Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.02.2021 18:30 | Správy | Zahraničné správy

Zaočkovaní zdravotníci robia pre pacientov aj nemožné: Toto gesto vás chytí za srdce

Ľudskosť sa prejavuje aj v ťažkých časoch! Zaočkovaní zdravotníci z amerického štátu Massachusetts robia všetko pre to, aby udržali infikovaných pri živote.

Ako píše CNN, zdravotníci z Massachusetts by spravili pre svojich pacientov aj nemožné. Dôkazom toho je doktor Ben Moor, ktorý založil jednoduché pravidlo. Plne zaočkovaní pracovníci budú navštevovať nakazených, aby im spríjemnili chvíle strávené v nemocnici. Je mimoriadne dôležité, aby s nimi viedli konverzáciu a boli im oporou.

Toto prekrásne gesto sa potvrdilo u aj nakazeného Jamesa Hurleya. Ten bol pozitívne testovaný na koronavírus začiatkom januára. Rodina sa od neho okamžite izolovala. Avšak o dva týždne sa mu zhoršil priebeh choroby a musel ísť do nemocnice. Manželka Kerri ho tam z preventívnych dôvodov nemohla odvziezť, ale išla autom celý čas za sanitkou. Žena vtedy prežívala momenty plné hrôzy. Hlavne, keď medzi nimi odznelo: "Milujem ťa, ale neviem, či ťa ešte uvidím." Kerri sa obávala najhoršieho. Vedela, aký je COVID-19 nebezepečný, keďže kvôli nemu prišla už o babičku.

Svojho manžela sa však nedokázala vzdať. Päť dní mala zaparkované auto pred nemocnicou, aby aspoň na chvíľu mohla vidieť svoju polovičku cez okno. Jamesov stav sa ale stále zhoršoval a neskôr nebol ani schopný s ňou komunikovať cez telefón. Vtedy nastúpil na scénu doktor Moor. Vďaka tomu, že bol už plne zaočkovaný, pravidelne a dobrovoľne navštevoval pacientov, aby sa s nimi aspoň na chvíľu rozprával.

 

Dokonca predtým, ako niekoho napojili na pľúcnu ventiláciu, ho chytil za ruku. "Myslím, že tento moment má hodnotu a treba si uvedomiť, že to môže byť posledná interakcia, ktorú táto osoba má," vysvetlil doktor. K tomuto prekrásnemu činu sa neskôr pridalo aj ďalších 46 zaočkovaných zdravotníkov. Pacienti sa chcú väčšinou rozprávať, pozerať televíziu alebo si prehrávať fotografie ich blízkych a zvieratiek.

Moor sa týmto spôsobom snažil aj vytvoriť komunikáciu medzi pacientami a ich rodinami. V prípade Jamesa to znamenalo to, že pravidelne písal jeho manželke. Podrobne ju informoval o tom, ako mu dal šišku, či kávu. Kerri sa vrátil domov manžel koncom januára. Doteraz je doktorovi vďačná za jeho ochotu. "Bol to človek, ktorý mi s ním dovolil hovoriť," uzavrela.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kif

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Do Slava na motorke narazilo auto, prežil zázrakom.
FotoVáš Tip
Desivá nehoda na Považí: Slavov prvý výjazd na motorke skončil takmer tragicky! Čo mu zachránilo život?
Ondrej Lunter.
V Banskobystrickom kraji končia dve ambulancie: Hrozí urgentný nedostatok lekárov!
(ilustračné foto)
Inšpekcia zobrala súkromníkovi 3 tigrov! Znepokojivé, čo je za tým
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová.
Šimkovičová o detailoch STVR: Čo deklaruje nový názov a takto vznikne rada!
Zuzana Vačková ukázala svojho chlapa.
Foto
TRAPAS ako hrom: Vačkovej nového chlapa si ľudia mýlila s jej OTCOM! Naozaj sa podobajú?
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Pri zmene RTVS skončí aj šéf Machaj: Premiér tvrdí, že návrh schválil i prakticky bez pripomienok
V okrese Veľký Krtíš vyhlásil v piatok 1. septembra 2023 okresný úrad mimoriadnu situáciu pre nárast neregulárnej migrácie.
Samosprávam preplatia výdavky za cudzincov: Pôjde o sumu takmer 100-tisíc eur
Business people shaking hands in the office. Photo of one cheerful businessman and one happy businesswoman handshaking across the table.
Obzeráte sa po novej práci? Na tomto mieste v Bratislave to môžete skúsiť!
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Mimoriadna situácia na Horehroní: Nevyzerá to priaznivo! Znepokojivé správy o lykožrútoch
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Fond na podporu kultúry národnostných menšín: Príspevok by sa mal zvýšiť
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Vláda sa bude venovať členstvu Slovenska v EÚ: Premiér objasnil, o čo ide
Na snímke ekonomický expert za Kresťanskodemokratické hnutie Jozef Hajko.
KDH o RTVS: Zmeny znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí