Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Prehovoril kamarát mladíkov, ktorí mali brutálne zabiť Jozefa († 43): Pomáhala zahladzovať stopy mama?!

Stačilo pár minút a mohol žiť.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Dedinčan Jozef († 43) z Dubového (okr. Turčianske Teplice), ktorého podľa polície brutálne zavraždila partia kamarátov v CO kryte v Martine, išiel na vlak. Lenže mu ušiel a na zastávke sa mu prihovorila partia opitých mladíkov. Naivne súhlasil, že si s nimi v kryte vypije a počká na ďalší spoj. Toho sa však už Jozef nedočkal. Čo na dvojicu obvinenú z úkladnej vraždy prezradili kamaráti páchateľov?

To, čo sa dialo v opustenom CO kryte v Martine v blízkosti benzínovej pumpy na Bambuskách, vyráža dych. Trojica mladíkov do temných priestorov vylákala Jozefa, ktorému ušiel vlak. „Bola to skupinová naplánovaná brutálna vražda človeka, ktorý mal rodinu a nestihol vlak domov,“ povedal pre Nový Čas člen partie oboch kamarátov obvinených z vraždy - Ruda (20) a Milana (19). „Jožo bol z Dubového, bol jednoduchý chalan a dobrák. Má dve sestry a mal aj deti. Je smutné, že za dobrotu a naivitu takto kruto zaplatil,“ krútil hlavou Martin, kamarát zavraždeného z Dubového.

 

Temný hlas v hlave?

„Nikdy by som to na nich nepovedal, boli sme dobrí kamaráti. Nechápem, ako sa v nich také niečo mohlo nájsť, nikdy neboli agresívni,“ povedal kamarát tejto partie Mišo s tým, že pri vražde nemali byť 2 ľudia. 

Pri vražde mali byť traja, šokujúca bola informácia o tom, že im mala na druhý deň podľa kamaráta jedného z mladíkov pomáhať zamknúť dvere krytu mama: „Nie, to bola fáma, tie dvere bola zamknúť ich 16-ročná kamarátka a jedno dievča, takisto neplnoleté, videlo aj fotku v deň vraždy.“ Nepriamy svedok udalostí dodal, že ďalších 15 ľudí o tom vedelo, lebo jeden z obvinených sa každému chválil. „Ten, komu to napadlo spraviť, mal psychické problémy a videl všade mŕtveho kamaráta. Vraj mu aj povedal, čo má spraviť,“ dodal kamarát obvinených. 

„Mladistvému sa vyhrážali, že ak odíde, že zabijú aj jeho, a ľuďom, ktorí to išli udať, sa vyhrážal, že ich príde zabiť,“ doplnil detaily hrozného činu a muži zákona odhalili šokujúce podrobnosti. „Jeden z obvinených zobral sklenenú črepinu s tým, že si chce byť istý, že poškodený je mŕtvy. Ňou mu mal zarezať do oblasti krku a podať ju druhému obvinenému, ktorý sa vyjadril, že chce vidieť mozog poškodeného, a preto mu zarezal do hlavy,“ informovali policajti s tým, že čin klasifikovali ako úkladnú vraždu a prípad prevzala Národná kriminálna agentúra.

Po spracovaní návrhu na väzbu spisový materiál prostredníctvom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry predložil špecializovanému trestnému súdu. Sudca pre prípravné konanie rozhodol o väzobnom stíhaní obvinených, ktoré ešte nie je právoplatné, nakoľko obvinení proti nemu podali sťažnosť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Jana Rojková, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Strašné následky po útoku ruskej armády: Medzi obeťami je aj dieťa! Zelenskyj sa vyjadril k nešťastiu
Podnikateľ bojuje s rakovinou lymfatických uzlín.
Chorého Fedora Flašíka previezli do cudziny: Zachránia ho na klinike prominentov?!
Alexej Navaľnyj († 47)
Zadržali podozrivých z útoku na ruského opozičníka: Bol blízkym spojencom Navaľného († 47)
(ilustračné foto)
Slováci, pozerajte na oblohu! Uvidíte tam niečo nezvyčajné
(ilustračné foto)
Zúrivý pes v Čechách napadol seniorku: Prišla o nohu, bojuje o život!
Bratislavské módne dni.
Foto
FOTOGALÉRIA z Bratislavských módnych dní: Nahodená Šimkovičová prišla s dcérou a aha, kto ukázal ZADOK!
Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní