Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.03.2021 20:07 | Šport | Hokej

Trenčín po ťažkom boji zdolal Slovan: Pomohol zaujímavý ťah s brankárom aj mladík Okuliar

Hokeisti Dukly Trenčín zdolali na domácom ľade HC Slovan Bratislava 3:2 po nájazdoch v piatkovom zápase 47. kola Tipos extraligy.

Úvod stretnutia priniesol nesúrodý hokej na oboch stranách. Mužstvá sa potrebovali dostať do tempa. V 8. minúte vyrazil brankár Gudlevskis Reddickovu strelu pred seba. Dostal sa ku nemu Rajnoha, ale nedokázal lotyšského gólmana prekonať. Na opačnej strane Zigo vybojoval puk pri napádaní. V brejkovej situácií zakončil, no Karjalainen si postrážil priestor pri žŕdke. Neujalo sa ani zakončenie Chromiaka, ktorý pálil z otočky. Vedenia sa Trenčania ujali pri hre 4 proti 4. Okuliar prevzal v strednom pásme puk a z pravého kruhu trafil popod Gudlevskisovu vyrážačku.

Aj úvod druhej časti hry priniesol nesúrodý hokej. Až v 25. minúte obrancovia zabudli na Bortňáka, ktorý sa dostal k puku. Nedokázal dostatočne rozhýbať brankára Dukly a ten úspešne zakročil. V 27. minúte pri hre 4 proti 4 sa Slovanu podarilo vyrovnať. Harrisovu strelu fínsky gólman neudržal v lapačke a Gašpar ju z bránkoviska s prehľadom doklepol do bránky. V polovici stretnutia už "belasí" v Trenčíne viedli a gól padol opäť pri menšom počte hráčov na ľadovej ploche. Trenčania si nepostrážili hráčov a Ališauskas tvrdou strelou spomedzi kruhov skóroval. Slovanisti mohli ísť do dvojgólového vedenia. Jalasvaara prehral súboj o puk. Puk na bránku nastrelil Brodzinski no Bokroš ho v poslednej chvíli posunul brankárovi, ktorý ho skryl pod lapačkou. Vyrovnanie mal na hokejke v 37. minúte Berisha, keď zvolil strelu z prvej. Gudlevskis bol na mieste rovnako i pri zakončení Ackereda. Dukla vyrovnala tesne pred druhou sirénou. V neprehľadnej situácií počas presilovej hry sa puk odrazil ku Reddickovi, ktorý ho dorazil do prázdnej bránky.

Záverečná dvadsaťminútovka mohla rozhodnúť o tom, kto si zoberie všetky body. V 42. minúte Gašparova prihrávka našla Harrisa, no brankár Karjalainen puk z jeho hokejky vyrazil. O sedem minút neskôr Švecovu strelu vyrazil gólman a pri zakončení Sádeckého sa obetavo hodil do strely Bortňák. V 52. minúte zastavil Karjalainen zakončenie O'Donnella. O chvíľu neskôr mohli "vojaci" opäť nakloniť misky váh na svoju stranu. V prečíslení o dvoch hráčov Berisha prihral voľnému Heclovi, ale ten mieril vysoko nad bránku. O pár minút neskôr Lemckeho strela prepadla cez Gudlevskisa, puk však z bránkoviska za čiaru žiadny z trenčianskych hráčov neposlal. V samom závere mohol strnúť vedenie na stranu Dukly tečom Kukuča a na stranu Slovana Gašpar ani Štajnoch.

 

Trénerský triumvirát na strane Trenčína urobil pred druhou sériou samostatných nájazdov zmenu, keď do brány poslal Valenta. A to sa mu oplatilo, pretože Dukla získala extra bod. Autorom víťazného gólu bol Okuliar.

HC Dukla Trenčín - HC Slovan Bratislava 3:2 pp a sn (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 13. Okuliar (Bokroš, Starosta), 40. Reddick, rozhodujúci sam. nájazd Okuliar - 27. Gašpar (Harris), 32. Ališauskas (Urbánek, Brodzinski). Rozhodovali: Novák, Žák - D.Konc ml., J.Konc ml., vylúčení: 6:6 na 2 min., navyše Jendek 5+DKZ za napadnutie zozadu, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

Trenčín: Karjalainen (65. Valent) - Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Rajnoha, Jalasvaara, Honzek - Berisha, Paukovček, Hecl - Kukuča, Rehuš, Okuliar - Chromiak, Reddick, Kettunen - Sádecký, Švec, Sojčík

Slovan: Gudlevskis - Ališauskas, J.Valach, Štajnoch, Bačík, Brodzinski, Maier, Ožvald, Beňo - O'Donnell, Harris, Gašpar - Urbánek, Zigo, Matoušek - Rapáč, Bortňák, Kundrík - Lukošík, Kytnár, Jendek

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Dohliadať na bezpečnosť bude aj polícia.
Trnavu čaká rizikový futbalový zápas: Polícia aj mesto varuje! Pripravte sa na obmedzenia
ilustračné foto
Tretia svetová vojna?! Ukrajinský premiér varuje: Ak ich krajina nebude chránená, tak...
Čo robiť, keď vás uštipne hmyz?
Nebezpečný komár je na Slovensku: V tomto meste ho potvrdili PRVÝKRÁT!
Český spevák Tomáš Hajíček havaroval na motorke.
Spevák známej českej kapely HAVAROVAL na motorke: Je vo vážnom stave
Na snímke slovenský hokejový reprezentant Michal Krištof počas tréningu.
Agent Krištofa páli do Slovákov: Plaťte im ako v KHL a budú hrať doma!
Ilustračné foto
Krádež na železničnej stanici v Humennom: Skupina mužov podliezla plot a začali rabovať!
Voda siahala do takej výšky, že takmer úplne zaplavila vozidlá, ktoré boli na cestách.
Foto
Katastrofálne záplavy v Dubaji: Sú za tým lietadlá rozprašujúce chemikálie?! Šokujúce zistenia
Šutaj Eštok reaguje na zadržanie Beňa.
Aktualizované
Šutaj Eštok reaguje na zadržanie bývalého námestníka riaditeľa SIS Beňa: Čoho sa mal dopustiť?
ÚVZ SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov, nachádzajú sa medzi nimi aj známe značky.
Foto
ÚVZ varuje pred nebezpečnou kozmetikou: Ide aj o obľúbené značky! Ak ich máte doma, vyhoďte ich
Poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo).
Poľský prezident sa stretol s Trumpom: Zvláštne, čo povedal!
Manželia Csémiovci mali spolu pekný vzťah.
FotoVáš Tip
Poradca Šutaja Eštoka sa ukázal na verejnosti: Prvá fotka od záhadnej smrti manželky!
Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk