Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.02.2021 19:00 | Tip od Vás | Slovensko
Foto

Východom Slovenska otriasa ďalší útok na zviera: Dávidovu fenku zastrelili len pár metrov od domu

Nezákonná a riskantná streľba na domáce zvieratá na Slovensku pokračuje. Dávid, ktorý býva na samom okraji obce Valaliky (Košice-okolie) zažil pred pár dňami obrovský šok.

Keď sa vrátil večer z práce, nevedel na dvore nájsť svoju 8-mesačnú sučku. Domáci miláčik sa však nevrátil ani do noci. Na ďalšie ráno našla rodina mladého psíka zastreleného hneď pri plote rodinného domu, ani nie 30 metrov od domu Dávida. Útok na psa strelnou zbraňou nahlásili aj majitelia z neďalekej košickej mestskej časti Barca v decembri 2020.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Majiteľ nebohej sučky kaukazského ovčiaka Dávid opísal, že so svojim 8-mesačným chlpáčom mali vytvorené veľmi silné puto. Puša bola ako člen rodiny, ako vlastné dieťa. „Bola naučená, že po dlhom dni v práci ma stále čakala. Keď som prišiel domov, nebolo jej,” opísal Dávid. Myslel si, že ako aj predtým, išla okolo domu strážiť jeho sliepky, ktoré tam chodia za potravou. Majiteľ sučku volal a hľadal do jednej hodiny rannej, žiaľ bezvýsledne.

Na ďalšie ráno išiel do roboty už s obavami či jeho psa niekto neukradol. Neskôr mu svokor zavolal so zdrvujúcou správou, že pes leží mŕtvy pri plote, ani nie 30 metrov od domu Dávida. Ten si doteraz nevie vysvetliť, prečo k tomu vôbec došlo. „Tu všade okolo nás je lúka, nie zbytočne sme si vybrali takýto pozemok, ktorý je na rohu obce. V domoch, ktoré sú okolo, býva naša rodina,” dodal Dávid. Prečo neznámy človek na jeho šteňa zaútočil, si nevie ani predstaviť. „Bolo to ešte len mláďa. Tento druh je síce teritoriálny, ale za jeho bránou vás nekusne, bránia si len svoj dvor. Puša bola pritom úplne hravá a milá k ľuďom, tak som ju to aj od mala učil. Keď aj prišla k cudziemu, stiahla chvost a chcela sa nechať hladkať,” opisuje Dávid.

 

Incident sa udial ešte 27. januára. Podľa slov Dávida k streľbe došlo za bieleho dňa okolo 15. hodiny. „Výstrel počul bratranec mojej ženy, ktorý v tom čase opravoval svoju štvorkolku. Stalo sa to len hodinu pred tým, než som sa vrátil z práce. Mám doma dvojročnú dcéru, čo ak by som prišiel o hodinu skôr z práce a išiel s malou hľadať psíka? Mohla sa stať tragédia,” zdôraznil obyvateľ Valalík. Nebohé zviera Dávid inštinktívne odniesol k veterinárke. „Povedala, že pes hneď na mieste zomrel, teda nemohol sa tam doplaziť. Pes bol trafený do posledného rebra a projektil vyšiel z druhej strany pri prvom rebre. Takmer všetky orgány, vrátane pľúc, mu roztrhalo. Nemal absolútne šancu. Strelec musel dobre vedieť, kde strieľa,” zhodnotil Dávid. Usudzuje, že mohlo ísť o poľovníka. Podľa veterinárky psa usmrtila rana z guľovnice s malou rážou, alebo ručná zbraň s kalibrom 9 milimetrov.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Patrik Struk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí