Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.01.2021 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Remeselníci sa vyhli najhoršej kríze. Vďaka Wilio májú stabilný príjem aj v čase koronavírusu

Ľudia pracujúci v službách a remeselníci dostali počas pandémie riadne zabrať. Mnohým klesli príjmy takmer na nulu. Existuje však spôsob, ako aj teraz zdvihnúť svoje príjmy a získať nových zákazníkov.

Tí, ktorí objavili, že svoje služby môžu ponúkať aj cez web a aplikáciu Wilio, zarábajú viac už dnes. Prečítajte si pozitívne skúsenosti reálnych ľudí.

Najväčšou výzvou pre podnikateľov a remeselníkov je totiž získavanie nových zákazníkov. Wilio túto úlohu uľahčí tým, že im sprostredkuje kontakt priamo so zákazníkmi, ktorí služby potrebujú. A to bez drahej reklamy. S Wiliom si firma či remeselník vytvorí profil a následne už dostáva dopyty od zákazníkov z okolia. Wilio okrem toho pomáha odborníkom zbierať recenzie, vďaka ktorým si ich vyberie ešte viac zákazníkov.

„Wilio je pre mňa ako zamestnanie, zaručená výplata. Na začiatku som si vytvoril profil, napísal, čo ponúkam. Odkedy som sa zaregistroval, chodia mi ponuky samé od seba. Nemusím hľadať žiadne inzeráty, riešiť telefonáty. Výhodou je, že mi chodia ponuky z okolia. Prácu si nemusím hľadať, ona si vždy nájde mňa. Medzi správy mi príde inzerát, v ktorom je popísané všetko, čo potrebujem vedieť. O akú veľkú prerábku ide, čo všetko je treba urobiť, aký je byt veľký, kedy chcú mať byt prerobený. Ľahšie sa mi tak projekt nacení, viem koľko materiálu potrebujem a rýchlejšie sa dohodneme. Ak mám práce veľa, prerábku proste nemusím zobrať,“ opisuje svoje skúsenosti Marek, ktorý má za sebou už 195 rekonštrukcií bytov, ktoré mu sprostredkovalo Wilio. Marek používa aplikáciu Wilio už takmer tri roky a za ten čas stihol s partiou opraviť, prerobiť a dokončiť takmer 200 bytov.

Vo Wilio si každý remeselník nastavuje vlastné ceny. Pri oslovovaní zákazníka je vhodné uviesť základnú cenu, zvyčajne hodinovú sadzbu alebo paušálny poplatok, aby zákazníci mohli vopred získať predstavu o tom, koľko si remeselník účtuje. Ak sa nedá určiť cena služby bez toho, aby remeselník najskôr vedel podrobnosti o práci, môže uviesť cenové rozpätie, napríklad minimum a maximum za štvorcový meter.

Otvoriť galériu

Vodoinštalatér Pavol, ktorý už zrealizoval 134 projektov, hovorí: „Páči sa mi hlavne to, že je to jednoduché. Môžem si prehľadne vybrať zákazku. Keď idem k zákazníkovi, väčšinou presne viem, čo budem robiť a nie je potrebná obhliadka vopred, nakoľko veľa informácii už viem z komunikácie v aplikácii. To ušetrí veľa času.“

Peter, ktorý sa špecializuje na obklady, no často robí kompletné prerábky, pretavil svoje hobby v zárobkovú činnosť práve pomocou aplikácie Wilio. „Wilio mi dalo možnosť spoznať nových ľudí, z ktorých sa už stali fixní zákazníci. Mám dve pravidlá, ktorých sa stále držím. Prvé je, že neberiem to, čo neviem urobiť. Nie je profesionálne učiť sa na zákazníkovom tovare, aby som mu ho náhodou nezničil. Radšej nezoberiem zákazku, síce si na nej nezarobím, no určite si neurobím hanbu. Druhé pravidlo, ktoré dodržiavam, je, že vždy beriem iba toľko požiadaviek, koľko viem zvládnuť. Aby sa zo mňa nestala ‚Slubotechna’, a potom sa na mňa zákazník hneval, že sa sľúbim a neprišiel som.“ Peter má za sebou už vyše 100 projektov, väčšinou pracuje sám, no na väčších zákazkách spolupracuje s partiou.

A akú radu má Peter pre tých, ktorí chcú byť úspešní? „Byť v prvom rade ku zákazníkovi úprimný a milý. Robiť si svoju prácu na 100 % a nebyť chamtivý! Ja mám fixný cenník a nestrieľam ceny z brucha. Ešte jedna rada – vždy si dohodnite cenu dopredu.“

Ako začať zarábať pomocou Wilio

Ak chcete Wilio vyskúšať, vytvorenie profilu je zadarmo. Pri registrácii si vyberiete typ služby, ktorú poskytujete. Potom určíte oblasť, kde budete vaše služby poskytovať. Wilio vám bude posielať dopyty od zákazníkov z vášho okolia a pre typ služby, ktorý ste si zvolili. Potom sa už iba sami rozhodujete, ktoré dopyty sú pre vás zaujímavé. Pozriete si detailný popis a ak vás daný dopyt zaujme, oslovíte zákazníka s vašou ponukou.

Na to, aby ste mohli oslovovať zákazníkov, budete potrebovať členstvo. Členstvo vám umožní naplno využívať Wilio ako poskytovateľ služieb. Podľa toho, či zatiaľ iba rozbiehate svoje podnikanie, alebo patríte medzi skúsených odborníkov, si môžete vybrať z niekoľkých typov členstva, ktoré obsahujú rôzne funkcie.

Platformu si môžete vyskúšať už od 4,90 €. Keď si vás zákazník vyberie a zaplatí vám za vykonanú prácu, uhradíte 5 %-nú províziu z ceny zákazky.

Wilio je slovenská aplikácia, ktorá spája miestnych odborníkov so zákazníkmi. Bola založená v roku 2017 s jednoduchým poslaním: uľahčiť ľuďom vyhľadanie odborníkov na rôzne služby a odborníkom zas pomôcť nájsť si zákazníkov. Odvtedy sa na platforme uskutočnilo viac ako 50-tisíc projektov. Odborníci z celého Slovenska dnes na Wilio ponúkajú viac ako 400 rôznych služieb.

Otvoriť galériu

Kto sa môže prihlásiť do aplikácie Wilio?

Wilio umožňuje poskytovať služby už vo vyše 400 kategóriách ako napríklad:
Stavby a rekonštrukcie
Práce na záhrade
Remeslá
Opravy
Upratovacie práce
Krása, fitness a wellness
Domáce zvieratá
Biznis služby
Podujatia
Lekcie a doučovanie
Dizajn, web, IT
Právne služby
Fotografia
Technická podpora
Písanie, preklad a prepis
… a mnoho ďalších

Časté otázky o Wilio

Aký typ dopytov nájdem na Wilio?
Na Wilio nájdete obrovské množstvo rôznych dopytov. Od prác okolo domu a bytu, ako sú upratovanie, stavebné a záhradnícke práce, drobné opravy až po projekty ako grafický dizajn alebo vývoj webových stránok. Nájdete tu aj dopyty pre profesionálnych fotografov, šéfkuchárov či účtovníkov.

Ako dostanem zaplatené?
Zaplatené dostanete priamo od zákazníka. Keď zákazníka oslovíte, napíšte mu cenu za prácu a materiály. Ak sa obávate, že sa zákazníkovi bude zdať vaša cena privysoká, uveďte argumenty, ktorými túto cenu zdôvodníte, napríklad ak je potrebný špeciálny postup, nástroje či materiál. Ak vznikne v priebehu prác situácia, ktorá ovplyvní cenu, hneď na to upozornite zákazníka. Po dokončení práce požiadajte zákazníka o platbu.

S kým budem pracovať?
Na Wilio ste sám sebe pánom, takže je to iba na vás. Pri výbere zákazok sa môžete pozrieť na popis dopytu, lokalitu či rozsah prác a sami sa rozhodnete, či máte záujem.

Ako začať s Wiliom?
Ak chcete začať, za pár minút sa zaregistrujte. Klinite na „Začať zarábať“ a vytvorte si profil s vašimi službami. Pridajte popis, fotografie a všetko, čo vás odlišuje od konkurencie. Ak chcete rovno oslovovať potenciálnych zákazníkov, vyberte si členstvo a môžete začať.

Viac na www.wilio.sk/dopyty.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO