Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.02.2021 20:40 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Princ Harry chystá návrat domov, ale... Meghan si dupla, so synom zostane doma!

Princ Harry v lete príde do Veľkej Británie osláviť kráľovnine narodeniny. Meghan ani Archie však neprídu.

Princ Harry (36) by ma v lete odcestovať za svojou rodinou do Veľkej Británie po prvý raz, odkedy manželský pár skoncoval s kráľovskými povinnosťami, uviedli pre Daily Mail viaceré zdroje. Veľa však závisí aj od toho, ako sa vyvinie situácia okolo pandémie a aj od toho, aké cestovné obmedzenia budú v tom čase platiť.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Zarážajúcim zistením je ale skutočnosť, že jeho manželka Meghan Markle (39) ani ich syn Archie princa nebudú sprevádzať na tejto ceste. Zdroje blízke kráľovskej rodine uviedli, že rozhodnutie vojvodkyne so Sussexu je zatiaľ predbežné. Rozhodla sa tak z osobných a z praktických dôvodov a v žiadnom prípade tým nechce nikoho uraziť. Ak sa nakoniec naozaj rozhodne necestovať, ušetrí to kráľovským úradníkom diplomatickú bolesť hlavy. Zdroj uviedol: „Je potrebné zdôrazniť, že v súvislosti s touto nepredvídateľnou situáciou okolo pandémie v tejto súvislosti stále existuje určitá neistota, avšak je zrejmé, že vojvoda sa pravdepodobne do Veľkej Británie vráti sám.“

 

Očakávalo sa, že sa dvojica zúčastní na hlavných kráľovských udalostiach v júni, vrátane osláv 100. narodenín princa Philipa a oficiálnej oslavy 95. narodenín kráľovnej Alžbety. Harry sa v júli chystá do Spojeného kráľovstva aj z iného dôvodu. Je naplánované dlho očakávané odhalenie sochy, ktorú si spolu s Williamom objednali na pamiatku ich zosnulej matky, milovanej princeznej Diany v Kensingtonskom paláci.

Súčasná napätá situácia medzi členmi kráľovskej rodiny však dvíha vlnu obáv, že účasť Harryho a Meghan na väčších rodinných udalostiach, a spolu s tým aj nevyhnutný verejný a mediálny záujem, ktorý ich obklopuje, by mohli zhoršiť význam týchto dôležitých podujatí. „Jej Veličenstvo pri odchode z Veľkej Británie jasne dalo najavo, že Harry a Meghan sú stále veľmi milovaní členovia jej vlastnej rodiny a boli by veľmi radi, keby sa zúčastnili rodinných akcií. To stále platí,“ uviedol ďalší nemenovaný zdroj z blízkeho okolia kráľovskej rodiny.

Táto cesta bude príležitosť vidieť rodinu po prvýkrát, čo sa Harry s Meghan vzdali svojich kráľovských povinností a odsťahovali sa do zahraničia, kde v súčasnosti uzatvárajú rôzne lukratívne obchodné dohody. Harry, Meghan a Archie žijú od novembra 2019 v Severnej Amerike, najskôr v Kanade a potom v Kalifornii. Práve najmladší člen Archie od svojich šiestich mesiacov nevidel žiadneho zo svojich britských príbuzných.

Meghan sa pôvodne chcela vrátiť na návštevu na veľké narodeniny kráľovnej a princa Philipa, ale má pocit, že jej návratom by na seba pútala prílišnú, neželanú pozornosť a ľudia by očakávali len nejakú drámu.  

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: bah

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši