Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.02.2021 23:50 | Správy | Zahraničné správy
Video

Čo sa stalo s princeznou Latífou? Má sa nachádzať v zajatí a bojí sa o život

Dcéra viceprezidenta Spojených arabských emirátov (SAE) a emira Dubaja sa údajne nachádza v zajatí a "bojí sa o svoj život". Vyplýva to zo série videí, ktoré v utorok zverejnila britská stanica BBC.

Princezná Latífa (35), dcéra jedného z najbohatších a najvplyvnejších mužov SAE emira Muhammada ibn Rášida Maktúma, sa na verejnosti neukázala od marca 2018, keď sa neúspešne pokúsila z Dubaja utiecť na lodi.

Na krátkych videách ju vidieť učupenú v rohu miestnosti, podľa jej slov v kúpeľni. BBC uviedla, že tieto videá boli natočené asi rok po jej nevydarenom pokuse o útek.

"Som rukojemníčkou a táto vila bola premenená na väzenie," hovorí princezná na videu, ktoré bolo pravdepodobne natočené na mobilný telefón.

 

"Vonku sa nachádzajú piati policajti a dve policajtky sú vo vnútri domu. Každodenne sa obávam o svoju bezpečnosť a svoj život," opisuje na jednom z videí Latífa. V ďalšom videu zas hovorí, že jej situácia "sa každý deň stáva zúfalejšou".

Predstavitelia SAE bezprostredne po zverejnení článku a videí na žiadosť BBC o vyjadrenie nereagovali.

Videá poskytla BBC princeznina fitnes trénerka a priateľka Tiina Jauhiainenová, ktorá jej pomohla aj s únikovým plánom. Práve priatelia Latífy sa rozhodli videá zverejniť pre obavy z toho, že im zo svojho zajatia prestala posielať tajné správy, píše BBC. Zároveň urgujú OSN, aby žiadala od SAE spresnenie stavu princeznej a miesta, kde sa nachádza.

Princezná Latífa sa v roku 2018 pokúsila utiecť zo SAE, jej loď však zastavilo komando pri pobreží Indie. Dubajská vláda neskôr informovala, že Latífu "priviezli naspäť", a zároveň zverejnili jej fotografie so slovami, že doma dostáva "všetku potrebnú starostlivosť a podporu".

Na tajných videách adresovaných svojim priateľom však Latífa obvinila svojho otca z únosu a núteného návratu do SAE. V správach tiež opisuje, ako bojovala s vojakmi, ktorí sa ju snažili násilne dostať preč z lode, a to, ako jej neskôr podali sedatíva a naspäť do Dubaja bola prevezená súkromným lietadlom, približuje BBC.

Od dubajského emira v roku 2019 utiekla do Británie aj jeho exmanželka princezná Hája, kde požiadala súd o rozvod a ochranu ich maloletých detí pred vydaním do SAE.

Britský súd minulý rok rozhodol, že emir nariadil únos svojich dvoch dcér z predchádzajúceho manželstva, Latífy a Šamsy, a zastrašoval svoju odlúčenú manželku Háju.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Rezort financií má farmárom poskytnúť návratnú finančnú výpomoc: Musia splniť podmienky
Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu