Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.04.2021 11:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Schrameková prehovorila o svojom najtemnejšom období: Bez peňazí, bez detí a výčitky mužovi

Herečka Lujza Garajová Schrameková (38) sa stala známou vďaka stand-upu, divadlu aj moderovaniu show Česko-Slovensko má talent. Aktuálne ju môžeme vidieť ako porotkyňu v markizáckej šou Tvoja tvár znie povedome. Do čoho investuje peniaze zarobené za účinkovanie? Čo by na sebe rada zmenila a čo o sebe počas pandémie s manželom zistili?

Ako vás prijali noví kolegovia?

Cítila som sa veľmi príjemne od prvého momentu, ako som tam prišla. Možno to bolo zvýraznené tým, že v prvý deň nakrúcania som mala narodeniny a dostala som od Martina Nikodýma kytičku a všetci mi zaspievali Happy Birthday. Naozaj to bolo príjemné. Zuzku Šebovú poznám roky, hrali sme spolu v divadle, s Kulym tiež máme spoločné témy, takže bolo to fajn. Kopu ľudí zo štábu poznám už z predošlej práce, kostymérky aj maskérky, takže neprišla som tam ako „vyhúkané kura“. To je jedna z výhod, že čím dlhšie túto prácu robíte, tým sebavedomejšie môžete vstúpiť do nejakého priestoru, lebo už pre vás nie je neznámy.

Po tomto projekte vám cinkne na účet istá suma peňazí. Už viete, ako ich využijete?

Na bežný život. Veľké zásoby neostali po roku voľna, takže určite sa do domácnosti hodí každé euro.

Pandémia nám z istého pohľadu dala viac času. Ako stand-up komička rozmýšľate nad témami, pripravujete si niečo do šuflíka?

Čakala som, že mať tak veľa voľného času bude oveľa plodnejšie, ako naozaj je. A už som sa prestala týrať za to a vyčítať si, že prečo som niečo nenapísala, prečo nie som kreatívnejšia. Prijala som to tak, ako to je, momentálne som najdôležitejšia tu doma ako mamina, kuchárka a upratovačka a ak ešte niekedy výbuch tvorivosti príde, tak príde. Pri tvorivosti je veľmi dôležité zažívať veci, stretávať sa s ľuďmi, mať nové podnety. A tie teraz nemám.

Dotkol sa koronavírus aj vás osobne?

Vianoce sme mali také, že deti sme videli iba na fotke. Boli sme na testoch, odniesli sme ich k rodičom. Boli u nich asi 3 dni, keď manželovi začala stúpať teplota, takže sme po ne už ani nešli. Tesne pred Vianocami mu prišli výsledky, že je pozitívny. Vianoce aj Silvestra sme strávili v karanténe, bez detí. Aj sme si poplakali, aj sme sa snažili využiť to. Toľko seriálov, koľko sme si pozreli počas karantény, sme nevideli hádam odkedy sa narodil Viktor.

Mali ste chvíľku na seba…

Ako sa to vezme. Muž bol pozitívny, ale ja negatívna, takže sme sa snažili vyhýbať sa jeden druhému v rámci nášho bytu. Štedrú večeru sme si ešte dali spolu, ale to už prišiel o čuch aj chuť, takže bolo úplne jedno, ako som navarila. Nebolo to úplne plnohodnotné užívanie si partnera.

Našli ste počas pandémie v sebe nejakú novú záľubu?

Nové je pre mňa to, že som začala chodiť na keramiku, ktorú som roky obdivovala. Ocino je výtvarník, bola som tým obklopená, ale v sebe som to nikdy nehľadala. Bola som presvedčená, že nemám výtvarný talent. Teraz zažívam radosť, keď niečo nakreslím alebo urobím niečo z hliny. Je to pre mňa úplne nový moment. Určite by som sa tým nemohla živiť, ani nemám takéto myšlienky, ale už len to, že som objavila nový druh relaxu a radosti, ma teší. Rovnako aj to, že som sa zahryzla do angličtiny a že som si povedala, že ešte je čas. Zrazu som dostala nádej, že mám čas naučiť sa možno nielen po anglicky, ale aj po španielsky.

Je niečo, čo v živote ľutujete a urobili by ste ináč?

Možno by som skôr nabrala nejaké sebavedomie. Veľmi veľa času som premárnila tým, že na toto nemám a do tohto radšej nejdem. Asi by som bola odvážnejšia.

Keby ste na sebe chceli niečo zmeniť, čo by to bolo?

Chcela by som kocky na bruchu.

A robíte pre to niečo?

Nie. Ja by som ich iba chcela. Teraz som začala cvičiť, ale ja si myslím, že nie každý je na všetko stvorený. Odkedy som začala cvičiť, tak ma všetko začalo bolieť. Koleno ma bolí, dva dni som necvičila, a teraz mám z toho výčitky, takže neviem. Ten tlak je veľký, lebo by sme mali byť také aj hentaké, aj cvičiť, aj variť, aj byť gurmán… Takže asi by som sa mala zmieriť s tým, že tie kocky na bruchu mať proste nebudem a už sa tým prestať trápiť.

Čo na vás manželovi prekáža a musí vám to odpustiť?

Mali sme teraz viac času byť spolu, aj si ísť na nervy a zistiť, čo sú trecie plochy a myslím, že sme sa obaja vzájomne naučili, že potrebujeme viac chváliť toho druhého. Že veľa vecí sme začali brať ako samozrejmosť a ja som si to možno uvedomila cez to, že som jemu vyčítala, ako mi za nič nie je vďačný, a potom on mi vymenoval zopár vecí, ktoré som si ani neuvedomila, že robí. Hovorila som: ja tu varím, periem, žehlím, a zrazu on mi len povedal: no dobre, a vymenila si niekedy žiarovku alebo dala auto do servisu? To sú zase veci, ktoré robím pravidelne ja. Možno niekedy v tom rýchliku života si prestanem uvedomovať také veci, za ktoré som vlastne vďačná. Že sa naňho dá spoľahnúť, že nikdy nemeškal a vždy prišiel tam, kam mal, a všetky ďalšie veci, ktoré som brala ako samozrejmosť.

Čo považujete zatiaľ za svoj najväčší úspech?

Asi to, že mám skvelú rodinu. Že mám manželstvo, ktoré bude trvať už 14 rokov, a že mám dobrý vzťah s rodičmi. Asi tá rodina je pre mňa základ. Niekedy až rozmýšľam, či je to dobré, alebo či netreba dať priestor aj niečomu inému. Ale rodina je asi jediný koncept, ktorý mi dáva v živote zmysel.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karolína Jančošková, Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Na snímke zľava Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Gregor Kuffa.
Súdny proces s Kuffovcami: Podvody s pôdou a útoky na farmárov?! Vypovedala ďalšia svedkyňa
David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
AktualizovanéFoto
Začal sa proces s Mikulášom Černákom: Bleskový koniec súdu!
Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!