Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.03.2021 12:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Nový Čas hľadal v uliciach policajné hliadky: Ako sa (ne)kontrolujú prísne opatrenia?

Bojujeme, ako vieme!

Prísne preventívne opatrenia, ktoré vláda od stredy zaviedla, aby eliminovala šírenie nebezpečného COVID-19, kontrolujú takmer všetky hliadky mestskej aj štátnej polície v súčinnosti s armádou. Nový Čas sa preto vydal do terénu. Lenže napríklad v Bratislave na Kolibe či pri nákupnom centre Eurovea nevidel policajtov a v Banskej Bystrici sme prešli 60 kilometrov a videli iba jednu hliadku.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Banská Bystrica

Do terénu vyslali všetky hliadky

 

Zvýšenú prítomnosť polície v uliciach bolo cítiť aj v Banskobystrickom kraji, kde sme najazdili približne 60 kilometrov. Naďabili sme len na jednu hliadku. Zastihli sme ju až v Banskej Bystrici smerom na časť Kremnička, kde náhodne zastavovali autá, pričom kontrolovali potvrdenie od zamestnávateľa s určením pracovnej doby a miesta výkonu práce.

Takisto aj negatívny výsledok testu na ochorenie COVID-19 nie starší ako 7 dní, alebo doklad o prekonaní koronavírusu nie staršom ako 3 mesiace, či zaočkovaní aj druhou dávkou vakcíny. Inak ale hliadky v oblasti veľmi neboli, situácia sa môže čoskoro zmeniť. „Zvýšená kontrola prebieha samozrejme aj v Banskobystrickom kraji. Nie je na to vyčlenená špeciálna akcia, alebo špeciálni policajti. Kontroly vykonávajú všetky hliadky, ktoré sú v teréne,“ uviedla Mária Faltániová, banskobystrická policajná hovorkyňa.

Bratislava

Najviac dohliadali na centrum

Ľudí bolo v uliciach podstatne menej ako v minulých dňoch. Lenže tých, ktorí sa po vonku pohybujú, môžu náhodne skontrolovať policajti po boku s vojakom. Nový Čas najviac hliadok videl v centre, kde okrem pešej zóny kontrolovali aj v postranných uličkách. Lenže napríklad pri nákupnom centre Eurovea, kde sme nestreli žiadnych policajtov.

Muži zákona neboli ani na ceste z letiska do centra či na Kolibe. „Policajný zbor spolupracuje aj s príslušníkmi Ozbrojených síl SR a počty hliadok závisia od požiadaviek jednotlivých krajských riaditeľstiev,“ uviedla hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Bárdyová.

Košice

Na ľudí dozerá aj armáda

Prítomnosť ozbrojených zložiek bolo cítiť aj v uliciach metropoly východu. Na dodržiavanie nariadení hygienikov a vlády dozerali spolu s príslušníkmi polície aj vojaci, ktorí hliadkovali na Hlavnej ulici v centre. V teréne sa pohybovali i muži zákona v civile. Zvýšené kontroly ľudia pocítili aj na hranici okresov, ktoré sa týkajú Košíc a okolia. Práve tieto regióny sa totiž po minulotýždňovom testovaní podľa covid automatu zaradili medzi čierne - najhoršie okresy. Na prísne kontroly si musia opäť zvyknúť aj pendleri, ktorých hliadky zastavujú pri prechode cez štátne hranice.

Hovorca Ozbrojených síl SR Štefan Zemanovič uviedol, že dostali požiadavku z prezídia Policajného zboru o nadviazanie súčinnosti s jednotlivými okresnými riaditeľstvami. Na jej základe budú vyčlenení profesionálni vojaci do zmiešaných hliadok. „Tu musíme upozorniť, že v súlade s platnou legislatívou vojaci vyčlenení do hliadok môžu pri dohliadaní na verejný poriadok pôsobiť len v súčinnosti s príslušníkom PZ SR v zmiešanej hliadke. Predpokladáme nasadenie ďalších 600 profesionálnych vojakov, 24 hodín denne na najbližšie dni. Toto číslo sa môže zmeniť podľa potrieb a situácie,” uviedol.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kil, sk, db, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!