Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.02.2021 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
FotoVideo

Za opileckú jazdu mohla dostať Fabušová omnoho prísnejší trest: Zmena zachránila misske krk

Už pozná svoj ortieľ! Na missku a modelku Miroslavu Fabušovú (38) sa začali lepiť problémy po tom, ako sa rozvážala s Borisom Kollárom (55) vo vládnej limuzíne počas zákazu vychádzania.

Neskôr mala ďalšiu búračku, leží v žalúdku susedom, napadli ju pri dome a teraz si sadla za volant s 1,33 promile alkoholu v krvi. A práve za tento trestný čin sa dostala včera popoludní pred súd, ktorý sa s ňou nemaznal. Navyše je krajina v núdzovom stave, čo mohlo jej situáciu ešte zhoršiť. Z CPZ-ky tak putovala pred sudcu, od ktorého si vypočula svoj trest za nezodpovednú jazdu, ktorá bola už poriadne cez čiaru!

Fotogaléria
15
fotiek v galérii

Fabušová dorazila na bratislavský súd zo seneckej CPZ-ky v sprievode policajtov. Po celý čas hľadela do zeme a chránila si tvár veľkou kapucňou luxusného kožucha. V tvári jej bolo vidieť, že dve noci v cele rozhodne neboli med lízať. Jej veľký prešľap však nemohol prehrmieť len mávnutím rukou, keďže ju policajti chytili za volantom v nedeľu popoludní v obci Rovinka až s 1,33 promile alkoholu v krvi.

Po vytriezvení v policajnej cele ju včera o 13.30 hod. eskortovali do budovy súdu v Bratislave, kam prišla bez slova. Približne po hodinovom pojednávaní sa zmohla iba na krátke vyjadrenie, ktorým obhajovala svoju opileckú jazdu. „Bol to zostatkový alkohol. Nebola som si toho vedomá. Išla som na covid test,“ povedala Fabušová.

 

Sudcu však zrejme o zostatkovom alkohole veľmi nepresvedčila a vypočula si tento trest: „OS Bratislava III dňa 23. 2. 2021 rozhodol tak, že odsúdil obvinenú Miroslavu Fabušovú k trestu odňatia slobody vo výmere 6 mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu 18 mesiacov. Zároveň uložil trest zákazu činnosti viesť akékoľvek motorové vozidlo na dobu 18 mesiacov,“ povedal hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak s tým, že rozhodnutie je právoplatné.

Núdzový stav

Misska vyviazla s trestom, ktorý by pred 1. januárom 2021 rozhodne taký mierny nebol. Za tresné činy spáchané počas núdzového stavu, ktorý vyhlásila vláda pre pandémiu koronavírusu, boli totiž donedávna páchatelia trestaní násobne prísnejšie. To sa však po novom zmenilo a Fabušovej to tak zachránilo krk.

„Vzhľadom na ukladanie neprimeraných trestov bola schválená novela trestného zákona, podľa ktorej je možné páchateľovi trestného činu pričítať spáchanie trestného činu za núdzového alebo výnimočného stavu, iba ak tento trestný čin bol spáchaný v súvislosti s núdzovým alebo výnimočným stavom (napr. pri demonštrácii proti núdzovému stavu občan napadne policajta, úmyselné šírenie nebezpečnej nákazlivej choroby a pod.),“ vysvetlil advokát Róbet Bános.

Podľa jeho slov tak hrozil Fabušovej trest odňatia slobody až na 1 rok alebo poriadne mastná pokuta. „Súd môže namiesto uloženia trestu odňatia slobody pristúpiť aj k uloženiu alternatívneho - peňažného trestu, a to v rozsahu od 160 do 331 930 eur,“ vysvetlil Bános. Tomu sa však Fabušová vyhla. Teraz bude musieť dlhé mesiace sekať dobrotu. Ak by totiž porušila 18-mesačnú podmienku akýmkoľvek priestupkom, svoje luxusné kožuchy by musela bezodkladne vymeniť za väzenský mundúr. Ako so svojím osudom brunetka naloží teraz, je tak len v jej rukách.

Koľko alkoholu mohla vypiť:

Fabušová sa obhajovala zostatkovým alkoholom, ktorý jej namerali vo výške 1,33 promile alkoholu v krvi. Ak by naposledy pila o 22.00 v sobotu večer, teda 18 hodín pred tým, ako ju chytila polícia za volantom, musela by vypiť nasledovné množstvá alkoholu:

- takmer tri fľaše vína (3x 7dcl), alebo

- 10 poldecákov 40-percentného destilátu, alebo

- 11 pollitrových pív 10 stupňových.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!