Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.04.2021 14:14 | Šport | Šport mix
Foto

Ján Volko absolvuje kľúčové sústredenie na Kanárskych ostrovoch: Formu ladí už na olympiádu!

Koncom januára Ján Volko vymenil slnečné Kanárske ostrovy za pochmúrnu stredoeurópsku klímu, aby nazbieral čo najviac súťažných štartov pred vrcholom halovej sezóny - HME v Poľsku.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii
Misia Toruň bola úspešná a zo šprintu na 60 m bral bronzovú medailu. Na Veľkonočnú sobotu najlepší slovenský šprintér opäť nabral smer Kanárske ostrovy, aby na Tenerife absolvoval kľúčové sústredenie v príprave na letnú sezónu. Pred sebou má jednoznačný cieľ - účasť na olympijských hrách v Tokiu.

"Na Kanároch budeme bývať v apartmánovom dome, ktorý má aj vírivku a takto máme aspoň nejakú možnosť regenerácie. V prvých dvoch týždňoch budeme desiati vrátane fyzioterapeuta Roba Bezáka. Čo bude ďalej, uvidíme. Po týždni by mal pricestovať náš silový kouč Robo Kresťanko s ďalšími atlétmi z nášho klubu, no oni by mali bývať v hoteli, kam sa my presťahujeme v tretí týždeň nášho pobytu. Sústredenie na Tenerife máme zabezpečené do 24. apríla. Neskôr do úvahy prichádzajú Portugalsko a pevninské Španielsko – závisí od viacerých okolností," vysvetlila trénera Naďa Bendová na webe SAZ.

Na Tenerife bude podobne ako v závere minulého roka poriadna tlačenica. Na leto sa tu chystajú stovky atlétov a dostať sa na miestny štadión v Arone vtedy, keď to človek potrebuje, je čoraz zložitejšie. "Vv predpoludňajších hodinách sa na štadión predbežne už vôbec nedostaneme. Časy na tréningy máme obmedzené a aj fitko iba komerčné. Nie sú to zďaleka ideálne podmienky, ale bohužiaľ - nemáme na vyber. Na improvizáciu sme si už za posledný rok zvykli. Ak to bude takto fungovať naozaj, 24. apríla sa presunieme do Portugalska alebo Španielska. Mali sme však veľkú smolu. Dlho sme totiž uvažovali o sústredení v Portugalsku, ale keďže po príchode by sme museli ísť do karantény, čo sme si nemohli dovoliť, rozhodli sme sa znova pre Tenerife. Na druhý deň po tom, ako sme si všetko zaplatili, karanténu v Portugalsku zrušili," pokračovala Bendová.

 

Sedemnásobný medailista z významných šampionátov Volko štartoval na rôznych vrcholných podujatiach. V zbierke mu chýba už len jediné, ale najvýznamnejšie - olympijské hry. Šanca, že bude šprintovať v lete v Tokiu, je však veľká. V olympijskom kvalifikačnom rebríčku na 100 m mu momentálne patrí 38. miesto, pričom na hrách by malo v tejto disciplíne štartovať 56 šprintérov. Ak sa nestane nič mimoriadne, 24-ročný Bratislavčan by nemal pod piatimi kruhmi chýbať.

"Dúfam, že sa nám podarí všetko namixovať tak, aby sa kvalifikoval na olympiádu. Inú šancu ako ísť na štyri týždne do tepla, nemáme. Pôjde o veľmi dôležité sústredenie, na ktorom musíme Janka pripraviť tak, aby mu forma vydržala až do konca júla. Prvý štart máme zatiaľ naplánovaný 19. mája na Zlatej tretre v Ostrave,“ dodala Volkova trénerka na webe atletika.sk.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kontroverzné rozhodnutie envirorezortu: Zloží Taraba slovenské národné parky na kolená?
Útočník David († 24) bez váhania strieľal aj na ľudí na ulici.
Vláda ČR chce po tragickej streľbe v Prahe vynoviť zákon: Novinky pre políciu aj predajcov zbraní
Mnohé lyžiarske strediská vplyvom zmeny klímy zrejme zaniknú (ilustračné foto).
Niektorí majú dôvod na radosť: Napadol sneh, TU sa budete môcť lyžovať
Takto vyzerali stredoveké obydlia v podhradí.
FotoVáš Tip
Archeopark v Hanušovciach nad Topľou započal tohtoročnú sezónu: Až do jesene vás čakajú tieto bohaté aktivity!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Súd v Rusku nariadil hroznú vec: Týka sa to opozičných politikov!
(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali
Biely dom (ilustračná fotografia).
Odhlasovali zrušenie zákona, ktorý bol prijatý pred 160 rokmi! Prekvapí vás, čoho sa týka
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá