Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.03.2021 07:50 | Šport | Hokej
FotoVideo

Skvelý výkon Haláka proti Capitals: Slováka vyhlásili za tretiu hviezdu zápasu

Hokejisti Bostonu zvíťazili v piatkovom domácom zápase NHL nad Washingtonom 5:1.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii
V bránke Bruins sa predstavil slovenský reprezentant Jaroslav Halák a na triumfe sa podieľal 31 úspešnými zákrokmi. Vyhlásili ho za tretiu hviezdu zápasu.

Boston položil základ víťazstva v druhej tretine, ktorú vyhral 3:0. Už v prvej dvadsaťminútovke sa z ľadu porúčal Brandon Carlo, obranca "medveďov" nedohral zápas po "hite" Toma Wilsona, ktorý zasiahol súpera do hlavy. Rozhodcovia tvrdý zákrok nepotrestali. Už na začiatku druhej časti vyzval Wilsona na pästný súboj Jarred Tinordi. "Ak sa niečo také v zápase stane a nie je za to žiaden trest, hráči si väčšinou zariadia veci po svojom. Cítili sme, že sa musíme revanšovať a urobiť všetko pre to, aby sme tento duel vyhrali a danému hráčovi ukázali, že taký zákrok nebol potrebný," komentoval situáciu tréner Bostonu Bruce Cassidy.

Carlo putoval na vyšetrenia do nemocnice, zatiaľ nie je známe, ako dlho by mal Bruins chýbať. Pod triumf Bostonu sa najvýraznejšie podpísal Brad Marchand, ktorý strelil dva góly a pridal asistenciu. "Myslím si, že naša odpoveď bola skvelá. Chalani vykorčuľovali na ľad a odviedli si svoju prácu. Samozrejme, mysleli sme na Carla celý zápas, no nenechali sme sa tým vyrušiť. Po tom zákroku sme ako tím zareagovali správne, kontrolovali sme dianie na ľade," povedal pre nhl.com Marchand.

Capitals prehrali prvýkrát po štyroch dueloch. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral v drese "Caps" proti svojmu bývalému klubu 17:03 minúty a mal mínusový bod, jeho spoluhráč Richard Pánik absolvoval na ľade 14:58 minúty.

 

Jediný zásah hostí dosiahol v 54. minúte Jakub Vrána, prihral mu naň Nicklas Bäckström, pre ktorého to bola 700. asistencia v NHL. Stal sa vôbec prvým hráčom Washingtonu, ktorý sa dostal na túto métu. "Boston hral dnes výborne, jeho hráči boli rýchlejší, lepšie forčekovali, kým my sme sa vo viacerých smeroch trápili. Bol to pre nás ťažký večer, musíme sa z neho poučiť," poznamenal švédsky center. Spomedzi aktívnych hráčov v NHL nazbierali viac asistencií iba Joe Thornton (1097) a Sidney Crosby (813).

Tampa Bay ukončila svoju šesťzápasovú víťaznú šnúru, keď prehrala na ľade Chicaga 3:4 po nájazdoch. Obranca Erik Černák sa vrátil do zostavy "bleskov" po jednozápasovej absencii a odohral 20:51 minúty, pričom rozdal päť bodyčekov.

Blackhawks prehrávali 0:2, potom však Alex DeBrincat dvomi gólmi naštartoval svoj tím k obratu. Bodoval v ôsmom zápase v sérii a prekonal hranicu 100 gólov v profiligovej kariére. "Pred stretnutím som vedel, že mám na konte 99 zásahov. Je to parádny pocit, že som dosiahol túto métu a potom pridal ešte jeden gól. Spoluhráči ma dnes nachádzali prihrávkami a som šťastný aj za nich, že mi to tam padlo," tešil sa DeBrincat. Jediným úspešným exekútorom v nájazdoch bol švajčiarsky nováčik v službách "jastrabov" Philipp Kurashev.

Colorado aj bez zraneného lídra Nathana MacKinnona zdolalo Anaheim 3:2 po predĺžení. Autorom víťazného gólu v tretej minúte extračasu bol ruský krídelník Valerij Ničuškin. "Lavína" slávila štvrtý triumf z piatich zápasov. Naopak Ducks sa naďalej herne trápia, prehrali už deviaty zápas v sérii, napriek tomu, že viedli 2:0.

"Divosi" z Minnesoty si poradili s Arizonou 5:1. Mats Zuccarello a Jordan Greenway sa podieľali na triumfe zhodne gólom a asistenciou. Brankár Wild Kaapo Kähkönen predviedol 24 úspešných zákrokov a dosiahol víťazstvo pri svojom šiestom štarte v sérii, čím vytvoril nový klubový rekord medzi brankármi nováčikmi.

Hráči Los Angeles podľahli doma St. Louis 2:3 po predĺžení, hoci ešte v záverečnej minúte riadneho hracieho času viedli. Predĺženie pre hostí zachránil 44 sekúnd pred koncom tretej tretiny David Perron a v druhej minúte predĺženia rozhodol pri avizovanom vylúčení o víťazstve Mike Hoffman. Pri všetkých troch góloch Blues asistoval Ryan O’Reilly.

San Jose nestačilo doma na Vegas, s ktorým prehralo 4:5 po predĺžení. Víťazný gól Golden Knights strelil v druhej minúte extračasu Max Pacioretty, ktorý mal v zápase bilanciu 2+1. "Rytieri" natiahli víťaznú šnúru na päť zápasov a upevnili si vedúcu priečku v Západnej divízii.

Výsledky:
Boston - Washington 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Góly: 15. Marchand (Bergeron, McAvoy), 27. Frederic (McAvoy, C. Smith), 30. Bergeron (Pastrňák, Bergeron), 35. Marchand (Grzelcyk), 42. Ritchie (Krejčí, DeBrusk) – 54. Vrána (Bäckström, Oshie). Brankári: HALÁK - Vaněček (35. Samsonov), strely na bránku: 25:32.

Chicago - Tampa Bay 4:3 pp a sn (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 13. DeBrincat (Boqvist, Kane), 28. DeBrincat (Kane), 46. Kubalík (Keith, Boqvist), rozh. nájazd Kurashev – 3. Cirelli (Point, Palát), 11. Killorn (Hedman, Palát), 44. McDonagh (Killorn, Johnson). Brankári: Subban - McElhinney, strely na bránku: 27:42.
Arizona - Minnesota 1:5 (0:3, 0:1, 1:1)
Góly: 45. Keller (Oesterle, Hjalmarsson) – 5. Zuccarello (Kaprizov), 14. Hunt (Greenway, Foligno), 15. Bjugstad (Kaprizov, Zuccarello), 26. Greenway (Foligno, Brodin), 59. Fiala. Brankári: Raanta - Kähkönen, strely na bránku: 25:27. Colorado - Anaheim 3:2 pp (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
Góly
: 35. Ničuškin (Donskoi, Saad), 38. Saad (Jost, Renouf), 63. Ničuškin (Toews, Saad) – 20. Henrique (Rakell), 23. Silfverberg. Brankári: Grubauer - Gibson, strely na bránku: 34:28. Los Angeles - St. Louis 2:3 pp (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)
Góly: 37. Carter (Athanasiou, Brown), 41. Brown (Kopitar) – 3. Perron (O'Reilly, Schenn), 60. Perron (Hoffman, O'Reilly), 62. Hoffman (O'Reilly, Krug). Brankári: Petersen - Husso, strely na bránku: 30:22.
San Jose - Vegas 4:5 pp (0:2, 2:1, 2:1 - 0:1)
Góly: 27. Burns (Donato, Meier), 33. Nieto (E. Karlsson), 47. Couture (E. Karlsson, Labanc), 59. Labanc (Burns, Couture) – 6. R. Smith (W. Karlsson, Marchessault), 8. Stephenson (Stone, Pacioretty), 23. Pacioretty (Martinez, Reaves), 41. Tuch (Carrier, Kolesar), 62. Pacioretty (Pietrangelo, Stone). Brankári: Jones (23. Dubnyk) - Dansk, strely na bránku: 29:27. Slováci v akcii:
Zdeno Chára (Washington)       17:03 0 0 0 -1 1 0
Richard Pánik (Washington)     14:58 0 0 0  0 0 0
Erik Černák (Tampa Bay)        20:51 0 0 0  0 0 0
      
Jaroslav Halák (Boston)        60:00  31/32  96,9
      
/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, pri brankárovi: počet odchytaných minút, zákroky/strely, percentuálna úspešnosť zásahov/

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Riaditeľ RTVS Ľ. Machaj by po rozdelení prišiel o svoju stoličku.
Vláda rozhoduje o osude RTVS: Zásadná vec zostala, príde Machaj o stoličku riaditeľa?
Vlkolínec
Obyvatelia Vlkolínca už sú ZÚFALÍ: Sme ako opice v zoo, bodaj by sa na nás zabudlo!
Bojový dron
Poplach v Rusku: Smolenská oblasť pod paľbou! Na TOTO sa nepriatelia mali zamerať
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Izrael ďakuje USA: Silný odkaz pre všetkých našich nepriateľov!
Foto
Dobitý Mikle sa pomaly hlási do práce. Hokejista Žabka ešte nie je obvinený: Prečo sa vyšetrovanie vlečie?
Postojíte si v kolónach (ilustračné foto).
Bratislavčania, pripravte si nervy: Na cestách sa zdržíte
Manželia svoje ratolesti nadovšetko milovali. Žiaľ, po krutej rane osudu zostal Vlado na deti sám.
Foto
Po tragickej smrti Evy († 34) ostal Vlado sám s troma deťmi: Prišli o mamu, stratia aj bývanie?
Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
Biden tvrdí, že Rusom sa na Ukrajine darí: Okamžite začal konať!
(ilustračné foto)
Pláž v Chorvátsku s nebezpečným TAJOMSTVOM: Dovolenkári o tom netušia, domáci ZÚRIA!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
(ilustračné foto)
Havarovalo vzácne lietadlo, neprežil nik: Na svete ostalo takých strojov len pár
Na archívnej snímke 2. marca 2019 Kim Jo-čong, sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una
Sestra Kim Čong-una ostrejšia ako brat: Jej slová prehlbujú obavy!