Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.03.2021 13:55 | Správy | Servis

Toto sú najlacnejšie autá s pohonom 4x4 na našom trhu: Ktorá automobilka má najsilnejšie postavenie?

Autá s pohonom 4x4 patria dlhodobo k pomerne vyhľadávaným kusom.

Síce si správna „štvorkolka“ vyžaduje trošku vyššiu spotrebu a počiatočné náklady, mnohokrát vám však doslova môže zachrániť zadok. Týka sa to najmä oblastí, kde dochádza v zime často k hustému sneženiu. Okrem toho si autá s pohonom 4x4 nevedia vynachváliť ani lesníci či poľnohospodári, ktorí ich k svojej práci potrebujú. Nakoľko autá s takýmto pohonom bývajú trošku drahšie, ako klasické, vybrali sme si pre vás zopár modelov, ktoré vám nezlikvidujú rozpočet.

ČÍTAJTE VIAC: Oficiálne! Jedna z najpopulárnejších automobiliek na Slovensku končí s naftovými motormi

LADA Niva

Otvoriť galériu
Zdroj: autonoviny.sk

Asi nie je žiadnym prekvapením, že sa v zozname najlacnejších „štvorkoliek“ na trhu nachádza aj legendárna Niva. Auto, ktoré sa bez prestávky vyrába už od roku 1977 je pre určitú skupinu ľudí stále veľmi obľúbeným artiklom. Navyše, je aj jedným z najlacnejších áut vôbec, ktoré si môžete zakúpiť s pohonom všetkých štyroch kolies. Momentálne sa úplne nová základná verzia tohoto kultového auta na našom trhu predáva od 10 490 € za trojdverový model, respektíve 11 490 € za 5-dverový model. Obe verzie sú dostupné výhradne s manuálnou 5-stupňovou prevodovkou, ktorá je spriahnutá s 1,7-litrovým motorom MPI.

 

Dacia Duster

Otvoriť galériu
Zdroj: autonoviny.sk

Jedno z najobľúbenejších SUV v posledných rokoch je nepochybne Duster. Auto je ekonomicky výhodné a navyše disponuje slušnými jazdnými vlastnosťami aj v teréne. To robí z Dusteru jedno z najlepších áut v tomto zozname. Pohon všetkých štyroch kolies je možné v prípade Dacie zakúpiť už za 17 490 €. Dostanete ho v kombinácii s dieslovou jedna-päťkou s výkonom 85 kW. Motor je aj v tomto prípade spriahnutý s manuálom, avšak teraz má o stupeň viac ako v prípade Nivy.

FIAT Panda

Otvoriť galériu
Zdroj: autonoviny.sk

Talianske zastúpenie v tomto zozname zabezpečí taktiež legenda, Panda. Na Apeninskom polostrove veľmi obľúbený model, si u nás s pohonom všetkých kolies môžete zakúpiť za akciových 12 690 €. Pandu za túto cenu dostanete s motorom 0,9 TWINAIR. Ide o maličký dvojvalček s výkonom 63 kW. Paradoxne, takto vybavenú Pandu môžete stretnúť veľmi často v alpských lyžiarskych strediskách. Vo vysokohorských oblastiach ju veľa ľudí používa ako spoľahlivého pomocníka. Jej teritóriom teda nie je mesto, ale hory. Opäť aj v tomto prípade môžete počítať so 6-stupňovým manuálom.

SsangYong Tivoli

Otvoriť galériu
Zdroj: autonoviny.sk

SUV 4x4 špecialista z Kórei. Aj takto znie oficiálne motto automobilky, ktorá u nás stále nemá veľa zákazníkov. Ľudí sa napriek tomu nebojí osloviť zaujímavou technikou za prijateľnú cenu. Kórejskú „štvrokolku“ dostanete už od 15 640 €. Pod kapotou bude tepať motor 1,5 GDI s výkonom slušných 120 kW. SsangYong Tivoli si navyše môžete zakúpiť aj s automatickou prevodovkou. Takáto kombinácia bude začína na sume od 16 790 €.

Suzuki Swift

Otvoriť galériu
Zdroj: autonoviny.sk

Jedným z malých prekvapení v našom zozname je hatchback Suzuki Swift. Ide o posledné auto svojho druhu v tejto kategórii, ktoré si za slušnú cenu môžete kúpiť s pohonom všetkých štyroch kolies. Nový Swift je v ponuke s pohonom 4WD s benzínovým hybridným motorom 1,2 DUALJET s výkonom 61 kW. Motor je spriahnutý s 5-stupňovým manuálom. Och a cena? 14 940 €.

Suzuki Ignis

Otvoriť galériu
Zdroj: autonoviny.sk

Ďalším zástupcom značky Suzuki je model Ignis. Malé SUV/MPV je podobne, ako Swift dodávané aj s pohonom 4x4. Ide pritom o rovnaké hybridné ústrojenstvo aké sa montuje práve do zmieneného Swiftu. Jeho cena však začína na 14 615 €. Donedávna bol k dispozícii aj Suzuki Jimny. Avšak, toto zmenšené Géčko už na našom trhu nie je dostupné v klasickej verzii. Preto sme ho v zozname neuvideli.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: autonoviny.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Ondrej Rusnák (35)
Foto
Hokejový expert o Slafkovskom a MS: Na ľade si dobre rozumie s... Sledujte, čo povedal!