Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.02.2021 12:15 | Tip od Vás | Slovensko
Váš Tip

Tehotná Lenka († 34) sa nakazila covidom: Porodila vytúženú dcérku a zomrela! Slová zlomeného manžela vami otrasú

Prišiel o milovanú manželku! Andrej (35) z Koplotoviec (okr. Hlohovec) prežíva najhoršie chvíle vo svojom živote.

V čase, keď sa spolu s manželkou Lenkou († 34) nevýslovne tešili na príchod druhého dieťatka, prišla krutá rana osudu. Andrej sa nakazil covidom a tento zákerný vírus dostala aj jeho tehotná manželka. Žiaľ, priebeh ochorenia bol u nej mimoriadne ťažký a lekári museli konať. V siedmom mesiaci ukončili jej tehotenstvo, priviedli na svet dcérku Lenku a snažili sa mamičku zachrániť. Napriek ich veľkej snahe pred piatimi dňami skonala. Andrej bude musieť ich vytúžené detičky Jakubka (2) a Lenku vychovávať bez milovanej mamičky.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Andrej, ktorý pracuje v Zbore väzenskej a justičnej stráže v Leopoldove, sa nakazil zákerným koronavírusom. Zatiaľ čo on mal relatívne ľahký priebeh, jeho tehotná manželka bola na tom oveľa horšie. „Začala ťažšie dýchať, a tak som volal lekárke. Okamžite ju hospitalizovali s tým, že museli naše dievčatko vybrať, aby mojej manželke mohli nasadiť liečbu,“ hovorí zronený Andrej. Zatiaľ čo maličká Lenka musela do inkubátora, mamu Lenku okamžite previezli na ARO. O svoj život tam bojovala zo všetkých síl.

Lekári v trnavskej nemocnici robili možné aj nemožné, aby mladú mamičku zachránili. Obojstranný zápal pľúc spôsobený koronavírusom ju však zasiahol natoľko, že 11. februára skonala. „S poľutovaním musíme potvrdiť úmrtie mladej pacientky na COVID-19, ktorá rodila v našej pôrodnici. Prišla vo vážnom stave do našej nemocnice s ochorením COVID-19. Ide o prípad, keď lekári pre záchranu dieťaťa museli vykonať sekciu, avšak matka nezvládla ťažký priebeh ochorenia COVID-19. Celej nemocnici je tento prípad nesmierne ľúto,“ uviedol hovorca trnavskej nemocnice Matej Martovič.

 

Nikdy nebola chorá

Manželka Lenka bola podľa svojho manžela úplne zdravá žena. „Nikdy jej nič nebolo, vôbec nebývala chorá, bola úplne zdravá. Aj priebeh tehotenstva bol v poriadku. Problém sa začal, keď bola pozitívna na koronavírus,“ smúti manžel, ktorý teraz musí zostať na materskej dovolenke. „Ja tomu stále neverím. Zdá sa mi to ako zlý sen, že mi zomrela manželka,“ hovorí so slzami v očiach.

Otvoriť galériu

Svojej dcérke sa rozhodol dať meno po milovanej manželke - Lenka. Tá svoju mamičku, bohužiaľ, už nikdy živú neuvidí. Nebude ju viesť za rúčku do škôlky, nebude sa s ňou učiť prvé písmenká abecedy, ani sa jej nepredvedie v krásnej róbe na stužkovej. Na jej výchovu ostal statočný Andrej sám... „Dcérka je v poriadku. Ešte je v inkubátore, ale je zdravá. Budem sa teraz musieť o Jakubka a aj o Lenku postarať,“ povzdychol si obetavý chlap, ktorému bude milovaná manželka nesmierne chýbať.

Pomoc od kolegov

Andrej sa ocitol zo dňa na deň v nesmierne zložitej životnej situácii. „Je to veľmi ťažké. Na jednej strane musím bojovať kvôli deťom, na strane druhej stále nechcem veriť, že moja manželka navždy odišla,“ hovorí smutný muž, ktorý je však odhodlaný čo najlepšie sa postarať o ich krásne detičky. Andrejovi kolegovia zo Zboru väzenskej a justičnej stráže stoja v tejto ťažkej chvíli pri ňom a rozhodli sa pomôcť finančnou zbierkou.

„Touto cestou sa na vás obraciame s prosbou o finančnú pomoc pre nášho kamaráta a kolegu. Pri najšťastnejšom okamihu, narodení dcérky, ho postretla aj tá najstrašnejšia udalosť, strata jeho milovanej manželky Lenky. Slová sa hľadajú ťažko, ale sme pripravení pomôcť,“ napísali kolegovia k výzve na zbierku. Andrej je nesmierne vďačný všetkým ľuďom, ktorí jemu a deťom v tejto ťažkej situácii pomôžu. „Vážim si to a veľmi ďakujem,“ odkázal všetkým dobrodincom na záver.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ver, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!