Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.03.2021 11:50 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Otec Meghan reaguje na interview, dcéru a jej manžela nepodržal: Prehnali to!

Otvoreným rozhovorom s moderátorkou Oprah Winfrey na americkej televíznej stanici CBS britský princ Harry a jeho americká manželka Meghan vyvolali búrlivé reakcie médií i verejnosti po celom svete.

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Buckinghamský palác, sídlo aj symbol britskej monarchie, zvolal k celej záležitosti krízovú schôdzu, ale zatiaľ sa oficiálne nevyjadril, píše BBC. Podľa Meghaninho otca Thomasa Marklea nie sú Briti rasisti, ale skôr sa len niekto hlúpo spýtal. "Mám veľkú úctu ku kráľovskej rodine a rozhodne si nemyslím, že britská kráľovská rodina je rasistická. Nemyslím si, že Briti sú rasisti. Myslím si, že Los Angeles je rasistické, Kalifornia je rasistická, ale nie Briti," povedal Thomas Markle v rozhovore s britskou komerčnou stanicou ITV citovanom agentúrou Reuters.

Meghan v interview pre CBS uviedla, že v kráľovskej rodine prebehla diskusia o tom, "ako veľmi tmavú pokožku" môže mať jej syn Archie. Podľa niektorých ide o rasizmus, podľa Thomasaa skôr o hlúposť. "Predpokladám a dúfam, že to bola len niečia hlúpa otázka... Niekto len mohol položiť stupídnu otázku, skôr než že by bol úplný rasista," uviedol Markle. Meghan so svojím otcom nevychádza príliš dobre. 

Bývalá herečka vedie súdny spor s denníkom Mail on Sunday kvôli zverejneniu listu, ktorý otcovi poslala. Podľa nedávneho verdiktu súdu nemal denník právo list zverejniť, hoci mu ho odovzdal sám Thomas Markle. Thomas Markle v rozhovore tiež uviedol, že ho dcéra "sklamala", pretože s ním naposledy hovorila, keď bol v nemocnici, a potom už sa neozvala.

 

Načasovanie rozhovoru Harryho a Meghan považuje za nevhodné. ,,Absolútne súhlasím, že ich rozhovor s Oprah prekročil hranicu a mali počkať, vzhľadom na vek kráľovnej a Philipa,“ povedal. Podľa dopisovateľky BBC Daniely Relph je "pre Buckinghamský palác stále neudržateľnejšie, aby nič nepovedal", ale "nebude sa chcieť cítiť pod tlakom, aby sa už vyjadrili". Rozhovoru Meghan a Harryho sa v utorok venovala väčšina titulných strán britských novín.

Denník Daily Mirror písal o "Najhoršej kráľovskej kríze za posledných 85 rokov". Denník The Times v článku s titulkom "Kráľovský útok" konštatuje, že "pre kráľovskú rodinu by to len ťažko mohlo byť viac zničujúce, v neposlednom rade preto, že je toho málo, čo môže urobiť na svoju obranu". "Kľúčom k prežitiu monarchie v priebehu storočí bola jej schopnosť prispôsobiť sa potrebám doby. Musí sa znovu prispôsobiť," navrhuje The Times.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke pápež František.
Pápež František prijal vo Vatikáne hlavu štátu: Akej téme sa venovali?
Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Váš Tip
Kiks sebavedomého Nikodýma pred Slovenskom: Chcel predviesť vedomosti, namiesto toho strelil hlúposť!
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje
Macronove výzvy znejú jasne: Európa nie je nesmrteľná! Upozornil na ruskú hrozbu
Dmitrij Peskov.
Mrazivé slová Peskova: Ukrajine nepomôžu už ani USA! Ani TOTO nezmení výsledok konfliktu
Foto
Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón a zúfalí paraglajdisti si nevedia s nimi rady.
FotoVáš Tip
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón na Straníku, paraglajdisti aj turisti sú zúfalí: Bojíme sa o svoj život!
European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Podpláca Rusko europoslancov? Parlament je zhrozený! Treba urýchlene konať
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Premiér má obavy: Budúcnosť nevyzerá ružovo! Budeme platiť?
Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?