Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Rodinná tragédia sa po 4 rokoch zopakovala: Juraja († 40) dostihol rovnaký osud ako jeho otca

Desivá zhoda okolností, alebo osud? Aj takto hodnotia príbuzní Juraja († 40) tragickú udalosť, ku ktorej došlo v pondelok popoludní pri priemyselnom parku na hranici obcí Nová Polhora (okr. Košice-okolie) a Šarišské Bohdanovce (okr. Prešov).

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Na skúseného pilčíka počas výrubu padol mohutný strom. Otec troch detí ťažkým zraneniam na mieste podľahol. Desivé je, že pri ťažbe dreva zahynul aj jeho otec Juraj († 63), ktorý zomrel pred štyrmi rokmi.

Po 40-ročnom Jurajovi zo Sečoviec ostala manželka a tri malé deti. Všetci za ním nesmierne smútia. Bohužiaľ, zranenia, ktoré utrpel pri práci, boli veľmi vážne. Po príchode záchranárov už nejavil známky života a museli skonštatovať jeho smrť. Na miesto pondelňajšej tragédie sa prišiel informovať aj starosta z neďalekej obce Nová Polhora Anton Šimčák. Podľa jeho slov si mal Juraj napíliť strom a išiel ho obzrieť z druhej strany. „Vtom mohutná jelša povolila a pilčíka zavalila,” uviedol starosta.

 

Dojemné slová svokra

So slzami v očiach tragický odchod Juraja z tohto sveta komentoval jeho svokor Dušan (72). Ako povedal, šikovnejšieho a zručnejšieho pilčíka by ľudia v okolí nenašli. „Venoval sa tomu odmalička, mal vzťah k prírode i k hospodárskym zvieratám,“ opísal nebohého zaťa. Prezradil, že Juraja zastihol rovnaký osud ako jeho otca, menovca Juraja († 63). „Aj on skonal pri ťažbe dreva,” povedal Dušan. Nehybné telo staršieho muža s devastačnými zraneniami hlavy, nezlučiteľnými so životom, našli ležať v lese v januári 2017 v katastri mesta Levoča.

„Otec bol pilčík, aj syn, taký je osud,“ smutne podotkol svokor. Spomenul, že Juraj v januári pracoval aj na ostro sledovanom výrube stromovej aleje v košickej mestskej časti Nad jazerom, kde sa plánuje rozšírenie Slaneckej cesty. „Vypílil tam vyše 200 stromov,“ povedal svokor. To, prečo šikovného zaťa zavalil strom, si nedokáže vysvetliť jeho chybou. „Musel to byť vietor, ktorý napílený strom zvalil,“ zakončil dôchodca.

Polícia to rieši ako usmrtenie

Prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová potvrdila, že nehoda sa stala v pondelok pri priemyselnom parku v katastri obce Šarišské Bohdanovce: „Pri orezávaní stromov utrpel smrteľné zranenie 40-ročný muž zo Sečoviec, ktorý jeho následkom na mieste podľahol.“ Dodala, že zavalenie osoby stromom nahlásili na linku tiesňového volania a oznámenie privolaná hliadka z Drienova okamžite preverila. „Bolo zistené, že počas prerezávky stromov, ktorú vykonával 40-ročný muž, ho jeden zo stromov zavalil. Utrpel viacero zranení nezlučiteľných so životom,“ konštatovala s tým, že polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Juraj († 63) zomrel pri ťažbe dreva

Osudnou sa mu stala práca v lese! Nehybné telo Juraja († 63) z obce Torysky (okres Levoča) našli vo štvrtok v hore v Prešovskom kraji. Podľa našich informácií mal dôchodca devastačné zranenie hlavy nezlučiteľné so životom. Udalosť potvrdila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mim, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!