Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.03.2021 06:00 | Správy | Politika

Poslankyňa Bittó Cigániková prilieva olej do ohňa: Čo žiadam od Matoviča!

Prilieva olej do ohňa. V čase, keď sa otriasa vládna koalícia, poslankyňa SaS Jana Bittó Cigániková (37) stratila s premiérom Igorom Matovičom (47) nervy.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Ten ju už viackrát označil ako lobistku Penty, ktorá dlhodobo háji záujmy finančnej skupiny. Cigániková sa to rozhodla riešiť oficiálnou cestou a na Úrad vlády podala výzvu na verejné ospravedlnenie od Matoviča. Ak tak nespraví, je pripravená aj na právne kroky.

Matovič začal s jej obviňovaním vlani v novembri, keď svojho koaličného partnera Richarda Sulíka začal posielať kopať hroby. „Neverím jej ani nos medzi očami. Keď ona povie, že návrh na obmedzenie zisku, tak za tým bude cesta, aby mal Haščák viac na účte,“ soptil premiér na Cigánikovú.

Hovoril, že je „mentálne s Haščákom a Pentou a nech to prizná“, alebo, že „dlhodobo háji len záujmy Penty“ či „že sa správa ako sluha a lobista Penty“. Cigániková sa teraz chce brániť a nevylučuje ani právne kroky. Zatiaľ však Matovičovi na Úrad vlády poslala výzvu na verejné ospravedlnenie. „Počas tlačovej konferencie, ktorá trvala hodinu dvadsať minút, ste ma hanlivým či útočným spôsobom napadli najmenej 34-krát,“ píše Cigániková v dokumente, ktorý má Nový Čas k dispozícii.

 

Útoky Matoviča považuje za závažné, no chce sa s ním vraj dohodnúť a bude jej stačiť verejné ospravedlnenie na tlačovke a skonštatovanie, že jeho výroky boli nepravdivé. Na záver však premiéra upozorňuje, že ak tak neurobí, nezostane to len v tejto rovine. „Upozorňujem, že na základe vašej reakcie si vyhradzujem prípadné použitie všetkých dostupných právnych prostriedkov, ktoré mám k dispozícii,“ zakončila.

Problémy aj pre meno

Cigániková argumentuje tým, že sa nikdy v živote nestretla s Jaroslavom Haščákom, ktorý stál na čele Penty, a vie vydokladovať všetok svoj nadobudnutý majetok. Okrem Penty jej však prekáža aj Matovičov výrok „to je presne Janka Cigániková, ona to má trošku aj v mene“. Matovič tak naznačoval, že nehovorí pravdu.

„Tvrdenie je možno prípustné a akceptovateľné v infantilnej komunikácii mladistvých osôb, ale považujem ho za neakceptovateľné, ak zaznie z úst predsedu vlády na oficiálnej tlačovej konferencii bez uvedenia jediného dôkazu,“ konštatuje Cigániková.

Pre Nový Čas saskárka vysvetľuje, že do toho nechcela vŕtať, ale má problém s tým, že to Matovič konštantne opakuje. ,,Verím, že sa ospravedlní, keďže tvrdenia sú klamstvom,“ povedala Cigániková s tým, že na základe jeho reakcie zváži ďalšie kroky a nevylučuje ani súdnu cestu. Na otázku, či sa premiér plánuje koaličnej poslankyni ospravedlniť, Úrad vlády do uzávierky neodpovedal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mač, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Traffic cones on road with electronic arrow pointing to the right to divert traffic and white car in distance
Mimoriadna situácia spustila v Ružomberku ďalšie kroky: Po zosuve pôdy mesto zakročilo
Zuzana sa teší z prvého vnúčaťa.
Foto
Zuzana Vačková opäť zamilovaná: Ukázala NOVÉHO muža! Je to chlap ako HORA
Ilustračné foto
Ministerstvo upozorňuje na tieto TRI krajiny: Turisti sa môžu stať obeťami teroristického útoku!
Izraelskí vojaci riadia tank na hraniciach s pásmom Gazy.
Mučil Izrael zamestnancov OSN? Zarážajúce obvinenia: Toto sa malo diať
(ilustračné foto)
Požiar včelárskej dielne: Podpálil ju niekto úmyselne?! Strašné, aká veľká škoda vznikla
Ilustračné foto
Okrem mrazov na Slovensku očakávajte aj NEPRÍJEMNÝ jav! Kde udrie najviac?
V seriáli Výnimočná Nikol dostáva do kolien ľudí svojím humorom.
Foto
Pauhofová prehovorila o svojom NÁVRATE z materskej: Ako zvláda pracovný kolotoč!
Juraj nevynechal ani jeden zápas Montrealu v sezóne.
Foto
Hokejoví fanúšikovia sú vo vytržení: Slafkovský zarobil balík a potvrdil štart na MS! Kto ešte príde?
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Čína a USA sú na nože! Posielajú si drsné odkazy, situácia sa zhoršuje: Čo je za tým?
Dohliadať na bezpečnosť bude aj polícia.
Trnavu čaká rizikový futbalový zápas: Polícia aj mesto varuje! Pripravte sa na obmedzenia
ilustračné foto
Tretia svetová vojna?! Ukrajinský premiér varuje: Ak ich krajina nebude chránená, tak...
Čo robiť, keď vás uštipne hmyz?
Nebezpečný komár je na Slovensku: V tomto meste ho potvrdili PRVÝKRÁT!