Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.02.2021 12:15 | Tip od Vás | Slovensko
Váš Tip

Tehotná Lenka († 34) sa nakazila covidom: Porodila vytúženú dcérku a zomrela! Slová zlomeného manžela vami otrasú

Prišiel o milovanú manželku! Andrej (35) z Koplotoviec (okr. Hlohovec) prežíva najhoršie chvíle vo svojom živote.

V čase, keď sa spolu s manželkou Lenkou († 34) nevýslovne tešili na príchod druhého dieťatka, prišla krutá rana osudu. Andrej sa nakazil covidom a tento zákerný vírus dostala aj jeho tehotná manželka. Žiaľ, priebeh ochorenia bol u nej mimoriadne ťažký a lekári museli konať. V siedmom mesiaci ukončili jej tehotenstvo, priviedli na svet dcérku Lenku a snažili sa mamičku zachrániť. Napriek ich veľkej snahe pred piatimi dňami skonala. Andrej bude musieť ich vytúžené detičky Jakubka (2) a Lenku vychovávať bez milovanej mamičky.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Andrej, ktorý pracuje v Zbore väzenskej a justičnej stráže v Leopoldove, sa nakazil zákerným koronavírusom. Zatiaľ čo on mal relatívne ľahký priebeh, jeho tehotná manželka bola na tom oveľa horšie. „Začala ťažšie dýchať, a tak som volal lekárke. Okamžite ju hospitalizovali s tým, že museli naše dievčatko vybrať, aby mojej manželke mohli nasadiť liečbu,“ hovorí zronený Andrej. Zatiaľ čo maličká Lenka musela do inkubátora, mamu Lenku okamžite previezli na ARO. O svoj život tam bojovala zo všetkých síl.

Lekári v trnavskej nemocnici robili možné aj nemožné, aby mladú mamičku zachránili. Obojstranný zápal pľúc spôsobený koronavírusom ju však zasiahol natoľko, že 11. februára skonala. „S poľutovaním musíme potvrdiť úmrtie mladej pacientky na COVID-19, ktorá rodila v našej pôrodnici. Prišla vo vážnom stave do našej nemocnice s ochorením COVID-19. Ide o prípad, keď lekári pre záchranu dieťaťa museli vykonať sekciu, avšak matka nezvládla ťažký priebeh ochorenia COVID-19. Celej nemocnici je tento prípad nesmierne ľúto,“ uviedol hovorca trnavskej nemocnice Matej Martovič.

 

Nikdy nebola chorá

Manželka Lenka bola podľa svojho manžela úplne zdravá žena. „Nikdy jej nič nebolo, vôbec nebývala chorá, bola úplne zdravá. Aj priebeh tehotenstva bol v poriadku. Problém sa začal, keď bola pozitívna na koronavírus,“ smúti manžel, ktorý teraz musí zostať na materskej dovolenke. „Ja tomu stále neverím. Zdá sa mi to ako zlý sen, že mi zomrela manželka,“ hovorí so slzami v očiach.

Otvoriť galériu

Svojej dcérke sa rozhodol dať meno po milovanej manželke - Lenka. Tá svoju mamičku, bohužiaľ, už nikdy živú neuvidí. Nebude ju viesť za rúčku do škôlky, nebude sa s ňou učiť prvé písmenká abecedy, ani sa jej nepredvedie v krásnej róbe na stužkovej. Na jej výchovu ostal statočný Andrej sám... „Dcérka je v poriadku. Ešte je v inkubátore, ale je zdravá. Budem sa teraz musieť o Jakubka a aj o Lenku postarať,“ povzdychol si obetavý chlap, ktorému bude milovaná manželka nesmierne chýbať.

Pomoc od kolegov

Andrej sa ocitol zo dňa na deň v nesmierne zložitej životnej situácii. „Je to veľmi ťažké. Na jednej strane musím bojovať kvôli deťom, na strane druhej stále nechcem veriť, že moja manželka navždy odišla,“ hovorí smutný muž, ktorý je však odhodlaný čo najlepšie sa postarať o ich krásne detičky. Andrejovi kolegovia zo Zboru väzenskej a justičnej stráže stoja v tejto ťažkej chvíli pri ňom a rozhodli sa pomôcť finančnou zbierkou.

„Touto cestou sa na vás obraciame s prosbou o finančnú pomoc pre nášho kamaráta a kolegu. Pri najšťastnejšom okamihu, narodení dcérky, ho postretla aj tá najstrašnejšia udalosť, strata jeho milovanej manželky Lenky. Slová sa hľadajú ťažko, ale sme pripravení pomôcť,“ napísali kolegovia k výzve na zbierku. Andrej je nesmierne vďačný všetkým ľuďom, ktorí jemu a deťom v tejto ťažkej situácii pomôžu. „Vážim si to a veľmi ďakujem,“ odkázal všetkým dobrodincom na záver.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ver, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Doktor Kubiš sa môže pochváliť 80-percentnou úspešnosťou liečby.
Sexuológ Ivan Kubiš má po covide oveľa viac práce: Impotentných mužov lieči vlnami!
(ilustračné foto)
Slováci, to tu už dlho nebolo: Príde to v noci a platí výstraha prvého stupňa!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Strašná spúšť v Stropkove: Postavia v osade byty? Takmer 50 ľudí nemá strechu nad hlavou
Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj.
Pre Ameriku má drsný odkaz Rusko aj Zelenskyj: Prichádza pomoc príliš neskoro?!
Slováková zostala zhrozená po tom, ako zbadala izbu.
Nela Slováková ZHROZENÁ po ubytovaní v luxusnom hoteli: Ty p*čo, povraciam sa! Za TOTO zaplatila 800 eur na noc
Vodič vošiel do protismeru a spôsobil nehodu.
Foto
Z auta ostala kopa šrotu: O tom, čo sa stalo, nemohol vodič tušiť! Môže sa to stať každému
(ilustračné foto)
Chráňte svojich psíkov! Šíri sa NÁKAZA srdcovým červom: Desivé, čo parazit spôsobuje
(ilustračné foto)
Tínedžerka na východe mala chlapcovi zaplatiť za sex: Láska za 3 eurá so šokujúcim záverom!
Magda Šebestová (38).
FotoVáš Tip
Desivá NEHODA missky Šebestovej: Chvíľa nepozornosti ju stála veľa! S TÝMTO sa môže rozlúčiť
(ilustračné foto).
Špecializovaný trestný v kauze Rapid Life: Oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho?
(ilustračné foto)
Ukrajine sa podarila veľká vec! Hlásia úspech: Rusi budú zúriť
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.
Šutaj Eštok o novom riaditeľovi ÚIS: Táto vec mu od jeho nástupu robí radosť