálny trh na Slovensku je malý a visela nado mnou otázka, či vôbec budem mať po materskej čo robiť.

A pracovali ste aj počas materskej?

Určite sa mi pri Johanke nejaká práca s materskou prelínala, ale nebolo to nejaké vyčerpávajúce. Na druhej strane, pri Eliške, keď mala asi dva roky, som cítila, že už potrebujem aj iné témy ako tie súvisiace s dieťatkom. No a keďže som mala ukončené konzervatórium a nemala som vysokú školu, tak som sa na ňu prihlásila. Vyštudovala som verejnú správu, v ktorej sa spájali história, právo, politológia, sociológia…

Keď sa vrátime k televízii, ktorá relácia vám najviac utkvela v pamäti?

Asi najpopulárnejšia bola zoznamovacia relácia BZZZ. Bol to prevzatý licencovaný formát, a keď som chodila po ulici, ľudia na mňa bzzzzkali, za ušami som počula samé bzzzz. Malo to aj vysokú sledovanosť, svojho času ju chceli v televízii zrušiť. Aj ju zrušili, ale potom ju zase na obrazovky vrátili.

No a dnes v rozhlase moderujete novú rannú šou Dobré ráno, Slovensko!

Ja sa z tejto relácie veľmi teším, i keď aj predtým som moderovala ráno, či už u nás v rozhlase, alebo aj v iných rádiách. Ale toto je trochu inak urobené. Je to dynamickejšie, je tam oveľa viac informácií, celospoločenských tém, ktoré preberáme. Niekomu sa to môže zdať až príliš rýchle, ale ráno sú ľudia rýchli, potrebujú rýchle informácie. Navyše máme vždy zaujímavých hostí, hercov, športovcov, vedcov…

Vaším spolumoderátorom je Richar Dedek. Ako sa vám spolupracuje?

Rišo je perfektný! My sme sa už poznali predtým, veď v rozhlase pracoval aj ako moderátor, aj ako správar. Pracuje sa nám spolu dobre.

So svojím manželom Mravcom ste dlhodobo ustálený pár. Kde a ako ste sa vlastne zoznámili?

Vo Fun rádiu. Imponoval mi svojimi červenými vlasmi a vodcovským štýlom komunikácie, ako to mal všetko pod palcom. Lebo keď som tam prišla, chalani všetko robili vlastnými rukami, pribíjali dosky, a tak… No a on to všetko riadil, v roztrhanom tričku… (smiech). Spočiatku ma veľmi nemal rád, škaredo sa na mňa pozeral. Tak povrchne, že prišla tam taká v minisukni.

A oprávnene?

Spočiatku som mala veľkú trému, až som strácala hlas. Takže nielen jemu, ale viacerým som sa nepáčila. Potom som však doma veľa trénovala, nahrávala som sa na starý kazeťák a počúvala sa. Vychytala som chyby, a keď som sa zlepšila, tak aj Mravec sa so mnou skamarátil. Veľa ma naučil, veľa mi radil. Potom som už robila aj iné relácie.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karolína Jančošková, Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?