Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.02.2021 23:58 | Správy | Domáce správy

Nekonečná diskusia k núdzovému stavu je na konci: Rozhodnutie stále nie je na svete

Poslankyňa Národnej rady (NR) SR Katarína Hatráková (OĽANO) má obavy z nadmerného predlžovania núdzového stavu. Nateraz ho v pléne podporí, hovorí ale o potrebe hľadať spôsoby boja proti pandémii aj bez neho. Uviedla to počas diskusie k predlžovaniu núdzového stavu v Národnej rade (NR) SR.

Poslanci neskoro večer ukončili diskusiu aj druhý rokovací deň 24. schôdze. Hlasovať o predĺžení núdzového stavu by mali v piatok (26. 2.). O návrhu diskutovali od stredy (24. 2.). Vystúpilo viac ako 20 rečníkov, viackrát aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) a minister práce Milan Krajniak (Sme rodina).

Hatráková sa pri núdzovom stav obáva jeho nadmerného predlžovania. Pripustila, že vzhľadom na dlhé trvanie pandémie nového koronavírusu sa treba prispôsobiť situácii, do budúcna podľa nej treba hľadať na boj s pandémiou možnosti bez núdzového stavu. "Možno by bolo fajn, keby sme odpojili od všetkých zákonov, ktoré boli prijaté a pomáhajú ľuďom, pojem núdzový stav. Nepotrebujeme ho mať globálne," poznamenala. Inšpirovať sa podľa nej dá okolitými krajinami, ktoré ho nevyhlasovali a prijímali cielené opatrenia.

 

Podobne to vidí Anna Záborská (OĽANO). Hovorí o dvoch kľúčových krokoch pre zlepšenie súčasnej situácie. Prvým je zmena komunikácie a spoločný postup, pričom poukázala na atmosféru v spoločnosti. Druhým je zlepšenie kontroly dodržiavania opatrení. Núdzový stav rovnako podporí s tým, že následne treba začať pracovať na opatreniach, ktoré pomôžu vyriešiť situáciu bez neho.

Ľuboš Krajčír (Sme rodina) skonštatoval, že núdzový stav chcú predlžovať, aby sa podarilo obmedziť počty nakazených a nápor na nemocnice. Vládu vyzval k zmene komunikácie, aby čo najviac vysvetľovala situáciu aj opatrenia a upustila od hádok. Apeloval napríklad na ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO), aby sa vyplatili sľubované odmeny zdravotníkom. Bývalú vládu kritizoval za zlý stav kľúčových segmentov, v ktorom ich zanechala. Namietal nedodržiavanie aj spochybňovanie opatrení z ich strany. Miroslav Suja (nezaradený) reagoval tým, že ľudia už majú dosť vyhovárania sa na bývalú vládu, lebo majú vlastné existenčné problémy.

V piatok sa poslanci zídu o 9.00 h. Na programe schôdze majú ešte návrh uznesenia z dielne opozičného Smeru-SD. Parlament by mal podľa návrhu vyjadriť vážne znepokojenie nad meškaním prác národného plánu podpory obnovy a odolnosti. Plénum má tiež voliť členov Výboru NR SR na preskúmavanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Radko Urbanyak
Foto
Spoznávate tohto malého chlapca? Z barmana sa stal televíznou hviezdou! Teraz vystupuje na obrazovkách
Vladimir Putin.
Hnev Kremľa: Kvôli úradom čelí partner Putinovej ex problémom! O čo ide?
(ilustračné foto)
Stačil okamih sa rozpútalo sa peklo: Výbuch vozidlo roztrhal na kusy! O život prišlo najmenej 10 ľudí
Vojenské jednotky dobrovoľníkov iránskej armády počas výročnej vojenskej prehliadky v Teheráne.
Blízky východ sa otriasa útokmi, generálny tajomník varuje: Jedna chyba by viedla k niečomu nemysliteľnému!
Čo vás čaká tento týždeň? (ilustračná foto)
3 znamenia, za ktorými sa skrývajú falošní SEBCI: Keď pôjde do tuhého, PODRAZIA vás!
Kate diagnostikovali rakovinu začiatkom roka.
William prelomil mlčanie o ťažko chorej Kate: SĽUB, z ktorého sa tisnú slzy do očí
A elongated white toilet with the seat lid in the up position. The toilet is highlighted with a spot light coming from above. This sparse room has blue-green walls and a dark hardwood floor.
Foto
Viete, čo sa deje po spláchnutí WC? Budete v šoku! Po tomto si dáte dobrý pozor na to, ako to urobíte
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Pátranie so smutným záverom: Mladučká Ukrajinka († 14) si mala siahnuť na život
(ilustračné foto)
Školáčky zažili horor: Útočník na ne vytiahol nôž! Pozrite sa, čo im spôsobil
Videá potvrdzujú, že iránske rakety a drony zasiahli ciele v Izraeli.
Veľmoci si povedali dosť: Uvalia rozsiahle sankcie po útoku na Izrael!
Na mieste zasahujú hasiči.
Vodiči, dávajte si pozor: Na rýchlostnej ceste horelo auto!
Young man smoking a cigarette in front a building in a city street
Fajčíte? Ak dostanete chuť na cigaretku v tomto meste, POZOR! Hrozí vám mastná pokuta