Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.04.2021 12:00 | Správy | Domáce správy

Oproti Matovičovi je Heger len chudobný príbuzný: Takto žije nový premiér!

Žiadna luxusná vila, ale štvorizbák na sídlisku.

Tak vyzerá bývanie nového premiéra Eduarda Hegera (44), ktorý vo svojom majetkovom priznaní za rok 2019 uviedol okrem dvoch bytov v bratislavskej Dúbravke aj zárobok vo výške takmer 39-tisíc eur či ornú pôdu. Tretí najvyšší ústavný činiteľ si bude musieť zvyknúť na neustálu prítomnosť ochrankárov, no podľa odborníkov by sa mal presťahovať. Postarať sa o jeho bezpečnosť totiž na sídlisku nie je jednoduché. Nový Čas zistil, či sa s rodinou chystajú presunúť inam.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Heger sedel v parlamente štyri roky ako opozičný poslanec. Za rok 2019 si prilepšil výkonom tejto funkcie o 38 885 eur, pričom v majetkovom priznaní uvádza, že okrem toho nezarobil nič. Novopečený premiér v tom čase vlastnil dva byty v bratislavskej mestskej časti Dúbravka, ornú pôdu aj podiely v dvoch firmách. Zmenilo sa odvtedy niečo? „Nie. Majetok predsedu vlády SR sa v porovnaní s podaným majetkovým priznaním nezmenil,“ odpísali Novému Času z tlačového odboru Úradu vlády.

Oba byty, ktoré má Heger napísané na seba spolu s manželkou Luciou, sú v jednom paneláku v bratislavskej Dúbravke. V jednom z nich žije spolu s manželkou Luciou a ich štyrmi deťmi. Ponúka sa však otázka, či sa ako čerstvý premiér a tretí najvyšší ústavný činiteľ krajiny nepresťahuje s rodinou do niečoho nového.

 

Ochrankári ho totiž musia strážiť 24 hodín denne, čo na rušnom sídlisku nie je nemožné, no je to oveľa komplikovanejšie. Nedávno povedal, že sa im býva veľmi dobre a služobný byt zrejme nebude využívať, a rovnaká odpoveď prišla aj teraz. „Pán premiér je spokojný s bývaním v bytovom dome v bratislavskej Dúbravke a cíti sa tam bezpečne,“ odpovedali z Úradu vlády.

Zmenil názor ako Matovič?

Nie je však vylúčené, že Heger svoj názor po čase prehodnotí, ako to urobil aj jeho predchodca Igor Matovič. Ten sa po nástupe do funkcie dušoval, že nechce stálu ochranku a takisto sa ne­chce sťahovať zo svojho domu v Trnave. V ňom začali s manželkou bývať ešte pred kolaudáciou, keďže dlhé roky žili v trnavskom byte. Matoviča však museli ochrankári poriadne strážiť aj počas voľného času. Neskôr mu bodygardov sprísnili a zabezpečili aj pancierovú limuzínu, keďže čelil vyhrážkam spolu so svojou rodinou. Do hlavného mesta sa však skutočne nepresťahoval ani po tom, čo mu pred domom viackrát vyčíňali ľudia nespkojní s jeho štýlom vládnutia. Ešte za minulej vlády sa politickí predstavitelia zhodli na zakúpení troch víl pre troch najvyšších ústavných činiteľov. Tie mali plniť okrem bývania aj reprezentačnú funkciu. Matovič krátko po svojom nástupe do Úradu vlády povedal, že dom nekúpia a zmluvu zrušil.

Bezpečnostný analytik Radovam Bránik Hegerovi radí, že by bolo bezpečnejšie, ak by sa presťahoval. „Je určite zložitejšie zabezpečiť nejaký civilný byt v paneláku než nejaký objekt, ktorý je vyslovene na toto určený,“ vysvetľuje Bránik. V žiadnom prípade by presťahovanie podľa neho nebolo papalášizmom.

„Snaha zostať vo svojom byte má svoju ľudskú stránku, samozrejme, rozumiem tomu, že nechce meniť zaužívané stereotypy svojej rodiny, ale na druhej strane, ak chce byť premiérom, mal by byť schopný tieto veci akceptovať,“ dodáva Bránik s tým, že premiér už určite dostal viacero ponúk na to, aby sa presťahoval.

Štát totiž vlastní viacero nehnuteľností, ktoré sú dimenzované priamo na to, aby boli bezpečné, a takisto má k dispozícii služobný byt. Heger by podľa analytika svojím presunom pomohol nielen ochrankárom, ale aj susedom, ktorí sú v prípade akéhokoľvek útoku takisto v nebezpečenstve.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!