24.02.2021, 13:12 | Správy | Domáce správy
Aktualizované

Na Krajčího robotu sa už nemôže pozerať: Prekvapivé vyhlásenie Sulíka!

Minister hospodárstva a šéf koaličnej strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík je ochotný stať sa ministrom zdravotníctva.

Vyhlásil to počas stredajšieho rokovania vlády. Sulík podľa vlastných slov navrhol premiérovi Igorovi Matovičovi, aby vymenil súčastného ministra Mareka Krajčího. „Lebo zlyhania su očividné a je ich veľa. Ak chceme naozaj bojovať s pandémiou, inak to nejde. Ryba smrdí od hlavy," uviedol. Predseda vlády mal pritom tento návrh odmietnuť.

Podľa ministra hospodárstva je jasné, že musíme urobiť zmenu. „Toto sú manažérske zlyhania, ktorých je veľa!" povedal na margo Krajčího pôsobenia. Sulík podľa vlastných slov už odmieta byť akoukoľvek formou spoluzodpovedný za súčasný stav a nesúhlasí s tým, ako je aktuálne vedený rezort zdravotníctva.

Koaličná SaS by sa pritom podľa návrhu Sulíka nevzdala Ministerstva hospodárstva SR, jeho novým šéfom by mohol byť terajší štátny tajomník Ján Oravec.

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová na stredajšej tlačovej konferencii v Národnej rade SR reagovala tým, že Sulík je skúsený manažér. "Určite by veľmi dobre riadil ministerstvo zdravotníctva. Jeho rozvaha, ale aj profesionálne zohratý tím by bol dobrým prínosom pre občanov SR," myslí si. Na otázku, či je to témou koaličných rozhovorov, odpovedala, že ak návrh Sulík predložil, tak o tom zrejme bola debata.

Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová uviedla, že ich strana ponúkla premiérovi prebratie zodpovednosti za rezort zdravotníctva nie politickým nominantom ale odborníkom už na jeseň, keď sa situácia zhoršovala. „Náš návrh odmietol,“ povedala Remišová. Zároveň dodala, že o personálnych zmenách medzi lídrami koalície by sa malo diskutovať za zatvorenými dverami a nie cez médiá.

Autor: TASR, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania... Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov .

Europoslanec Ivan Štefanec
Europoslanec Štefanec zaťal do živého: Putin stráca popularitu a Rusi sa búria proti korupcii a podvodom
Pohreb princa Philipa.
Vojvodkyňa Kate vyzerala nádherne aj na pohrebe: Premyslený detail na jej krku
Od narodenia na horách: Má len rok a už spoznal viac miest než mnoho ľudí za celý život
Od narodenia na cestách: Má len rok a už spoznal viac miest než mnoho ľudí za celý život
Bývalý pravicový minister vnútra Matteo Salvini
Taliansky exminister vnútra pred súdom: Blokoval loď so zachránenými migrantmi, hrozí mu poriadny trest
Polícia pátra po nezvestnom dievčati
Nevideli ste ju? Polícia pátra po nezvestnom dievčati (15) z okresu Čadca
Milo Kráľ - Pokoj od ľudí
Herec Milo Kráľ napísal Love song, sám je prekvapený: Nečakané slová o láske
Žena sa potešila druhej dávke vakcíny od spoločností Pfizer/BioNTech (ilustračné foto).
Nedostatok vakcín vyhnal pobúrených ľudí do ulíc: V Sarajeve protestovali proti pomalému očkovaniu
Pomôcky venoval Bojo aj bánovskej nemocnici, ktorú si podľa svojich slov vybral preto, lebo tam je najviac zdravotníkov.
Originálnu pomôcku 25-ročného Michala odskúšali už aj zdravotníci: Bolestivý problém s respirátorom je zrazu fuč!
Pohreb princa Philipa.
Kto z kráľovskej rodiny znášal pohreb najhoršie? Mučivý smútok na tvári jedného z princov
Na snímke hokejisti českej reprezentácie do 20 rokov sa tešia po strelení gólu v priateľskom zápase proti svojim
Česi oplatili Slovákom prehru: Mladíci padli po nájazdoch
22-ročnú Sydney vyhlásili za mŕtvu.
Dovolenka sa pre dievča († 22) skončila tragicky: Pre hlúpu chybu prišlo o život
Na snímke hráči Spartak Trnava sa tešia z gólu v zápase proti Slovanu Bratislava
Slovan prehral prvýkrát po polroku: Stopka v šlágri s Trnavou