Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.03.2021 20:35 | Šport | Šport mix

Shiffrinová po príchode do Jasnej prehovorila: Nádherný odkaz slovenským fanúšikom

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová bude už v sobotu obhajovať víťazstvo v slalome Svetového pohára v Jasnej.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
Pred piatimi rokmi triumfovala v slovenskom stredisku s obrovským náskokom, no momentálne sa v tejto disciplíne etablovala silná konkurencia na čele s Petrou Vlhovou.

V roku 2016 vyhrala Shiffrinová s náskokom 2,36 sekundy pred Švajčiarkou Wendy Holdenerovou. Slovenka Veronika Velez-Zuzulová na tretej priečke zaostala o 2,77 s, všetky ostatné lyžiarky mali vyše trojsekundové manko, deviata Vlhová stratila 4,00 s. Odvtedy sa mnohé zmenilo, v tejto sezóny sa v troch slalomoch SP radovala Vlhová, ktorá je aj na čele hodnotenia disciplíny. Shiffrinová zvíťazila raz rovnako ako Švajčiarka Michelle Gisinová, na majstrovstvách sveta v Cortine d'Ampezzo si vybojovala zlato Rakúšanka Katharina Liensbergerová.

"Vedela som, že buď sa ja môžem zhoršiť, alebo sa ďalšie dievčatá môžu zlepšiť. Ten časový rozdiel sa dá zmazať len niekoľkými zmenami vo vašom štýle lyžovania. Bolo mi jasné, že príde väčšia konkurencia a bude náročnejšie dostať sa vôbec na pódium. Je to tak v tejto sezóne a začala som to pociťovať už minulú zimu. Je to ako medzi mužmi, kde je rozdiel prvým a pätnástym veľmi tesný. Blížime sme sa k tomu a pre divákov to musí byť atraktívnejšie," povedala 25-ročná Američanka, ktorá má na Jasnú príjemné spomienky: "Mala som sa tu naozaj dobre, samozrejme, užila som si najmä slalom. Bola to sezóna, v ktorej som sa zranila, boli to moje druhé preteky po zranení kolena. Nikdy som tu netrénovala, takže skúsenosti mám len z predchádzajúcich pretekov spred piatich rokov."

 

Shiffrinová trénovala pred príchodom na Slovensko v zahraničí a presun si urýchlila leteckou dopravou. "Potrebovala som ešte jeden tréningový deň. Nie vždy je možnosť cestovať takto, ale keď ju máte, je to skvelé. Keď sme zhora videli hory, bolo to naozaj krásne, začína to vyzerať ako na jar, keď sa ešte sneh drží na vrcholkoch hôr. Mám rada tento čas roka," vyznala sa Shiffrinová pre oficiálny kanál organizátorov podujatia. Príjemné prekvapenie zažila po pristátí na popradskom letisku: "Na palube sme si s mamou hovorili, ktorá z nás púšťa hudbu z telefónu, pretože to bolo naozaj nahlas. Nebola to ani jedna z nás a potom sme vystúpili a pán hral na klavíri jednu z mojich obľúbených piesní od Ludovica Einaudiho. Nevedela som o tom dopredu, keď som vystupovala, mala som v rukách vankúš a sušienky. Nebola som na to pripravená, vyzeralo to ako scéna z filmu."

Američanka si celkovo pochvaľuje terajší pobyt v Jasnej, ktorý jej oživuje marec 2016: "Mám to tu veľmi rada. Na niektorých miestach máte pocit, že hoci nie ste doma, nie sú vám ani cudzie. Pri príchode sme sa dočkali neuveriteľného privítania, všetci v hoteli sú nesmierne ústretoví. Keď ste sedem mesiacov mimo domova, je veľmi dôležité dostať sa na miesta, kde sú ľudia milí a radostní. Špeciálne tu, kde je doma moja veľká súperka Petra. Pochopiteľne, že slovenskí priaznivci fandia jej, ale zároveň sú veľmi milí aj na mňa. To je niečo výnimočné, nestáva sa to veľmi často."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!