Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.03.2021 15:00 | Tip od Vás | Slovensko

Ministerstvo spustilo čakáreň na očkovanie: Štyri najčastejšie otázky Slovákov o registrácii a vakcíne

Čakáreň na očkovanie už beží v plnom prúde. Aké sú najčastejšie otázky Slovákov spojené s očkovaním a registráciou do nej? To najdôležitejšie zodpovedalo Ministerstvo zdravotníctva SR v pondelok na sociálnych sieťach.

Fotogaléria
17
fotiek v galérii

Minister financií a zároveň aj zastupujúci minister zdravotníctva Eduard Heger vo štvrtok (18.3.2021) informoval, že pri tejto aplikácii nerozhoduje rýchlosť, ale faktor veku. Zároveň uviedol, že pointa čakárne je najmä v komforte. "Ak nie sú voľné termíny, tak záujemca putuje do čakárne a po otvorení termínu je pozvaný na očkovanie formou SMS alebo e-mailom," povedal Heger. Túto správu dostane žiadateľ najneskôr 48 hodín pred samotnou vakcináciou. Zastupujúci šéf rezortu zdravotníctva dodal, že ľudia sa môžu prihlasovať buď cez webovú stránku, alebo prostredníctvom infolinky, pričom dôjde k posilneniu operátorov.

Otvoriť galériu
Podpredsedníčka vlády SR a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová chce, aby bol proces prideľovania termínov na očkovanie spravodlivý. Ako uviedla, do systému sa budú postupne pridávať ďalšie funkcionality, aby išlo o moderný systém. Služba čakárne sa stále vyvíja a postupne v nej budú pribúdať i nové vakcinačné centrá, ktoré vzniknú. Štátna tajomníčka rezortu zdravotníctva Jana Ježíková uvádza, že každé očkovacie miesto si vytvára aj miesta pre náhradníkov. Zároveň dodala, že momentálne nie je možné si vybrať vakcínu, ktorou by sa chceli ľudia očkovať. Osoby nad 70 rokov sa očkujú vakcínou od Pfizer/BioNTech a vakcínou od Moderny, ľudia nad 60 rokov vakcínou od spoločnosti AstraZeneca.

Popri vyjadreniach kompetentných prinieslo Ministerstvo zdravotníctva SR na sociálnych sieťach odpovede na otázky Slovákov spojené s očkovaním a registráciou do čakárne:

Najbližšie očkovacie centrum je príliš ďaleko, čo mám robiť?
V súčasnosti sa v každom väčšom okresnom meste očkuje vakcínou od spoločnosti Pfizer, čo pokrýva tú najstaršiu časť populácie, ktorá by mohla mať väčší problém s dopravou. Očkovanie vakcínou od AstraZeneca pre mladšie ročníky 55 - 69 rokov je dnes dostupné minimálne v každom krajskom meste, ale pracujeme spolu s VÚC na tom, aby sa aj táto očkovacia sieť rozširovala.

Ak máte možnosť cestovať a dopraviť sa do očkovacieho centra, odporúčame dať sa zaočkovať čo najskôr. Je v našom spoločnom záujme, aby sme čo najrýchlejšie mali zaočkovaných čo najviac ľudí. Mobilné očkovacie tímy v súčasnosti očkujú v domovoch sociálnych služieb, ale v budúcnosti budú očkovať aj imobilných ľudí jednotlivo.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pkr, tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!