Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.03.2021 12:28 | Šport | Šport mix

Hromcová si do vypadnutia užívala debut v Jasnej: Nervozita bola o čosi väčšia

Jedna Petra štartovú listinu otvorila, ďalšia ju uzavrela.

Slovenská lyžiarka Petra Hromcová (22) síce nedokončila prvé kolo sobotného slalomu Svetového pohára v Jasnej, no tešila sa, že premiéru v prestížnom seriáli zažila v domácom stredisku.

Hromcová sa na trať vydala s číslom 57 v čase, keď už bolo zrejmé, že po prvom kole sa na čele usadila jej slávnejšia krajanka a menovkyňa Petra Vlhová. "Na začiatku som bola trochu nervózna, to sa musím priznať. Je to doma a prvé vystúpenie vo Svetovom pohári. Tešila som sa a bolo to príjemné, aj keď sa trocha vytvorili ryhy, takže to vôbec nebolo ľahké. Myslím si, že som si to užila po moment vypadnutia. Bol to špicar, čiže to nebolo dôsledkom trate, ale je možné, že som si trochu ináč nadišla ryhu, ktorá tam bola, a to ma priviedlo k tej chybe," komentovala svoju jazdu Hromcová pre TASR. Bol to jej debut vo SP, už však má skúsenosti z vrcholných podujatí.

Na majstrovstvách sveta 2019 vo švédskom Are bola členkou slovenského tímu, ktorý obsadil v súťaži družstiev piate miesto. Vo februári tohto roka štartovala na MS v talianskej Cortine d'Ampezzo. Nedokončila prvé kolo obrovského slalomu, v slalome, v ktorom Vlhová získala striebro, skončila na 32. priečke, keď za víťaznou Rakúšankou Katharinou Liensbergerovou zaostala o 14,88 sekundy:

 

"S tým miestom som určite spokojná, ale odstup mohol byť menší, stratila som dosť. Bolo to asi aj tým, že som chcela dokončiť preteky po tom, ako som vypadla v obrovskom slalome. Bolo by mi ľúto, keby som nedošla do cieľa ani v jednej súťaži. Trochu som to držala a to sa odrazilo aj na tom čase."

Obe technické disciplíny absolvuje takisto na podujatí SP, predstaví sa aj v nedeľnom obrovskom slalome. V minulosti v Jasnej súťažila jedine na národnom šampionáte v roku 2016: "Mám to tu rada, do Jasnej chodím trénovať odmalička, aj keď pretekov som tu nemala veľa. Tento kopec mám rada a cítim sa tu dobre. Teším sa, že môj debut vo SP vyšiel práve sem." Dvadsaťdvaročná Bratislavčanka vnímala špeciálnu príchuť svojej premiéry, hoci si nemohla užiť podporu slovenských fanúšikov: "Je to zážitok, vidieť všetkých týchto ľudí, ktorým rozumiem. Uvedomovala som si, že je to príjemné, ale zároveň tá nervozita bola o čosi väčšia ako napríklad na majstrovstvách sveta v Taliansku, kde nebola domovská atmosféra."

Hromcová sa z Jasnej vydá v závere sezóny do zahraničia: "Potom pôjdeme do Slovinska, Rakúska, Talianska na preteky FIS na zlepšenie bodov. Dnešok je motivácia, aby som mala lepšie štartové číslo, lebo teraz som išla posledná.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!