Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.02.2021 22:58 | Šport | Futbal

Obrovská dráma: Real zlomil oslabenú Atalantu až v samotnom závere!

Futbalisti Manchestru City zvíťazili v úvodnom stretnutí osemfinále Ligy majstrov 2020/2021 nad Borussiou Mönchengladbach 2:0. "Citizens" natiahli impozantnú sériu víťazstiev vo všetkých súťažiach, ktorá trvá od 19. decembra, už na 19 zápasov. V druhom stredajšom súboji medzi Atalantou Bergamo a Realom Madrid sa zrodilo víťazstvo španielskeho tímu 1:0, v 86. minúte rozvlnil sieť Ferland Mendy.

Atalanta sa s rekordným 13-násobným európskym šampiónom stretla vôbec prvýkrát. Jej plány naštrbil netaktický faul Freulera, ktorý pred šestnástkou zatiahol za dres prenikajúceho Mendyho a od rozhodcu uvidel červenú kartu. Následný priamy kop z výhodnej palebnej pozície hostia nepretavili do gólu, ďalšiu príležitosť na skórovanie im núkala dlhá, vyše 70-minútová hra v početnej výhode. V 26. minúte sa cez pravú stranu domácej obrany preštrikoval Nacho, z uhla nenamieril nepresne. Ďalší škrt cez rozpočet talianskeho tímu spôsobilo zranenie kanoniera Zapatu, ktorý po pol hodine prepustil miesto na trávniku Pašaličovi. Ďalšiu príležitosť Realu mal Junior Vinicius, ktorého pokus v poslednej chvíli zblokoval jeden z obrancov Atalanty. V závere prvého dejstva si na centrovanú loptu vyskočil Casemiro, Gollini podržal svoj tím. Real nepustil súpera k slovu ani po zmene strán. V 48. minúte chýbali Modričovi centimetre, následne v tutovke z piatich metrov trestuhodne prestrelil bránu Junior Vinicius. Real napokon strhol víťazstvo na svoju stranu, v 86. minúte Ferland Mendy skóroval z hranice šestnástky k bližšej žrdi.

Borussia, ktorá sa do osemfinále LM prebojovala prvýkrát v klubovej histórii, odolala v úvodnej štvrťhodine strelám Sterlinga a Fodena. Územnú prevahu zúročili hostia v 29. minúte, po mäkkom centri Cancela nedal Bernardo Silva hlavičkou zblízka domácemu brankárovi šancu - 0:1. City si strážili tesný náskok, domácich držali na dištanc. Náskok favorita mohol zvýšiť v 55. minúte Gabriel Jesus, ktorý však dlho otáľal so zakončením a Elvedi ho v sklze zbavil lopty. Borussia mohla vyrovnať v 63. minúte, akrobatický pokus Pleu tesne minul pravú žrď. Hostia udreli druhýkrát v 65. minúte, po akcii Cancela a B. Silvu sa lopta dostala ku Gabrielovi Jesusovi a ten ju zblízka nasmeroval do siete - 0:2. "Citizens" pohodlne dokráčali k výhre o dva góly, ktorú ešte mohol zvýrazniť Foden.

Odvety sú na programe 16. marca v Manchestri, resp. v Madride.

Atalanta Bergamo - Real Madrid 0:1 (0:0)
Gól: 86. Mendy. ŽK: Gosens - Casemiro, Mendy, ČK: 17. Freuler (Atalanta), rozhodoval: Stieler (Nem.)

 

Atalanta: Gollini - Toloi, Romero, Djimsiti - Maehle (86. Palomino), de Roon, Freuler, Gosens - Pessina - Zapata (30. Pašalič), Muriel (56. Iličič, 86. Malinovskij)

Real: Courtois - Lucas, Varane, Nacho, Mendy - Kroos, Casemiro, Modrič - Asensio (76. Arribas), Isco (76. Duro), Junior Vinicius (57. Diaz)

Borussia Mönchengladbach - Manchester City 0:2 (0:1) - hralo sa v Budapešti
Góly: 29. Silva, 65. Gabriel Jesus, bez kariet, rozhodoval: Dias (Port.)

Borussia: Sommer - Elvedi, Zakaria, Ginter - Lainer (63. Lazaro), Neuhaus, Kramer, Hofmann (87. Wolf), Bensebaini - Plea (63. Thuram), Stindl (74. Embolo)

City: Ederson - Walker, Dias, Laporte, Cancelo - Gündogan, Rodri, Foden (80. Torres) - Sterling (69. Mahrez), Gabriel Jesus (80. Agüero), Silva

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať