Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.03.2021 18:45 | Šport | Motorizmus
Foto

Obrovská dráma do posledného kola: VC Bahrajnu napokon ovládol Hamilton

Brit Lewis Hamilton na Mercedese zvíťazil na Veľkej cene Bahrajnu, prvých pretekoch F1 v sezóne 2021.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii
Na druhom mieste prišiel do cieľa s tesnou stratou Holanďan Max Verstappen na Red Bulle, tretí finišoval ďalší jazdec Mercedesu Fín Valtteri Bottas. Hamilton dosiahol 96. víťazstvo v kariére, ktorým zlepšil svoj vlastný rekord, ktorý vytvoril v sezóne 2020, keď najskôr vyrovnal a potom prekonal Michaela Schumachera (91).

Seriál F1, ktorý v sezóne 2021 obsahuje rekordných 23 podujatí, bude pokračovať 18. apríla, keď je na programe VC Emilia Romagna na talianskom okruhu v Imole.

V zahrievacom kole zaujali problémy Péreza, ktorému zhasol motor. Napokon odštartoval z boxovej uličky, pričom ostatní pretekári absolvovali až dve zahrievacie kolá. Preteky tak pozostávali z 56 súťažných kôl.

 

Verstappen si po štarte postrážil prvú priečku, ale na chrbát mu dýchali Hamilton aj Bottas. Už v prvej tretine úvodného kola sa preteky skončili pre debutanta Nikitu Mazepina, ktorý stratil kontrolu nad monopostom a po náraze do bariéry odstúpil. Trojica Verstappen - Hamilton - Bottas si držala pozície až do 18. kola, v ktorom líder zamieril do boxov. Verstappen sa vrátil na 2. pozícii. Hamilton bol líder do 29. kola, v ktorom prezul.

Verstappen sa po druhej návšteve boxov ocitol za Hamiltonom, ale postupne sťahoval manko. Ocon s Vettelom sa ocitli v kolízii, po ktorej však obaja pokračovali v pretekoch. V 52. kole sa Verstappen dotiahol za Hamiltona na rozdiel menší než sekunda. V 53. kole sa aj vďaka systému DRS dostal cez Brita, ale pozíciu mu okamžite vrátil pre prekročený traťový limit. Hamiltonov náskok následne narástol a jazdec Red Bullu ho už napriek snahe neohrozil.

"Max bol všade stále so mnou, až do konca. Bol to jeden z najťažších pretekov, aké som v poslednom čase absolvoval, takže som za to naozaj vďačný!“ povedal pred kamerami víťaz úvodnej Veľkej ceny Hamilton. Verstappen naopak neskrýval sklamanie. "Je pre mňa sklamaním, že sme nevyhrali, no Mercedes sme skutočne potrápili a v celkovom meradle musíme byť spokojní. Bolo to veľmi tesné, ale získali sme tu niekoľko cenných počiatočných bodov," povedal po preteku Verstappen.

VC Bahrajnu (57 kôl, 1 kolo: 5,412 km, celkovo: 308,2 km): 1. Lewis Hamilton (V. Brit./Mercedes) 1.32:03,897 hod., 2. Max Verstappen (Hol./Red Bull) +0,745 sek., 3. Valtteri Bottas (Fín./Mercedes) +37,383, 4. Lando Norris (V. Brit./McLaren) +46,466, 5. Sergio Pérez (Mex./Red Bull) +52,047, 6. Charles Leclerc (Mon./Ferrari) +59,090, 7. Daniel Ricciardo (Aus./McLaren) +1:06,004, 8. Carlos Sainz (Šp./Ferrari) +1:07,100, 9. Juki Cunoda (Jap./Alpha Tauri) +1:25,692, 10. Lance Stroll (Kan./Aston Martin) +1:26,713, 11. Kimi Räikkönen (Fín./Alfa Romeo) +1:28,864, 12. Antonio Giovinazzi (Tal./Alfa Romeo), 13. Esteban Ocon (Fr./Alpine), 14. George Russell (V. Brit./Williams), 15. Sebastian Vettel (Nem./Aston Martin), 16. Mick Schumacher (Nem./Haas) všetci + 1 kolo
Nedokončili: Nikita Mazepin (Rus./Haas), Fernando Alonso (Šp./Alpine), Nicholas Latifi (Kan./Williams), Pierre Gasly (V. Brit./Alpha Tauri)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: dans, tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí