Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.02.2021 08:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Hádky medzi extrémistami po rozpade strany: Zarážajúce informácie o tom, čo sa malo stať tesne pred voľbami

Čo sa to u nich stalo? Len pred pár týždňami na verejnosti zarezonovala hádka u kotlebovcov. Časť dovtedy lojálnych straníkov sa odštiepila a odišla od dlhoročného vodcu.

Postupne začínajú unikať aj dôvody ich konca, ktorý vobec nevyzerá idylicky. Najnovšie sa dostalo von, že odídený poslanec Miroslav Suja (44) mal tesne pred voľbami upozorniť na pikantnú komunikáciu ich kandidátky na poslankyňu. Ako to vysvetľuje?

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Na čele odídencov je europoslanec Milan Uhrík. Ten oblastným predsedom ĽSNS po tom, ako stranu opustil, poslal e-mail. Pôvodne mu malo prekážať najmä to, že si predseda Marian Kotleba uzurpoval svoju moc natoľko, že sa stal v praxi doživotným predsedom. V maile sa však píše, že s Kotlebom nevedeli dobre komunikovať.

„Táto komunikácia sa ešte viac zhoršila po tom, čo od predsedu ušla manželka do Egypta a po tom, čo bol odsúdený za šeky 1 488. Chápeme, že sú to obrovské osobné tlaky, ale namiesto toho, aby predseda hľadal v nás oporu, podľahol paranoji a pomaly v každom začal hľadať nepriateľa,“ cituje Uhríkov mail portál aktuality.sk. Okrem toho otvára otázku kšeftov v strane, hádok o kandidátku, na ktorú dával ľudí len Kotleba.

 

Práve z ôsmeho miesta kandidovala Danica Mikovčáková. Presne v deň volieb o nej zverejnil bloger Radovan Bránik článok, v ktorom upozornil na to, že spolu s manželom, dovtedajším šéfom ĽSNS v Banskobystrickom kraji, inzerovala na sex zoznamke. Okrem iného sa manželia Mikovčákovci označovali ako bisexuáli, napriek tomu, že Mikovčák na túto komunitu útočil. Po tomto odhalení sa Mikovčáková vzdala mandátu poslankyne, ktorý vo voľbách získala. Kotleba z nej napokon spravil poslaneckú asistentku.

Uhrík teraz tvrdí, že Kotleba o jej minulosti vedel a napriek tomu jej dal miesto na kandidátke. Okrem toho sa vraj dozvedel, že Kotleba chcel zo straníckych peňazí kúpiť Mikovčákovcom dom za 175-tisíc eur. To sa napokon zrušilo, no vyplatiť im mali aj tak 80-tisíc eur. ĽSNS to označila za klamstvo.

Mikovčáková Aktualitám napísala, že žiadne peniaze zo strany neprijali a že za vytiahnutím starého sexinzerátu bol práve Kotlebov spolupracovník Miroslav Suja, ktorý napokon odišiel s Uhríkom. „Pani Mikovčáková má pravdu,“ potvrdil to bloger Bránik. Suja po odchode Mikovčákovej nastúpil do parlamentu ako jej náhradník.

Suja Novému Času povedal, že tvrdenie Bránika je nepravdivé. „Nikdy som s ním nekomunikoval a neposkytoval mu žiadne informácie. Čo sa týka škandálu pani Mikovčákovej, poskytovanie takýchto informácií pánovi Bránikovi tesne pred voľbami by ani nedávalo logiku. Uškodilo by to celej strane, a navyše nikto nevedel, ako sa voľby skončia, kto získa mandát a kto bude náhradník,“ skonštatoval Suja s tým, že ak sa Bránik neospravedlní, tak na neho podá žalobu na ochranu svojej „dobrej povesti“.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: bre, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Rezort financií má farmárom poskytnúť návratnú finančnú výpomoc: Musia splniť podmienky
Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili