Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.04.2021 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

V Svadbe na prvý pohľad prekopali pravidlá: Markíza si dovolila, čo ešte nik, bude pykať?!

Jedným zo základných princípov šou Svadba na prvý pohľad je spojenie dvoch úplne neznámych ľudí, ktorí k sebe podľa odborníkov patria. Ako ste však mali možnosť vidieť, v prípade Milana a Terezy to neplatilo. Sympatický český tréner si totiž povedal, že svoju zverenkyňu vydrapí z rúk iného a do programu sa prihlásil dodatočne.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

My vám teraz prostredníctvom vedúcej zábavnej tvorby Markízy Lucie Perojuc prezradíme, čo predchádzalo tejto situácii v zákulisí.

Svadba na prvý pohľad je licenciovaný televízny formát s presnými pravidlami, ktoré si vysielateľ nemôže meniť podľa seba. Je to sociálny experiment, v ktorom experti spoja do vzťahu dvoch ľudí, ktorí sa nikdy predtým nevideli, a toto pravidlo sa ešte nikdy neporušilo... „Preto bolo v prvom momente aj pre nás zložité so situáciou, ktorá nastala, správne naložiť. V hre boli všetky varianty – od možnosti svadby Terezy s vybraným neznámym partnerom, cez možnosť oznámenia Tereze, že sa prihlásil niekto, kto je do nej zamilovaný, až po možnosť vylúčenia Terezy z experimentu,“ vysvetlila nám na úvod L. Perojuc.

Rokovania s licenzorom

Samozrejme, v Markíze pochopili aj silný potenciál, ktorý by skrývala mierna modifikácia pravidiel, a tak sa začali zložité rokovania s držiteľom licencie na tento program. „Prebiehali vo viacerých kolách a trvali asi dva týždne.“ V prvom kole otvorili možnosť dať Milanovi šancu zúčastniť sa biologických testov. Ak by vraj z akéhokoľvek dôvodu nebol pre Terezu vhodným partnerom, nemohol by v procese pokračovať. Vyšlo to však nad očakávania! „Po absolvovaní testov a rozhodnutí expertov, že je pre Terezu vhodným partnerom po psychologickej, ale aj po biologickej stránke, prebiehali ďalšie rokovania s licenzorom. Následné vyhlásenie licenzora bolo jednoznačné – správny match, teda spojenie, je dôležitejšie ako pravidlo experimentu. Takže v konečnom dôsledku nechali rozhodnutie, kto sa stane Tereziným manželom, na expertov,“ dodáva vedúca zábavnej tvorby Markízy.

 

Podvod na Martinovi?

Výsledné rozhodnutie expertov poznáte, Milan dostal šancu, čo však znamenalo, že čierny Peter ostal pôvodne vybranému ženíchovi Martinovi, ktorý sa už hotoval na svadbu. Táto šou sa s ním skrátka nepekne pohrala... „Šou takéhoto typu nie je uzavretá bublina, na životy účastníkov majú vplyv rôzne životné okolnosti a situácie, a nie je možné zaručiť hladký priebeh pri žiadnej svadbe,“ znie stanovisko Markízy. „Všetci účastníci experimentu vedia, že existujú rôzne situácie, ktoré môžu zasiahnuť do jeho priebehu. Vo svete nastali situácie, keď si nevesta alebo ženích rozmysleli svoju účasť pred, alebo aj po svadbe, a experiment sa pre daný pár skončil. S týmto sú účastníci oboznámení. Martinovi situáciu experti detailne vysvetlili a pochopil ju bez akýchkoľvek negatívnych emócií.“

Otvoriť galériu

No nielen Martin sa mohol cítiť podvedený, veď poriadny šok zažila aj Tereza, keď ju pred oltárom miesto pána neznámeho čakal jej tréner. Jej tvár v danej chvíli odrážala poriadny zmätok, s čím, samozrejme, experti rátali. „Zvažovali všetky možné Terezine pocity, rovnako dôsledne zvažovali aj jej očakávania smerom k budúcemu partnerovi. Na základe svojich testov rozhodli. Na svadbe boli pripravení Tereze všetko vysvetliť a pokiaľ by nastala taká situácia, boli pripravení aj svadbu zrušiť,“ tvrdí L. Perojuc.

Zvrhne sa to?

Tvorcovia šou sa odhodlali k zaujímavej zmene pravidiel, čím však vytvorili nebezpečný precedens. Neobávajú sa v Markíze, že sa to v ďalších ročníkoch môže zvrhnúť a ľudia sa budú snažiť prostredníctvom tejto šou získať niekoho, na kom im záleží? „Tento sociálny experiment je pre nezadaných, ktorí nevedia nájsť lásku. Skúsili už všetky možnosti a toho pravého či tú pravú nie a nie nájsť. Preto si myslíme, že ak niekto chce získať srdce niekoho, na kom mu záleží, nemá dôvod sa prihlasovať do tohto sociálneho experimentu,“ myslí si L. Perojuc a pokračuje: „Experti účastníkov testujú vo viacerých kolách a na základe psychologických testov dokážu odhaliť rôzne motivácie účastníkov. Preto sa takéhoto precedensu neobávame. Dôležité je povedať aj to, že Tereza mala problém so vzťahmi, nevedela nájsť dlhodobého partnera posledný rok. Prvého kastingu sa zúčastnila v marci 2020 a dlho predtým bola single. Milana spoznala, až keď bola súčasťou sociálneho experimentu a chystala sa na svoju svadbu. Milan sa do nej zaľúbil na prvý pohľad, ale keďže sa chystala vydávať, nemal odvahu jej o svojich citoch povedať, preto vyhodnotil prihlásenie sa do experimentu ako svoju jedinú možnosť. Nemyslíme si, že to vytvorí precedens, lebo životná situácia, ktorá sa stala Tereze, je naozaj unikátna.“

O tom, či tento experiment v rámci experimentu tvorcom vyšiel, sa môžete presvedčiť v ďalších častiach šou, ktoré ukážu, nakoľko Terezou celá situácia otriasla a najmä to, či dokázala Milanovi jeho priazeň opätovať.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Derňár

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Rezort financií má farmárom poskytnúť návratnú finančnú výpomoc: Musia splniť podmienky
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí