Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.03.2021 15:29 | Šport | Šport mix
Foto

Po senzácii prišlo rýchle vytriezvenie: Tréner Vlhovej prezradil recept na zisk veľkého glóbusu

Som šťastný za všetkých ľudí na Slovensku. Týmito slovami taliansky tréner Petry Vlhovej Livio Magoni zhodnotil skvelé víťazstvo svojej slovenskej zverenkyne v obrovskom slalome v Jasnej.

Fotogaléria
32
fotiek v galérii
Zrodilo sa v disciplíne, ktorá jej v tejto sezóne Svetového pohára dosiaľ nevychádzala podľa predstáv a väčšinou v nej strácala body v porovnaní s najväčšími súperkami.

V nedeľu pod Chopkom bolo všetko inak. Vlhová nečakane nechala za sebou kompletnú konkurenciu vrátane Američanky Mikaely Shiffrinovej, už istej držiteľky malého glóbusu za obrovský slalom Talianky Marty Bassinovej a navyše výrazne zdolala aj svoju najväčšiu rivalku v boji o veľký glóbus a úradujúcu "obrákovú" majsterku sveta Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú.

"Som si istý, že Slovensko je dnes po víťazstve Petry Vlhovej veľmi šťastné. Cítim to, aj keď priamo v Jasnej nebolo veľa ľudí vzhľadom na opatrenia voči ochoreniu COVID-19. Petra bola skvelá, hoci jej druhé kolo nebolo úplne dobré. Určite vie lyžovať aj lepšie ako predviedla v druhej jazde, ale teraz sú dôležité najmä body do Svetového pohára tie získala. Zatiaľ čo v sobotu v slalome 20 bodov možno stratila, teraz si to vzala naspäť," uviedol Livio Magoni pre RTVS.

 

Skúsená harcovníčka Lara Gutová-Behramiová mala pred súťažným víkendom v Jasnej pred Petrou Vlhovou na čele Svetového pohára náskok 187 bodov. Po slalome sa zmenšil na 107 bodov a po obrovskom slalome už len na 36 bodov. Vzhľadom na to, že najbližší piatok a sobotu budú vo švédskom Aare na programe ďalšie dva slalomy, ktoré 29-ročná Švajčiarka vôbec nejazdí, Vlhová bude mať veľkú výhodu na svojej strane.

"V Jasnej sme trochu napravili bodovú bilanciu v boji s Gutovou-Behramiovou z uplynulých týždňov. Teraz ideme do Aare a tam to treba v slalomoch potvrdiť. V hre je 200 bodov, ktoré naša súperka nemôže získať. Musíme sa čo najlepšie skoncentrovať na našu poslednú prioritu v sezóne, lebo chceme priniesť na Slovensko skutočne niečo veľké. Treba spracovať emócie a udržať si silu," načrtol Magoni recept na úspech v najbližších pretekoch SP.

Taliansky stratég sa krátko dotkol aj finálového týždňa Svetového pohára, ktorý sa bude konať vo švajčiarskom Lenzerheide v dňoch 15.- 21. marca. Podľa všetkého až tam sa v štyroch pretekoch rozhodne o držiteľke veľkého krištáľového glóbusu v sezóne 2020/2021. "Svojho času som tam bol na finále SP s Tinou Mazeovou a prišli sme tam o jeden malý glóbus. Švajčiarsko je silná alpská krajina, určite budú svoju pretekárku tlačiť dopredu. Veríme, že do Lenzerheide pôjdeme z prvého miesta po Aare," povedal Magoni.

Podľa skúseného trénera bude mať Petra Vlhová v pondelok zaslúžené voľno, ale v utorok ju opäť čaká tréning v Jasnej. "Trénovať tam budeme ešte aj v stredu a potom sa popoludní presunieme do Švédska. V Aare budú prvé preteky večer a druhé už na druhý deň predpoludním. Bude to náročné, v rozpätí 24 hodín bude treba absolvovať štyri silné jazdy," zakončil Magoni.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!