Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.03.2021 07:59 | Správy | Politika
Video

Monika Jankovská mieri na slobodu s náramkom, Janíček z kauzy Fatima reaguje: Bude z nej iná žena!

Mieri na slobodu. Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská (50) minulý týždeň vyšla z väzenia ako slobodná žena, avšak len na pár sekúnd.

Hneď ju zbalili policajti a prokurátor dal opäť návrh na jej väzobné stíhanie v inej trestnej veci. Trenčiansky okresný súd však v nedeľu v noci rozhodol, že na to nie je dôvod a Jankovskú opäť pustil na slobodu. Expolitička bola ešte v pondelok hospitalizovaná na psychiatrii v tamojšej nemocnici, no udalosti okolo nej naznačovali, že môže ísť po roku domov.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Počas dňa totiž za ňou zavítal mediačný a probačný úradník, ktorý prišiel aj s monitorovacím elektronickým náramkom. Ten zabezpečuje, aby sa Jankovská pohybovala iba v presne vymedzených miestach podľa toho, ako určil súd. Sudca Michal Frátrik uznal kolúzne dôvody, ale povedal, že stačí na to iba monitorovanie náramkom a Jankovská môže ísť na slobodu. Advokát Jankovskej Peter Erdős povedal, že jeho klientka bola hospitalizovaná a o jej prepustení rozhodne lekár.

„Sudca pre prípravné konanie svojím uznesením rozhodol tak, že prepustil moju klientku zo zadržania. Čo sa týka návrhu na vzatie do väzby, skonštatoval, že tzv. kolúzne dôvody väzby vzhliadol, avšak jej väzbu nahradil primeranými povinnosťami a obmedzeniami. Konkrétne ide o zákaz styku a kontaktovania sa s obvinenými, svedkami, znalcami v trestnej veci vedenej v kauze Fatima. Zároveň sudca rozhodol, že nevzhliadol dôvody pokračovacej, resp. preventívnej väzby,“ informoval Erdős.

Otvoriť galériu

 

Hovorca trenčianskeho súdu Roman Tarabus dodáva, že zákaz styku sa týka aj formy elektronickej komunikácie. Proti verdiktu o oslobodení sa ohradil prokurátor a prípad sa tak dostane na Krajský súd v Trnave, ale sťažnosť nemá odkladný účinok a Jankovská mohla ísť na slobodu. Erdős ešte v noci z nedele na pondelok hovoril, že Jankovskej stav neumožňuje, aby mohla opustiť ústavné zariadenie. Minulý týždeň po verdikte Najvyššieho súdu a jej opätovnom zadržaní sa Jankovská podľa neho psychicky zrútila, a preto musela byť hospitalizovaná na psychiatrii.

Janíček reaguje

Jankovská je obvinená v prípade trenčianskeho podniku Fatima, kde mala mariť spravodlivosť. Podľa svedka mala vziať úplatok od mafiána Petra Čongrádyho za to, aby poslala pôvodných majiteľov do väzenia a mafián by sa tak penziónu Fatima zmocnil. Ona to odmieta. Údajný poškodený v kauze Fatima Ondrej Janíček tvrdí, že trenčiansky súd berie s rezervou. Podľa neho sa Jankovská bude na slobode správať inak.

„Dobre vieme, že akonáhle vyjde na slobodu, sa pani Jankovská otrasie a je z nej úplne iná žena. Mám s ňou osobné skúsenosti, viem, že ona je silná. Mám zato, že by mala byť až do rozhodnutia súdu väzobne stíhaná,“ pokračoval Janíček a dodal, že aj dnes sú ľudia v tejto kauze, ktorí sa stále obávajú o svoj život.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mim, pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Enviropolícia vedie trestné konanie pre nedovolenú výrobu jadrových materiálov
Enviropolicajti v strehu: Nedovolená výroba jadrových materiálov!
Šéf SNS Andrej Danko.
Andrej Danko: Nech sa v RTVS nehnevajú, ale s tým socializmom sa niečo urobiť musí
Na snímke Ústavný súd SR v Košiciach.
Ústavný súd posúdi ústavnosť zákona o štátnom rozpočte: V čom opozícia vidí rozpor?
View of the City of Nitra, Slovakia as Seen from Nitra Castle
Nitriansky kraj poskytne športovcom dotácie: Dostanú viac ako pol milióna eur
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.
Maďarsko spravilo kontroverzný krok: Týka sa to sexuálnych menšín
Ulicami Londýna sa preháňali splašené armádne kone.
Foto
FOTO Strach, krv a zmätok! Splašené kone spôsobili v Londýne horor: Ľudí museli odviezť do nemocnice
Princezná bojuje s rakovinou.
Kate sa počas boja s rakovinou dozvedela niečo nečakané: O TOMTO ani len nesnívala!
Tunisia. Djerba island. Guellala village
Mrazivý objav: Pri pobreží obľúbenej dovolenkovej krajiny našli mŕtve telá
(ilustračná foto)
Počasie sa zbláznilo, bude SNEŽIŤ: V týchto krajoch platí výstraha!
Do Slava na motorke narazilo auto, prežil zázrakom.
FotoVáš Tip
Desivá nehoda na Považí: Slavov prvý výjazd na motorke skončil takmer tragicky! Čo mu zachránilo život?
(ilustračné foto)
Inšpekcia zobrala súkromníkovi 3 tigrov! Znepokojivé, čo je za tým
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová.
Šimkovičová o detailoch STVR: Čo deklaruje nový názov a takto vznikne rada!