Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.02.2021 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Top 5 pomocníkov pre rýchlejšie odbúravanie tuku

Každý by mal poznať zlaté pravidlo efektívneho chudnutia, ktoré spočíva tom, že príjem musí byť nižší ako výdaj. To v praxi znamená, že vaše telo musí spáliť viac kalórii ako prijať čím sa dostane do kalorického deficitu a to buď pravidelnou fyzickou aktivitou alebo obmedzením prijatých kalórii – ideálne kombináciou oboch.

Pri chudnutí môžu vášmu telu dopomôcť určité aktívne látky, ktoré rýchlejšie spaľujú tuk a premení ho na energiu. Spaľovač tukov funguje ako zosilňovač, ktorý vám dodá energiu, zrýchli váš metabolizmus a zvýši účinnosť cvičenia. Všetky tieto aktívne látky zvyšujú rýchlosť bazálneho metabolizmu, čiže spálite viac kalórii pri rovnakej námahe.
Bazálna rýchlosť metabolizmu je množstvo energie, ktoré vaše telo potrebuje počas dňa na výkon základných funkcií, keď sa nepridáva žiadna forma pohybu ani cvičenia. Čím rýchlejší je váš bazálny metabolizmus, tým rýchlejšie spálite kalórie. Rýchlosť bazálneho metabolizmu tvorí veľkú časť nášho denného výdaja energie (okolo 70%) a čím je vyššia vaša bazálna rýchlosť metabolizmu, tým viac kalórií vaše telo spáli.

Chudnutie závisí od 3 rôznych aspektov a to:

1. Rozdiel medzi počtom prijatých a spálených kalórií
2. Rýchlosť bazálneho metabolizmu
3. Fyzická aktivita

Všetky tri aspekty vieme do veľkej miery ovplyvniť aj pomocou aktívnych látok v doplnkoch výživy.

1. Zmiernením pocitu hladu a tým dopomôcť k zníženiu kalorického príjmu.
2. Zrýchlením bazálneho metabolizmu.
3. Znížením pocitu únavy a tým zvýšiť fyzickú aktivitu počas dňa a chuť športovať.

Top 5 doplnkov výživy, ktoré vedia zlepšiť aspekty podporujúce odbúravanie tuku:

Synferín – ktorý sa nachádzajúca v pokožke horkých pomarančov, sa používa v mnohých doplnkoch výživy, ktoré znižujú telesný tuk. Zvyšuje rýchlosť bazálneho metabolizmu a to aj v pokoji prostredníctvom termogenného efektu. Môže taktiež znížiť pocit únavy a hladu.
Vysoko kvalitné spracovanie synferínu nájdete v THERMO24 od firmy Uber Nutrition.

Zelený čaj - chválený pre svoju prirodzenú schopnosť pomáhať telu pri odbúravaní tukov. Účinnou látkou v zelenom čaji, ktorá produkuje odbúravanie tukov sú katechíny. Katechíny obsahujú látky, ktoré na seba viažu tuk.

Kofeín - tento stimulant odbúravania tuku vám dodá fyzický energiu, čiže vás povzbudí aby ste boli aktívni. Kofeín vytvára hormón, ktorý navodzuje pocit sýtosti, čím znižuje chuť do jedenia. Kofeín celkovo zlepšuje vytrvalosť svalov, aeróbny výkon a taktiež urýchľuje odbúravanie tukov.

L-Karnitín - táto aminokyselina je prírodná zložka, ktorú produkuje aj naše telo samo avšak v malých množstvách. V zásade platí, že čím viac L-karnitínu sa nachádza v tele tým viac tukov mení na energiu. Priaznivo pôsobí na srdcovocievny systém, krvný obeh a cievy. Pomáha budovaniu svalovej hmoty, zlepšuje zásobenie svalov kyslíkom a teda ich výkonnosť, pomáha zvyšovať vytrvalosť výkonu a intenzity svalov. L-karnitín hrá kľúčovú úlohu pri mobilizácii telesného tuku na palivo v tele. Z tohto dôvodu sa stal populárnym ako doplnok výživy.

Kde kúpiť L-karnitín? Exituje tabletková aj tekutá forma tejto aminokyseliny. Obe sú rovnako účinné. Kvalitný L-karnitín v tabletkovej forme dostanete kúpiť v eshope Uber Nutrition L-CARNITINE PERFORMANCE alebo v tekutej forme L-karnitin 100 000.

Ak hľadáš silnejší a výkonný spaľovač tukov, tak odporúčame THERMO PERFORMANCE, obsahuje všetky štyri tieto aktívne látky (synferín, zelený čaj, kofeín, L-karnitín) dopomáha pri chudnutí a to tým, že maximalizuje zvyšovanie spaľovaniu tukov.

Otvoriť galériu
Zdroj: Uber Nutrition

Aby ste dosiahli najlepší výsledok, musíte implementovať zdravú výživu s fyzickou aktivitou v spojení so správnym spaľovačom tukov.

5-ty doplnok, ktorý určite stojí za zmienku je CLA – konjugovaná kyselina linolová - zvyšuje rýchlosť metabolizmu, posilňuje imunitný systém a udržiava hladinu cholesterolu pod kontrolou.
CLA je ideálnym riešením pre tých, ktorí chcú stratiť telesný tuk bez obetovania svojej čistej svalovej hmoty. CLA pomáha zvýšiť výdaj energie, čo vám umožní spáliť viac kalórií počas tréningu a počas dňa. Pri jej doplnení sa budete cítiť viac sýti čiže budete jesť menej čo pomôže znížiť vaše šance na prejedanie sa a uľahčí vám udržanie kalorického deficitu. Tento doplnok taktiež dostaneš na kúpiť na eshope Uber Nutrition pod názvom CLA performance.
Doručovanie obvykle prebieha nasledujúci pracovný deň.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú