Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.03.2021 09:45 | Tip od Vás | Slovensko
Video

Dohra prípadu vodiča MHD, ktorý ignoroval opatrenia aj policajtov: Hrozí mu mastná pokuta!

Šokujúce?! Od stredy platia prísnejšie preventívne opatrenia a video, ktoré Novému Času poslal čitateľ, dokazuje, že policajti kontroly naozaj sprísnili.

V hlavnom meste spacifikovali muža, ktorý na zastávke bez rúška fajčil a nerešpektoval ich výzvy. Išlo o vodiča MHD, čo potvrdil aj Dopravný podnik Bratislava. Spôsob a dôvod zadržania však na sociálnych sieťach vyvolal búrlivú diskusiu...

Utorňajšie ráno bolo pre šoféra aj pre okoloidúcich ako vystrihnuté z béčkového hollywoodskeho filmu. Video z nekompromisného zásahu policajnej hliadky, ktorá zadržala šoféra MHD, na sociálnej sieti vzbudilo vášne. „Pána šoféra MHD ráno zadržali policajti na konečnej zastávke pod Mostom SNP, kde má právo na prestávku,“ uviedol čitateľ. „Vystúpil z autobusu, kde si zapálil cigaretu. Zadržali na základe toho, že pri fajčení nepoužíval rúško,“ dodal s tým, že policajti mu údajne ani nedovolili zamknúť autobus.

Čo na zásah hovoria muži zákona? „Policajti v rámci hliadkovej činnosti spozorovali 2. marca krátko po 8.45 hodine na zastávke Most SNP muža, ktorý nedodržiaval aktuálne protipandemické opatrenia, a to prekrytie horných dýchacích ciest rúškom, respirátorom bez výdychového ventilu, šálom či šatkou,“ informovala bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková. Dodala, že týmto konaním sa dopustil priestupku o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia v spojení s aktuálnymi protipandemickými opatreniami Úradu verejného zdravotníctva.

Otvoriť galériu

 

„Okrem toho muž nerešpektoval zákaz fajčenia na zastávke, čím sa dopúšťal priestupku o ochrane nefajčiarov a odmietol hodnoverným spôsobom preukázať svoju totožnosť,“ doplnila s tým, že v nadväznosti na tento prípad opakujú, že pri samotných kontrolách je dôležité komunikovať. „Policajti voči občanom postupujú ústretovo. Muž v uvedenom prípade s hliadkou odmietol spolupracovať a na výzvy nereagoval,“ uviedla s tým, že bol vyzvaný na podanie vysvetlenia na útvare PZ.

Túto výzvu však tiež odmietol. „Z uvedeného dôvodu bol v zmysle zákona predvedený na príslušný útvar a po podaní vysvetlenia bol o 9.20 hodine prepustený na slobodu. Za takéto konanie hrozí mužovi v správnom konaní sankcia vo výške 1 650 eur,“ prezradila. Na sociálnej sieti sa však po incidente začal šíriť názor, prispôsobený vlastným potrebám autora. Vec objasnil účet Hoaxy a podvody - Polícia SR. „Situáciu z diaľky sledovala osoba, ktorá prostredníctvom účtu „Robert Šenk” dezinterpretovala skutočný vývoj udalostí,“ napísali policajti.

Nový Čas kontaktoval Dopravný podnik Bratislava, ktorý potvrdil, že ide o ich šoféra, no viac sa k incidentu nevyjadril. „Potvrdzujem, že ide o vodiča DPB. Situácia nás mrzí. S dotyčným mal jeho nadriadený rozhovor. Viac informácií nebudeme poskytovať,“ uviedla hovorkyňa DPB Ľubica Melcerová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Denisa Borkovičová, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na scenáristu nedá televízia dopustiť.
Foto
Andy Kraus zdolal jeden zo svojich najväčší strachov: Uf, to chcelo ale odvahu!
Ilustračné foto
V Keni sa zrútil vrtuľník s vedením armády: Hlásia mŕtvych! Trosky okamžite pohltili plamene
Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.
Šéf NATO na plné ústa: Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť protivzdušnú obranu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Aktualizované
Fico odhalil plány: Koho navrhnú na post eurokomisára za Slovensko? Má to byť tento muž
Nájdete všetkých psíkov, ktorí majú zatvorené aspoň jedno oko?
Slováci, potrápte si hlavičky: Koľko psíkov má na obrázku zatvorené aspoň jedno oko?
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Splnili sme sľub, vyhlásil Fico: Seniori si po novom prilepšia k dôchodku
(ilustračné foto).
Turci sa ešte nespamätali z minuloročného zemetrasenia: Prišla ďalšia rana! Krajina je v pozore
Na snímke minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kysucká diaľnica D3: Minister Ráž tvrdí, že stavať by mohli budúci rok
Radko Urbanyak
Foto
Spoznávate tohto malého chlapca? Z barmana sa stal televíznou hviezdou! Teraz vystupuje na obrazovkách
Vladimir Putin.
Hnev Kremľa: Kvôli úradom čelí partner Putinovej ex problémom! O čo ide?
(ilustračné foto)
Stačil okamih sa rozpútalo sa peklo: Výbuch vozidlo roztrhal na kusy! O život prišlo najmenej 10 ľudí
Vojenské jednotky dobrovoľníkov iránskej armády počas výročnej vojenskej prehliadky v Teheráne.
Blízky východ sa otriasa útokmi, generálny tajomník varuje: Jedna chyba by viedla k niečomu nemysliteľnému!