Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.02.2021 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Jarné trendy v záhrade

Aj keď sa zdá, že zima ešte stále nepovedala posledné slovo, jar je tu čo nevidieť a je teda čas začať s prípravami na jarnú sezónu.

Je kľúčové myslieť dopredu a naplánovať si vopred jarné práce ako príprava pôdy, sejba a pestovanie sadeníc. No ešte pred tým sa potrebujeme zastaviť v garáži. Jarné práce totiž začínajú práve kontrolou a čistením záhradnej techniky a náradia, ktoré používate v záhrade. Je dôležité namazať pohyblivé časti strojov a náradia, aby boli chránené pred hrdzou a predčasným opotrebovaním.

Otvoriť galériu
Zdroj: EGO POWER+

Jedna batéria pre všetky zariadenia

A možno ste v zime dostali chrobáka do hlavy a rozhodli ste sa tento rok uľahčiť si prácu a zaobstarať si nového pomocníka do záhrady v podobe rotavátora, krovinorezu, ktorý by sa vám zišiel na chalupe, alebo vyvetvovacej píly na jarný rez ovocných stromčekov. Na trhu je na výber veľké množstvo strojov do záhrady, nie všetky sú však kvalitné a spoľahlivé. Značka EGO POWER+ ponúka široký sortiment akumulátorovej záhradnej techniky vysokej kvality pre kompletnú starostlivosť o záhradu. Tieto aku zariadenia sú výbornou investíciou do modernej domácnosti a dokonca pri nich ušetríte v porovnaní s benzínovými strojmi. Stačí totiž kúpiť jednu batériu s nabíjačkou, ktorá pasuje do všetkých zariadení vrátane kosačiek, reťazových píl, systému Multi-tool a pod., a postupne si zaobstarať zariadenia, ktoré potrebujete. Zároveň sa vyhnete nákladom na kúpu benzínu a oleja a komplikovanú údržbu benzínových strojov. Aku zariadenia EGO POWER+ s bezuhlíkovými motormi majú minimálne nároky na údržbu a ich použitie je tiché, čisté a ekologické. Bezkonkurenčná 5-ročná záruka na zariadenia a 3-ročná záruka na batérie je dôkazom kvality a spoľahlivosti tejto značky.

Otvoriť galériu
Zdroj: EGO POWER+

Kompletná starostlivosť o záhradu

Na jarné práce sa najviac hodí viacúčelový systém Multi-tool. Vybrať si môžete z desiatich nadstavcov ako rotavátor, vyžínač, krovinorez, plotostrih, vyvetvovacia píla, zametacia kefa, odhadzovač snehu a ďalšie. Všetky tieto nadstavce sú poháňané základňou s bezuhlíkovým motorom s výkonom až 2 kW, čo je výkon ekvivalentný benzínovému stroju s objemom motora 42 cc. No elektromotor napájaný 56 V lítiovými batériami dokáže tento výkon podať bez hluku, vibrácií a škodlivých emisií benzínového stroja. Nadstavce je možné vymeniť v priebehu pár sekúnd bez použitia náradia a máte tak v rukách jedno zariadenie pre kompletnú starostlivosť o záhradu.

Otvoriť galériu
Zdroj: EGO POWER+

Koniec namáhavému rýľovaniu

Rotavátor je skutočne užitočné zariadenie, ktoré podstatne uľahčí prípravu pôdy po zime. Už si nemusíte dolámať chrbát pri rýľovaní. S rotavátorom vytvoríte hriadky, prevzdušníte pôdu a necháte ju kyprú a pripravenú na siatie či sadenie. Tento nadstavec nájde svoje využitie počas celého roka, napríklad pri úprave pôdy v skleníku či pri odstraňovaní buriny medzi riadkami.

