Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.03.2021 07:55 | Šport | Hokej
Video

Tatarov parádny zápas proti Canucks: Gól, asistencia aj víťazný nájazd!

Slovenský hokejista Tomáš Tatar (30) strelil gól, pridal asistenciu a premenil víťazný nájazd pri triumfe Montrealu v sobotnom zápase NHL.

Canadiens zdolali na svojom ľade Vancovuer 5:4 po nájazdoch. Na výhre Dallasu v Detroite 3:0 sa podieľal aj obranca Andrej Sekera, ktorý dosiahol svoj druhý zásah v tejto sezóne.

Tatar sa presadil v 34. minúte duelu, keď pri avizovanom vylúčení presnou strelou zápästím vyrovnal na 2:2. Bol to jeho šiesty gól v sezóne a prvý od 25. februára. Ukončil tak jedenásťzápasové čakanie na presný zásah. V závere druhej časti hry potom Tatar asistoval pri góle obrancu Joela Edmundsona, ktorý poslal domácich do vedenia 3:2. V divokom zápase však Canucks v priebehu úvodnej minúty tretej tretiny otočili na 4:3 vo svoj prospech a do predĺženia poslal duel Brendan Gallagher.

"Bol to zápas ako na hojdačke. Som rád, že sme sa po zlom vstupe do tretej tretiny nepoložili a vyrovnali. V predĺžení sme boli lepší a napokon sme za to boli odmenení. Dva body sú veľmi cenné," povedal Tatar v pozápasovom rozhovore pre klubový web Canadiens. Pre slovenského útočníka to bol 20. bod v prebiehajúcom ročníku (6+14).

V nájazdoch prekonal brankára Bradena Holtbyho v šiestej sérii, keď sa blysol krásnym blafákom. Bol to jeho druhý nájazd v sezóne a prvý úspešný. "Skúsil som podobný pohyb ako naposledy. Som rád, že to vyšlo. Potom som veril, že Carey Price ďalší nájazd chytí a podarilo sa," dodal Tatar po vôbec prvom víťazstve Montrealu po predĺžení, alebo nájazdoch v tejto sezóne.

Slovenský útočník bol na ľade 18 a pol minúty, okrem dvoch kanadských bodov si pripísal aj tri plusky, jednu strelu a stal sa prvou hviezdou zápasu. Canadiens figurujú v Severnej divízii na štvrtom mieste, na konte majú o dva body viac ako Canucks, ktorí odohrali o štyri zápasy viac. Do play off postúpia prvé štyri tímy z každej divízie. Montreal nastúpil bez Tylera Toffoliho, ktorého tesne pred zápasom vyradilo zranenie. V deviatich zápasoch medzi Montrealom a Vancouverom padlo 67 gólov. Vancouver nevyhral v Montreale v riadnom čase 14 rokov, naposledy 16. januára 2007.

Tridsaťštyriročný Sekera v 29. minúte zdvojnásobil vedenie Stars, keď jeho nahadzovaný puk z modrej čiary prekvapil brankára Thomas Greiss. Pre 34-ročného obrancu to bol druhý zásah a tretí bod v tomto ročníku. Dallas uspel v riadnom hracom čase prvýkrát po piatich zápasoch.

Tretie víťazstvo za sebou dosiahla Tampa Bay, ktorá si poradila s Chicagom 4:1. Výrazne k tomu prispel švédsky obranca Viktor Hedman, autor troch asistencií. Slovenský obranca Erik Černák strávil na ľade v drese "bleskov" 21:57 minúty a inkasoval dve trestné minúty.

 

Hráči Pittsburghu potvrdili dobrú formu, keď zvíťazili na ľade New Jersey 3:1. Penguins vyhrali siedmy z uplynulých deviatich duelov. Bryan Rust a Jake Guentzel prispeli k triumfu zhodne gólom a asistenciou, kapitán hostí Sidney Crosby si pripísal dve asistencie.

V ďalšom stretnutí Florida zdolala Nashville 2:0. V oboch góloch Panthers mal prsty útočník Anthony Duclair (1+1), čistým kontom sa blysol brankár Chris Driedger. Colorado rozdrvilo doma Minnesotu 6:0 a natiahlo víťaznú sériu v NHL už na šesť zápasov. Hráči Avalanche nadviazali na piatkové víťazstvo nad "divochmi" 5:1.

NHL - výsledky:
New Jersey - Pittsburgh 1:3 Florida - Nashville 2:0 Colorado - Minnesota 6:0 Tampa Bay - Chicago 4:1 Carolina - Columbus 2:3 pp a sn Detroit - Dallas 0:3 /A. Sekera (Dallas) 1+0/ Montreal - Vancouver 5:4 pp a sn /T. Tatar (Montreal) 1+1/ New York Islander - Philadelphia 6:1 Toronto - Calgary 2:0 Washington - New York Rangers 1:3 Anaheim - Arizona 1:5 San Jose - St. Louis 2:5 Edmonton - Winnipeg 4:2

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument