Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.01.2021 07:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Riaditeľka DSS v Pezinku Názlerová má obavy: Vakcíny pre klientov v nedohľadne!

Spoločne so zamestnancami pripravila všetko potrebné, no nič sa nedeje! Známa televízna tvár Renáta Názlerová (52) je od minulého roka šéfkou Domova sociálnych služieb v Pezinku.

Presne toho centra, v ktorom zomrelo pre zlú starostlivosť na COVID-19 až 16 klientov. Po jej príchode sa zo zariadenia smrti stalo pekné miesto na život. Minulý týždeň malo byť spustené očkovanie klientov proti koronavírusu v zariadeniach tohto typu, no Názlerovej „zverenci“ sú stále bez vakcíny. Riaditeľka len nechápavo krúti hlavou.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Názlerová iba tŕpne. „Stále čakáme na očkovanie v zariadeniach,“ priznala Novému Času šéfka DSS v Pezinku, ktorá vyplnila potrebné veci ešte v stredu 20. januára. „My sme striehli ako partizáni, kedy to vyhodia. Hneď sme nahlásili, čo bolo treba, napriek tomu sa nič nedeje. Je to naozaj škoda, pretože sa dlho držíme negatívni. Mohli sme mať prvú dávku za sebou, ale nikto nás nekontaktoval,“ hovorí Názlerová, ktorá narážala na fakt, že dlhodobo nebol v DSS prípad koronavírusu.

Navyše pripraviť celé zariadenie na očkovanie nebolo jednoduché. „Počty, zoznamy, priemerný vek klientov. S klientmi sme spravili pohovory, osvetu, vyškolilli sme ich, odpovedali sme na otázky. Spojili sme sa s lekármi, urobili sme konzultácie k zdravotnému stavu. Tí, ktorí majú opatrovníkov, tak sme museli kontaktovať ich, aby boli podpísané informované súhlasy,“ vysvetlila Renáta a pokračovala: „Alebo sme kontaktovali rodinných príslušníkov. Takže pri takomto počte klientov, ktorých máme, je to naozaj kus práce, ale veľmi rýchlo sme to urobili.“

 

Ako na ihlách

Názlerová si uvedomuje vážnosť situácie. „Teraz len tŕpneme, či nás to nechytí.“ DSS má dve pracoviská a v jednom sa opäť objavil COVID-19. „Jedno je Hestia, ktorá sa nachádza úplne inde, ako sme my. Tam je znížená kapacita a iný druh klientov. Sú tam na dennej a týždennej báze a tam sme mali jedného pozitívneho zamestnanca, ktorý je už od piatka z preventívnych dôvodov doma. Všetci sú už doma - aj klienti, aj zamestnanci,“ vysvetlila v stredu riaditeľka zariadenia. Isté však je, že všetci z Hestie prejdú testovaním.

„Uvidíme, čo ukážu kontrolné PCR testy, ale príznakových sme už nemali.“ Názlerová si klope, no nič nenecháva na náhodu. „Sme tu všetci v poriadku, v tej veľkej budove na Hrnčiarskej - tam, kde je aktuálne 88 klientov a 50 zamestnancov. Ale aby sme sa uistili, tak sa budeme opäť testovať antigénovými testmi,“ uzavrela. Nový Čas kontaktoval ministerstvo zdravotníctva, prečo prihlásený DSS v Pezinku nerieši, no do uzávierky sa nevyjadrili.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: row, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši
Hoaxy zašli priďaleko.
FotoVáš Tip
Hoaxy zašli priďaleko, na ľudí číha nové nebezpečenstvo: Slovák šíri na internete strašidelnú výzvu!
Ilustračné foto
V Keni sa zrútil vrtuľník s vedením armády: Hlásia mŕtvych! Trosky okamžite pohltili plamene
Ilustračné foto
Na západe zúri nebezpečné ochorenie: Slovensko tento rok láme rekordy, na zozname pacientov sú len tínedžeri
Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.
Šéf NATO na plné ústa: Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť protivzdušnú obranu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Aktualizované
Fico odhalil plány: Koho navrhnú na post eurokomisára za Slovensko? Má to byť tento muž
Nájdete všetkých psíkov, ktorí majú zatvorené aspoň jedno oko?
Slováci, potrápte si hlavičky: Koľko psíkov má na obrázku zatvorené aspoň jedno oko?
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Splnili sme sľub, vyhlásil Fico: Seniori si po novom prilepšia k dôchodku
(ilustračné foto).
Turci sa ešte nespamätali z minuloročného zemetrasenia: Prišla ďalšia rana! Krajina je v pozore
Na snímke minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kysucká diaľnica D3: Minister Ráž tvrdí, že stavať by mohli budúci rok
Vladimir Putin.
Hnev Kremľa: Kvôli úradom čelí partner Putinovej ex problémom! O čo ide?
(ilustračné foto)
Stačil okamih sa rozpútalo sa peklo: Výbuch vozidlo roztrhal na kusy! O život prišlo najmenej 10 ľudí