Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.02.2021 11:59 | Správy | Domáce správy

Nemocnice v Skalici a Komárne hlásia detských pacientov s koronavírusom: Aký majú priebeh?

Pandemická situácia vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) Skalica sa mierne zhoršila, čo sa týka počtu pacientov s novým koronavírusom a aj pozitívnych zamestnancov na ochorenie COVID-19.

TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny Agel Martina Pavliková. Novinkou je, že v posledných dňoch v nemocnici zaznamenali aj prípady detských pacientov pozitívnych na nový koronavírus. "Lôžkovú starostlivosť sme poskytli aj dieťaťu predškolského veku s ľahkým priebehom ochorenia," uviedla nemocničná epidemiologička Katarína Naďová.

Aktuálne evidujú v nemocnici najmä zhoršenie situácie na chirurgickom oddelení, kde z deviatich lekárov mali štyria pozitívny test na nový koronavírus. "Celkovo evidujeme desať zamestnancov s novým koronavírusom a piati sú v karanténe. Počet pacientov s ochorením COVID-19, ktorým poskytujeme zdravotnú starostlivosť na bežnom lôžku, je 38, ďalších šesť si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu," uviedol námestník riaditeľa Daniel Vidovič.

Ako uviedol, v celom regióne zatiaľ neklesá výskyt ľudí s ochorením COVID-19, čo potvrdzujú aj vykonané PCR testy. "Pozitivita pri PCR testoch sa pohybuje na úrovni približne 25 percent," informoval Vidovič.

 

Nemocnica už zrealizovala očkovanie aj druhou dávkou vakcíny u prevažnej väčšiny zamestnancov, ktorí o vakcináciu prejavili záujem. "Pokračuje aj vakcinácia verejnosti, dôležité je, aby nemocnica bola naďalej zásobovaná vakcínami. Záujemcovia z radov verejnosti sa musia vopred registrovať na portáli korona.gov.sk," spresnila hovorkyňa.

Skalická nemocnica aj naďalej funguje v obmedzenom režime, stále tam platia prísne protiepidemiologické opatrenia a zákaz návštev.

Komárno: Nemocnica má plne obsadené reprofilizované lôžka

Nemocnica Agel v Komárne má plne obsadené reprofilizované lôžka určené pre pacientov s ochorením COVID-19. Situácia s výskytom nového koronavírusu v okrese Komárno je stále vážna, v nemocnici zaznamenali aj prípady výskytu nového koronavírusu u detských pacientov. "Zaznamenali sme dva takéto prípady na detskom oddelení, našťastie, priebeh ochorenia bol mierny," informoval riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

Nemocnica aktuálne poskytuje zdravotnú starostlivosť 55 pacientom s novým koronavírusom, z toho štyria si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu a dvaja sú na neinvazívnej ventilácii. Mimo výkonu služby má nemocnica v súčasnosti 23 zamestnancov pozitívnych na ochorenie COVID-19, ďalších deväť je v karanténe. Nemocnica v tejto chvíli funguje s obmedzeniami na internom, gynekologickom a onkologickom oddelení a v gastroenterologickej aj vestibulologickej ambulancii.

Počas uplynulého týždňa nemocnica otestovala PCR testom 345 záujemcov, z nich 76 bolo pozitívnych. Antigénový test absolvovalo 1615 ľudí, pozitívnych bolo 60 testovaných.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Rezort financií má farmárom poskytnúť návratnú finančnú výpomoc: Musia splniť podmienky