Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.04.2021 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Adela Vinczeová má k očkovaniu jednoznačný postoj: Jednou vetou povedala úplne všetko!

Roky je súčasťou slovenského šoubiznisu a moderátorskou jednotkou. A hoci by sa mohlo zdať, že svet Adely Vinczeovej (40) sa krúti len okolo kamier, zábavy či rozhovorov s hosťami jej relácií, nie je to tak.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Výrečná blondínka si žije svoj život a rieši rovnako triviálne veci ako iní ľudia. Napríklad ako prežiť v mentálnom a fyzickom zdraví pandémiu, ako ustáť názorové rozdiely v rodine, ako nájsť rovnováhu v práci a v súkromí, alebo čo navariť mužovi na večeru. Nový Čas Nedeľa ju zastihol chvíľu po tom, ako dojedla obed, ktorý jej pripravil manžel Viktor Vincze (30). A tak sa prvá otázka pýtala sama...

Kto u vás doma krúti varechou v hrncoch?

Za ten rok pandémie som s varením začala ja, teraz však varí intenzívne hlavne Viktor. Objavil čaro kuchárskych kníh špičkových kuchárov, ako sú Gordon Ramsay alebo Kristína Nemčková, varí podľa ich receptov.

Čo je jeho topka? Má svoju špecialitu?

Nie, nemá nič špeciálne, Viki si vyberá najmä zvládnuteľné recepty. Vie pripraviť úžasného lososa s holandskou omáčkou alebo kávovo-čokoládovú penu. Nedávno výnimočne navaril fantastickú sviečkovú a kačacie prsia s kapustovým pyré a s kroketami, lebo bežne sa stravujeme prevažne vegetariánsky. Pred pár dňami som mala natáčanie skoro ráno o siedmej a keď som sa po dvoch hodinách vrátila domov, čakali ma na stole šišky s tvarohovou penou a malinami.

A čo rada pripravujete v kuchyni vy?

Hľadám skôr pre mňa zvládnuteľné jedlá. Mám veľmi rada, keď sa potraviny nevyhadzujú, tak si robím rôzne „zbytkové zapekance“. Všetky druhy zeleniny, ktoré zostanú v chladničke, zmiešam s inými kúskami a zalejem napríklad smotanovo-syrovo-vajíčkovou zálievkou a zapečiem. Pri týchto jedlách sa fantázii medze nekladú. Hlavne nič zbytočne nehádzať do koša!

S Viktorom ste známi environmentalisti. Kam až siahajú vaše ochranárske záujmy?

Myslím si, že v tomto smere nikdy nie je dosť. Skôr škodí prístup ľudí k týmto veciam - keď sú veľmi káraví, agresívni, príliš bojujúci. Vtedy platí, že to má väčšinou opačný efekt. Myslím si, že s Viktorom robíme dosť, no stále sa máme kam posúvať. Každý vie vo svojom živote nájsť stále ekologickejšie verzie existencie. Základ je znížiť konzum.

 

Pandémia koronavírusu ľudstvo istým spôsobom spomalila. Dotklo sa to aj vás s Viktorom, keďže ste obaja veľmi aktívni a vyťažení?

Viktorovi práca moderátora Televíznych novín ostala v tej miere ako pred pandémiou, jemu sa nič nezmenilo. Mne sa trošku dni „odstresovali“, nemusím sa ráno ponáhľať na poradu, ale sadnem si za počítač, lebo všetko máme v online prevedení. Ukazuje sa, že je to praktické a je pravdepodobné, že si to zachováme aj do budúcnosti. Šetrí to čas a energiu. Ale priznávam, že aj mne sa život zľahka spomalil. Tým, že sa nedá chodiť na rôzne eventy, tak sa nemusím učiť hovoriť nie, lebo sa aj tak nedejú. Nie som rozdrobená na tisíc strán, lebo niet kam. Ale gro práce zostalo, akurát je to komplikovanejšie.

Zvýšilo vám viac času na voľnočasové aktivity?

Tým, že toho voľného času nejako extrémne nepribudlo, skôr sa nám to prenastavilo. Nechodíme do fitka, ale cvičíme doma. Naučila som sa na veľmi pravidelnú online jogu, cvičíme štyrikrát do týždňa, ale často aj len tak sami pre seba. V prvej vlne, ktorá bola oveľa opatrnejšia, hoci sme mali podstatne menej nakazených, sa zastavili všetky televízne výroby, paradoxne, teraz, keď máme plné nemocnice, televízne výroby pokračujú. Takže na začiatku pandémie som mala oveľa viac času a vzhľadom na počasie som trávila veľa času na záhrade u rodičov.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marika Eisler Studeničová, Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Medzinárodný súdny dvor (ICC) v Haagu
Arménsko obvinilo Azerbajdžan: Znepokojivé, čo riešili pred Medzinárodným súdnym dvorom
Prezidentka SR Zuzana Čaputová na rozlúčkovej návšteve Poľska
Čaputová sa stretla s prezidentom Poľska: Posledný rozhovor a rozlúčka!
Bratislavská krajská kriminálka objasnila sofistikovanú krádež pohonných hmôt
Foto
VIDEO zo zásahu mužov zákona: Zločin, aký sa často nevidí! Dostane vás, čo mali dvaja chlapi spáchať
Ilustračné foto
Veľký krok proti AI: Ak niekto vytvorí TOTO, môže skončiť v base
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Šimkovičová o upravenej verzii zákona o STaR: Prezradila, kedy ho chce predložiť vláde!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Dohoda medzi envirorezortom a KDH: Takto sa zmení zákon o odstrele medveďov
Ilustračné foto
V Česku zúri EPIDÉMIA, napáda najmä tínedžerov: Vysoký nárast prípadov!
Na snímke zľava ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching.
Čína prelomila mlčanie: TAKÁTO je pravda o našej podpore Ruska vo vojne!
V Nitre absolvovala výmenu hlavice stehnovej kosti 105-ročná pacientka.
V Nitre podstúpila zákrok 105-ročná pacientka: Pani Helenu čakajú doma desiatky príbuzných
Nemocnice by mohli získať peniaze na nové CT a MR prístroje. Kvalitná diagnostika je totiž drahá, pomoc od štátu sa preto zíde.
Foto
Rezort zdravotníctva rozdelí milióny eur: Čo kritizujú lekári a o čo požiadali nemocnice?
An unknown criminal's hands dressed in black with tools of the trade and cash
Početné krádeže v Prešove: Za všetkými stojí jeden Bratislavčan! Ako mu v rukách skončili tisíce eur?
Veža budovy sa zrútila.
AktualizovanéFoto
Horiace inferno v Kodani: Historická budova v plameňoch, časť už ľahla popolom! FOTO z miesta činu