Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.04.2021 23:01 | Šport | Futbal
Video

PSG uspelo v zasneženej prestrelke na pôde Bayernu, Chelsea zdolala Porto

Futbalisti Paríža St. Germain vyhrali v prvom štvrťfinálovom dueli Ligy majstrov na ihrisku obhajcu trofeje Bayernu Mníchov 3:2.

V repríze vlaňajšieho finále súťaže tak ukončili 19-zápasovú sériu Bayernu v LM bez prehry. Dva góly zaznamenal Kylian Mbappe, jeden pridal Marquinhos. Porto prehralo na neutrálnej pôde v Seville s Chelsea Londýn 0:2. Odvety sú na programe 13. apríla.

Bayern sa musel vo štvrťfinálovom šlágri zaobísť bez zraneného kanoniera Roberta Lewandowského, ktorého na hrote nahradil Eric Maxim Choupo-Moting a ten už v 2. minúte po rohovom kope trafil hlavou brvno bránky súpera. Hneď z protiútoku Parížania gólovo udreli, keď Kylian Mbappe po prihrávke šprintujúceho Neymara zvnútra šestnástky z prvej prestrelil Manuela Neuera medzi nohy - 0:1. V hustom snežení a pri teplote iba jeden stupeň Celzia mali o chvíľu neskôr domáci výhodu priameho kopu tesne za šestnástkou, Joshua Kimmich zo sľubnej pozície trafil iba do múru. V 12. minúte sa už PSG tešil z druhého zásahu po strele Juliana Draxlera, predchádzal mu však ofsajd a gól neplatil. O sedem minút neskôr Navas po priamom kope Bayernu nohami vyrazil hlavičku Leona Goretzku z piatich metrov. Domáci sa tlačili dopredu, ale Choupo-Moting v 27. minúte po rohu neusmernil na vzdialenejšej žrdi loptu do odkrytej bránky. Vzápätí Paríž šokoval domácich aj druhýkrát, pretože Bavorom nevyšla ofsajdová pasca a Marquinhos po oblúčiku od Nemyara sám pred Neuerom nezaváhal - 0:2. V tom momente bol pomer striel 11:2 pre obhajcu. Kapitán hostí Marquinhos však po polhodine hry pre zranenie predčasne striedal a Choupo-Moting v 37. minúte hlavou po centri Benjamina Pavarda dosiahol kontaktný gól na 1:2.

Po prestávke sa v prvej šanci ocitol Neymar, bol však už príliš blízko Neuera a neujala sa ani následná dorážka Angela Di Mariu. Na opačnej strane Navas zneškodnil strely Davida Alabu i Pavarda. Bayern tlačil, herne i štatisticky mal navrch, čo pretavil v 60. minúte do vyrovnávajúceho gólu - priamy kop Kimmicha z pravej strany poslal hlavou do siete Thomas Müller. O osem minút už PSG opäť viedol, keď Mbappe dostal pas od Di Mariu a cez brániaceho Jeromea Boatenga k bližšej žrdi upravil na 2:3. Bayern zo záverečného tlaku už nič nevyťažil, pokusy Alabu i Müllera zo sľubných pozícii skončili mimo priestoru bránky.

 

Chelsea na štadióne Ramona Sancheza-Pizjuana v Seville v úvode diktovala tempo, ale do šancí sa nedostávala. V 12. minúte sa skóre mohlo meniť na druhej strane, keď sa na hranici šestnástky oprel do lopty Mateus Uribe, no jeho pokus skončil tesne nad bránkou Londýnčanov. O dvanásť minút neskôr opäť pohrozilo Porto, po rohovom kope prestrelil v dobrej príležitosti bránku Zaidu Sanusi. Chelsea svoju prvú veľkú šancu využila, keď Jorginho prihral Masonovi Mountovi a ten po šikovnej otočke krížnou strelou po zemi poslal svoj tím do vedenia. Aktívnejšie Porto sa takmer dočkalo vyrovnania v 43. minúte, no hlavičku Pepeho parádne vytesnil mimo bránky Edouard Mendy.

Zaskvel sa aj šesť minút po zmene strán, keď nohami zlikvidoval krížny pokus Moussu Maregu. Pokus Luisa Diaza spoza šestnástky v 57. minúte skončil tesne vedľa. Hráči Chelsea sa sústredili najmä na pozornú obranu a dopredu sa dostávali sporadicky, napriek tomu sa po chybe Jesusa Coronu dostal do úniku Ben Chilwell a v 85. minúte spečatil triumf Chelsea 2:0.
                  
Bayern Mníchov - Paríž Saint-Germain 2:3 (1:2)
Góly: 37. Choupo-Moting, 60. Müller - 3. a 68. Mbappe, 28. Marquinhos. Rozhodoval: Lahoz (Šp.), ŽK: Lucas Hernandez, Kimmich, Boateng, Choupo-Moting - Draxler

Bayern: Neuer – Pavard, Süle (42. Boateng), Alaba, Lucas Hernandez – Goretzka (33. Davies), Kimmich – Sane, Müller, Coman – Choupo-Moting

PSG: Navas – Dagba, Marquinhos (30. Herrera), Kimpembe, Diallo (46. Bakker) – Danilo, Gueye – Di María (71. Kean), Neymar (90. Rafinha), Draxler – Mbappe


FC Porto - Chelsea Londýn 0:2 (0:1)
Góly: 32. Mount, 85. Chilwell. Rozhodoval: Vinčič (Slov.), ŽK: Mbemba, Conceicao (mimo ihriska), Grujič

Porto: Marchesin – Manafa (83. Conceicao), Mbemba, Pepe, Sanusi – Corona, Grujič, Uribe, Otavio (83. Martinez Toni) – Marega (83. Vieira), Luis Diaz

Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – James (80. Silva), Jorginho, Kovačič (90.+2 Emerson), Chilwell – Mount (80. Kante), Havertz (Giroud), Werner (65. Pulišič)
      /hralo sa v Seville/

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Aktualizované
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?