Nedeľa 1. 8.
Božidara
24.02.2021 13:12 | Správy | Domáce správy

Na Krajčího robotu sa už nemôže pozerať: Prekvapivé vyhlásenie Sulíka!

Minister hospodárstva a šéf koaličnej strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík je ochotný stať sa ministrom zdravotníctva.

Vyhlásil to počas stredajšieho rokovania vlády. Sulík podľa vlastných slov navrhol premiérovi Igorovi Matovičovi, aby vymenil súčastného ministra Mareka Krajčího. „Lebo zlyhania su očividné a je ich veľa. Ak chceme naozaj bojovať s pandémiou, inak to nejde. Ryba smrdí od hlavy," uviedol. Predseda vlády mal pritom tento návrh odmietnuť.

Podľa ministra hospodárstva je jasné, že musíme urobiť zmenu. „Toto sú manažérske zlyhania, ktorých je veľa!" povedal na margo Krajčího pôsobenia. Sulík podľa vlastných slov už odmieta byť akoukoľvek formou spoluzodpovedný za súčasný stav a nesúhlasí s tým, ako je aktuálne vedený rezort zdravotníctva.

Koaličná SaS by sa pritom podľa návrhu Sulíka nevzdala Ministerstva hospodárstva SR, jeho novým šéfom by mohol byť terajší štátny tajomník Ján Oravec.

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová na stredajšej tlačovej konferencii v Národnej rade SR reagovala tým, že Sulík je skúsený manažér. "Určite by veľmi dobre riadil ministerstvo zdravotníctva. Jeho rozvaha, ale aj profesionálne zohratý tím by bol dobrým prínosom pre občanov SR," myslí si. Na otázku, či je to témou koaličných rozhovorov, odpovedala, že ak návrh Sulík predložil, tak o tom zrejme bola debata.

Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová uviedla, že ich strana ponúkla premiérovi prebratie zodpovednosti za rezort zdravotníctva nie politickým nominantom ale odborníkom už na jeseň, keď sa situácia zhoršovala. „Náš návrh odmietol,“ povedala Remišová. Zároveň dodala, že o personálnych zmenách medzi lídrami koalície by sa malo diskutovať za zatvorenými dverami a nie cez médiá.

Autor: tasr, SITA

Manželka a caddy Sabbatiniová: V jednom momente som si musela poplakať
Radikálny boj proti korupcii v Mexiku: Aby mohli stíhať exprezidentov, vyhlásili referendum
Ohnivé peklo v Turecku: Dovolenkárov museli z hotelov evakuovať a odísť na člnoch do bezpečia
Prepísal históriu Nemecka na OH: Zverev získal zlatú medailu v mužskej dvojhre!
Izrael obvinil Irán z útoku na ropný tanker: Tvrdá odpoveď islamskej republiky
Úspešný boj mesta proti komárom: V Bratislave sa podarilo zničiť miliardy lariev
Britský novinár naložil Djokovičovi: Správa sa ako patetické decko!
Sabbatinimu zagratuloval ďalší politik: Srdečné slová splnomocnenca vlády pre mládež a šport Kučeru
Vonku opatrne! Varovanie SHMÚ: Búrky môžu byť sprevádzané veľkými krúpami a prívalovým dažďom
Po prezidentke sa pridáva aj Boris Kollár: Gratulácia Sabbatinimu
V obľúbenej dovolenkovej destinácii Slovákov sa triasla zem: Otrasy mali magnitúdu 5,3