Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.03.2021 09:54 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Plánovaný projekt Green Park v Petržalke skončil na krajskom súde

Rozsiahly developerský projekt Green Park v blízkosti Sadu Janka Kráľa v bratislavskej Petržalke skončil na Krajskom súde v Bratislave.

So správnou žalobou proti rozhodnutiu Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR sa naň obrátila investorská spoločnosť RV Development 3. Rozhodnutie rezortu sa týkalo zrušenia územného rozhodnutia, teda rozhodnutia o umiestnení stavby, ktoré vydal Okresný úrad (OÚ) Bratislava. Ministerstvo mu zároveň vrátilo vec na nové prerokovanie a rozhodnutie v súlade so zákonom.

"Proti právoplatnému rozhodnutiu MDV SR podal navrhovateľ v zákonnej lehote správnu žalobu na Krajský súd v Bratislave," uviedol pre TASR hovorca rezortu Ivan Rudolf.

Príslušný organizačný útvar ministerstva, odbor verejného obstarávania a právnej podpory, si preto na základe výzvy súdu vyžiadal od okresného úradu spis k jeho prvostupňovému rozhodnutiu, ktoré sa týkalo vydania územného rozhodnutia z roku 2019. "Originál administratívneho spisu si odbor vyžiadal s cieľom jeho predloženia Krajskému súdu v Bratislave," priblížil Rudolf. Koncom minulého roka bol následne predložený spolu so žalobou napadnutým rozhodnutím ministerstva a stanoviskom k žalobným námietkam.

 

Zaslanie požadovaného spisovaného materiálu potvrdil aj tlačový odbor Ministerstva vnútra SR, pod ktorý okresné úrady spadajú. "Okresný úrad Bratislava, odbor výstavby a bytovej politiky, následne vydal rozhodnutie, ktorým prerušil predmetné územné konanie o umiestnení stavby," doplnil pre TASR rezort vnútra. Rozhodnutie o prerušení konania bolo zároveň v zmysle príslušných zákonných ustanovení doručené aj účastníkom konania.

V súčasnosti tak nie je stále známe ani to, či bude o novom územnom rozhodnutí opätovne rozhodovať okresný úrad alebo miestny stavebný úrad v Petržalke. O prvom územnom rozhodnutí rozhodoval okresný úrad po tom, ako bývalé vedenie mestskej časti požiadalo o atrahovanie spisu. Dôvodom mala byť technická náročnosť zámeru a zároveň kapacitná preťaženosť petržalského stavebného úradu. Nové vedenie samosprávy síce požiadalo o vrátenie spisu, žiadosť ostala bez odozvy.

"Keďže uvedená skutočnosť bola taktiež namietaná v rozhodnutí odvolacieho orgánu, uvedené vyplynie až z nového prerokovania. Odbor výstavby a bytovej politiky sa bude danou vecou ďalej zaoberať po vrátení kompletného spisového materiálu týkajúceho sa danej veci," poznamenal rezort vnútra.

K celej veci sa dlhodobo bližšie nevyjadruje developer. "Je to v štádiu riešenia a zvažovania ďalšieho postupu. Nič konkrétneho viac povedať nevieme," skonštatoval pre TASR Peter Kresánek, hovorca spoločnosti Grafobal Group, za ktorou stojí podnikateľ Ivan Kmotrík. Ako investor sa pri stavbe Green Parku uvádza spoločnosť RV Development 3.

Územné rozhodnutie vydal OÚ Bratislava v roku 2019, v lete 2020 ho MDV SR ako odvolací orgán zrušilo. V rozhodnutí sa, okrem iného, uvádza, že okresný úrad vydal napadnuté rozhodnutie bez záväzného stanoviska hlavného mesta, cestného správneho orgánu, orgánu ochrany prírody a krajiny a mestskej časti, nezistil súlad stavu s platným územným plánom mesta a nerešpektovalo sa ani záväzné stanovisko Krajského pamiatkového úradu (KPÚ) Bratislava. Postup okresného úradu preto považuje za účelový.

Projekt Green Park mal podľa plánov vyrásť na území bývalej Artmedie a priľahlých pozemkoch. Neďaleko Starého mosta, v tesnej blízkosti Krasovského ulice, Viedenskej i Jantárovej cesty, mal priniesť do územia napríklad desaťpodlažnú administratívnu budovu, 30-podlažný polyfunkčný objekt či štyri domy so šiestimi nadzemnými podlažiami.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Aktualizované
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?