24.02.2021, 13:12 | Správy | Domáce správy
Aktualizované

Na Krajčího robotu sa už nemôže pozerať: Prekvapivé vyhlásenie Sulíka!

Minister hospodárstva a šéf koaličnej strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík je ochotný stať sa ministrom zdravotníctva.

Vyhlásil to počas stredajšieho rokovania vlády. Sulík podľa vlastných slov navrhol premiérovi Igorovi Matovičovi, aby vymenil súčastného ministra Mareka Krajčího. „Lebo zlyhania su očividné a je ich veľa. Ak chceme naozaj bojovať s pandémiou, inak to nejde. Ryba smrdí od hlavy," uviedol. Predseda vlády mal pritom tento návrh odmietnuť.

Podľa ministra hospodárstva je jasné, že musíme urobiť zmenu. „Toto sú manažérske zlyhania, ktorých je veľa!" povedal na margo Krajčího pôsobenia. Sulík podľa vlastných slov už odmieta byť akoukoľvek formou spoluzodpovedný za súčasný stav a nesúhlasí s tým, ako je aktuálne vedený rezort zdravotníctva.

Koaličná SaS by sa pritom podľa návrhu Sulíka nevzdala Ministerstva hospodárstva SR, jeho novým šéfom by mohol byť terajší štátny tajomník Ján Oravec.

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová na stredajšej tlačovej konferencii v Národnej rade SR reagovala tým, že Sulík je skúsený manažér. "Určite by veľmi dobre riadil ministerstvo zdravotníctva. Jeho rozvaha, ale aj profesionálne zohratý tím by bol dobrým prínosom pre občanov SR," myslí si. Na otázku, či je to témou koaličných rozhovorov, odpovedala, že ak návrh Sulík predložil, tak o tom zrejme bola debata.

Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová uviedla, že ich strana ponúkla premiérovi prebratie zodpovednosti za rezort zdravotníctva nie politickým nominantom ale odborníkom už na jeseň, keď sa situácia zhoršovala. „Náš návrh odmietol,“ povedala Remišová. Zároveň dodala, že o personálnych zmenách medzi lídrami koalície by sa malo diskutovať za zatvorenými dverami a nie cez médiá.

Autor: TASR, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania... Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov .

Islamský džihád ukončil prímerie s Izraelom (ilustračné foto).
Nigériou otriasajú neustále útoky džihádistov: Podpálili budovy humanitárnych organizácií
Návrh sa snaží podporiť fyzickú aktivitu u detí.
Amatérskemu športu v Česku odzvonilo: Po COVIDE prepukne pandémia obezity a psychických problémov u detí
Slávia získala devätnásty titul.
Strabag zdolali aj do tretice: Volejbalistky Slávie získali devätnásty titul
Teroristický útok v centre Viedne
Dostihla ho ruka zákona: Polícia zatkla muža podozrivého z prípravy teroristického útoku vo Viedni
Jediným riešením vzniknutej situácie je obnovenie prevádzky spaľovní (ilustračné foto).
Úsilie im môžu všetci závidieť: V Považskej Bystrici minulý rok vytriedili obrovské množstvo odpadu
Krajina má svoju prvú astronautku
Spojené arabské emiráty majú prvú astronautku: Porazila tisíce záujemcov a teraz ju čaká výcvik v NASA
Georgina s Ronaldom.
Výstavné telo Ronaldovej partnerky: Sexi Georginu obdivuje aj Cristianova sestra
Sardínia vás nesklame.
Sicília a Sardínia vyvíjajú na vládu veľký tlak: Podarí sa im do leta zaočkovať všetkých obyvateľov?
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Prísľub prezidenta Erdogana ukrajinskému ľudu, jasný odkaz: Turecko neuzná anexiu Krymu
Po zmene strán uvidel Zlatan Ibrahimovič červenú kartu za slovnú inzultáciu rozhodcu.
AC Miláno zdolalo Parmu s Kuckom, prišlo však o vylúčeného Ibrahimoviča
(ilustračné foto).
Pripravte si teplé bundy a čiapky: Vo viacerých lokalitách na Slovensku platí výstraha pred vetrom
Keď sa Niall po lockdowne vrátil do školy, v škole mu oznámili nepríjemnú správu.
Matka počas lockdownu ostrihala svojho syna: Ani netušila, aké hrozivé následky to pre neho malo