Otvoriť galériu
Zdroj: EGO POWER+

Pomocníčka pri starostlivosti o stromy

Vyvetvovacia píla je takisto užitočný pomocník. Či už je potrebné prerezať ovocné stromčeky, odpíliť choré a suché konáre v korune alebo presvetliť starší strom, nemusíte sa vystavovať riziku pri práci z rebríka. S vyvetvovacou pílou na základni Multi-tool a karbónovou predlžovacou tyčou dosiahnete na konáre vo výške viac než 4 m,s nohami pevne postavenými na zemi. 25 cm lišta a rýchlosť reťaze až 15 m/s znamenajú, že tejto píle nebude môcť žiaden suchý konár stáť v ceste.

Otvoriť galériu
Zdroj: EGO POWER+

Ďalšie užitočné nadstavce

Takými sú vyžínač pre kosenie prerastenej trávy a buriny, krovinorez na vyžínanie mladých krovín, plotostrih na úpravu živých plotov a okrasných stromčekov či zametacia kefa na upratanie odolných nečistôt, mokrých listov, blata alebo snehu z chodníkov a ciest. Zarovnávač okrajov je nenahraditeľný pri profesionálnej úprave okrajov trávnikov, odhadzovač snehu pre odpratanie čerstvo napadnutého snehu a strihací kotúč zložený z dvoch protibežných nožov umožňuje vyžínať s minimálnym odhadzovaním kamienkov, čím je podstatne znížené riziko škôd pri vyžínaní v okolí zaparkovaných áut.

Jednoducho povedané, akumulátorové zariadenia EGO POWER+ prinášajú revolúciu do sveta záhradnej techniky. Konečne je možné nájsť plnohodnotnú náhradu zastaralých benzínových strojov a dať vašej záhrade starostlivosť, ktorú si zaslúži – čistú, tichú a bez škodlivých benzínových splodín.

Viac informácií nájdete na www.egopower.sk

Otvoriť galériu
Zdroj: EGO POWER+

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Dobitý Mikle sa pomaly hlási do práce. Hokejista Žabka ešte nie je obvinený: Prečo sa vyšetrovanie vlečie?
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
(ilustračné foto)
Havarovalo vzácne lietadlo, neprežil nik: Na svete ostalo takých strojov len pár
Na archívnej snímke 2. marca 2019 Kim Jo-čong, sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una
Sestra Kim Čong-una ostrejšia ako brat: Jej slová prehlbujú obavy!
(ilusrtračné foto)
Po streľbe na škole pritvrdili: Učitelia si môžu do práce nosiť zbraň!
Športovec a zároveň poslanec hnutia Slovensko Viliam Tankó v ringu dokopal boxera ležiaceho na zemi.
Foto
Škandál Matovičovho poslanca Tankóa: Kopal do ležiaceho boxera! Ako prišlo k incidentu?
Nehoda stála život troch ľudí.
Foto
Nehoda dvoch áut s fatálnym koncom: Tri životy už nikto nevráti! Čo sa malo udiať v osudné momenty?
Dubayovej tanečník Matyáš si nekládol servítku pred ústa.
Foto
Petru Dubayovú nabonzoval tanečný partner: Čo sa deje, keď sa vypnú kamery? To snáď nie!
Napravo: Toto je posledná fotografia, na ktorej je miliardár zachytený pred zmiznutím.
Foto
Nemeckého miliardára vyhlásili za mŕtveho: Je všetko inak?! Vyšetrovanie vedie k prekvapivému odhaleniu
Vo filme dýchal na krk malému Kevinovi, ktorý si v mene otca sám objednal hotelovú izbu
Foto
Herec z filmu Sám doma po mŕtvici takmer nevychádza von: Najväčšiu neresť si neodpustí ani na vozíku
Knight Rider: Kitt (1982 Pontiac Trans-Am)
Foto
Vždy ste túžili po tátošovi z Knight Ridera či Batmana? Reálne trhanie asfaltu by vás vyšlo pekne draho!
O pohodlie havkáčov sa postará vyškolený personál.
Cestovanie so psom môže byť problémom: Spoločnosť našla riešenie! Havkáči sa budú mať ako v bavlnke