Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.03.2021 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Kraus točí peniaze a šachuje s majetkom, po predaji vily znova investoval: Usadlosť za takmer 200 000 eur?!

V živote Andyho Krausa (53) sa stále niečo deje. Po sobáši so sympatickou Jankou (34) sa zamilovaná dvojica tešila z narodenia už ročnej Adelky.

S rodičovskými povinnosťami si však pár musel ujasniť vlastnú bytovú otázku. Predtým, než sa umelcovi podarilo predať kráľovskú haciendu v rakúskom Prellenkirchene, sa dvojica presťahovala do Bratislavy. Tá však nebude miestom, kde budú tráviť víkendy a letá. Ako sa totiž Novému Času podarilo zistiť, Andy napchal zarobené peniaze do rozľahlej usadlosti na Myjave!

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

„Keď máš, investuj,“ povedal si Andy Kraus a rozhodol sa splniť si svoje „zálesácke“ chúťky. Napriek tomu, že býva v hlavnom meste, ktoré mu ponúka mnohé pracovné príležitosti a vždy je v centre diania, umelec potrebuje miesto ticha a oázu pokoja, kde by trávil dni so svojou novou rodinkou. Scenárista totiž už dlhší čas pomýšľal na vlastnú chalupu. Ako sa podarilo Novému Času zistiť, Kraus si stihol svoju túžbu už aj splniť.

„Kúpili sme chalúpku, kam budeme chodiť cez víkendy, keď sa to všetko upokojí,“ vyšiel s pravdou na svetlo sveta Andy. Aj keď svoju novú nehnuteľnosť nazval chalúpkou, o skromnú dreveničku rozhodne nejde. Veľká usadlosť je vsadená do panenskej prírody na rozsiahlom pozemku. V jeho prípade však viac rozhodovala lokalita ako samotná nehnuteľnosť.

 

„Chalupa je na Myjave, to je moje obľúbené miesto. Ja by som inde chalupu ani nechcel,“ priznáva Kraus, ktorému pokojný sever krajiny prirástol k srdcu. Okolo pozemku ho čaká ešte kopa roboty, napriek tomu verí, že už čoskoro začne na dome pracovať. „Dúfam, že v lete už budeme na chalupe,“ teší sa scenárista. Spolu s manželkou a s dcérou si tam Andy plánuje zobrať aj svojho nového štvornohého miláčika Lea, ktorého si prednedávnom zobrali z útulku.

Veľký dom aj pozemok

Kraus si rozsiahlu usadlosť vyhliadol v dedine Vrbovce. Ide o rázovitý slovenský vidiek, kde každý pozná každého. Podľa informácií uvedených v listoch vlastníctva sa scenáristova kúpa vzťahuje na zastavanú plochu s nádvorím, záhradu a trvalý trávnatý porast. Čo sa týka nacenenia pozemku aj s domom, informovali sme sa u realitného experta Andreja Churého.

„Nehnuteľnosť v tejto lokalite a kondícii s touto výmerou pozemkov sa cenovo pohybuje okolo 55 000 eur,“ informoval Nový Čas. Celková suma sa však zvyšuje spolu s rozlohou úžitkovej plochy. „Za 150 m² úžitkovej plochy môže cena stúpnuť až do 100 000 eur,“ kalkuluje Churý. Z dobre informovaného zdroja vieme, že tak ako strecha a okná, tak aj celý interiér chalupy je prerobený.

„Na poschodí sa nachádzajú dve veľké priestranné izby,“ povedal nám zdroj. O túto informáciu sa opiera aj expert na nehnuteľnosti. „Rekonštrukčné práce pri predajnej cene veľa zavážia. Rozhodujúce sú materiál, stavebný postup. Po takejto investícii môže cena nehnuteľnosti výrazne stúpnuť, pokojne sa môže vyšplhať až pod 200 000 eur. Zoberte si, že len prerobená strecha stojí 10 000 eur,“ uzatvára Churý.

Peniaze sa nájdu

Scenáristova investícia sa dala očakávať. Nielenže predal luxusnú vilu, ale do vrecka sa mu sypú peniaze aj vďaka stále úspešným Susedom. Nohy si tak namiesto rakúskeho prepychu budú teraz naťahovať na chalupe, kde majú nebeský pokoj.

„Dom v Rakúsku je už predaný. Podarilo sa mi ho predať koncom minulého roka, ešte tak nejako pred Vianocami,“ povedal Kraus. Hoci predajnú cenu povedať nechcel, kedysi si za sídlo pýtal astronomických 1,2 milióna eur! Takže nejakých 200 000 eur sa na chalupu určite nájde. Scenárista nezaháľa ani v práci. Maká na Susedoch, produkuje podcasty a navyše chystá nový seriál, o ktorom zatiaľ nechce prezradiť viac.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: spm, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Riaditeľ Machaj mal odvolať šéfku marketingu Ťapákovú!
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!