Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.04.2021 12:06 | Správy | Politika

Koľko zarobili v roku 2019 súčasní ministri? Priznali byty, umelecké predmety, ale aj zlato

Súčasní ministri zarobili za rok 2019 každý okolo 37.000 eur.

Vyplýva to z majetkových priznaní verejných funkcionárov zverejnených na webe Národnej rady (NR) SR. Priznania podávali aj členovia vlády, ktorí v roku 2019 nepôsobili vo verejnej funkcii. Viacerí súčasní ministri boli v tom roku poslancami NR SR.

Najviac zarobil ako poslanec Milan Krajniak (Sme rodina), ktorý nedávno odišiel z postu ministra práce a má sa tam vrátiť. Príjem z verejnej funkcie mal 37.712 eur. Priznal byt v bratislavskom Starom Meste, ornú pôdu v Eliášovciach, medzi hnuteľným majetkom uviedol vybavenie bytov a umelecké predmety zberateľskej hodnoty. Priznal tiež auto. V položke "vlastníctvo majetkového práva alebo inej majetkovej hodnoty" uviedol autorské práva, peniaze, vklady v bankách, investičné zlato či obchodné podiely v s. r. o.

O niečo menej (37.601 eur) zarobila Veronika Remišová, súčasná vicepremiérka a šéfka Za ľudí. Okrem poslaneckého platu priznala príjem vo výške 8513 eur, vlastníctvo bytu v bratislavskom Starom Meste a Devínskej Novej Vsi, byt v Belgickom Etterbeeku, chatu v Pribyline a auto. Uviedla i peniaze na účtoch, akcie spoločností obchodovaných na burze cenných papierov, podiel v s. r. o. či hypotéku.

 

Šéf rezortu školstva Branislav Gröhling (SaS) okrem poslaneckého platu (37.464 eur za rok 2019) uviedol iný príjem 2473 eur. Zastával aj funkciu poradcu predsedu Bratislavského samosprávneho kraja. Priznal byt v bratislavskom Starom Meste, finančné prostriedky z predaja podielu v s. r. o. a úspory.

Exminister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) tiež priznal aj iný príjem okrem platu za výkon verejnej funkcie (37.002 eur za rok 2019), a to 7250 eur. V priznaní uviedol podiel na dome v bratislavskej Rači, byty v Rači, Novom Meste a Ružinove, ale aj ornú pôdu. V položke "vlastníctvo majetkového práva alebo inej majetkovej hodnoty" vypísal zlato a peňažné prostriedky.

Najmenej ako poslanec zarobil šéf envirorezortu Ján Budaj (OĽANO), a to 36.468 eur. Priznal iný príjem 4032 eur. Zastával aj funkciu poslanca mestského zastupiteľstva hlavného mesta Bratislava. Priznal byt v Starom Meste, dom v bratislavskej Rači, chalupu v obci Uhliská či podiel v s. r. o.

Členovia vlády, ktorí v roku 2019 nepôsobili vo verejných funkciách, príjmy neuviedli, priznali však nehnuteľnosti a iný majetok. Šéfka rezortu spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) priznala byt a pozemok v bratislavskom Starom Meste, podiel na rekreačnom dome s pozemkom v Ľubietovej či podiely v s. r. o. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) vlastní dom, pozemok a garáž v Devínskej Novej Vsi. Priznal i financie na účte, motorku, výbavu domu či podielové fondy a hypotéku. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) zas priznal rodinný dom s pozemkom v Hrubej Borši, byt v Rimavskej Sobote aj Banskej Štiavnici, auto aj hypotéku.

Minister pôdohospodárstva Ján Mičovský (OĽANO) priznal viaceré záhrady, zastavané plochy, ornú pôdu a lesné pozemky v Môťovej či Slovenskej Ľupči, ale aj byt vo Zvolene, podiely na trávnatých porastoch, ornej pôde, záhrade i na dome v Mýte pod Ďumbierom a v Humennom. Uviedol aj dve autá a úspory.

Príjmy neuviedol ani šéf SaS a minister hospodárstva Richard Sulík. Priznal však byty v bratislavskom Starom Meste a Novom Meste, podiel na dome v Zlatých Moriavciach, auto, obchodný podiel v spoločnosti aj úver.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Na Slovensko zavíta svetoznámy reťazec: Môžete sa tešiť na TIETO dobroty! To však nie je všetko
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa obula do Ruských manévrov: Na toto využívajú Putin a jeho spojenci migrantov!
Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!